Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Příručka pro obyvatele od Finepu

tak by mě zajímalo jestli maj nějaké věci v příručkách jen tak aby se jistili nebo si ze mě dělaj srandu: viz
třeba zatížení podlah v bytě 150kg/m2 to jako kdyby si tam stoupl někdo kdo váží 200kg tak se to pod nim propadne? Big Grin

NÁSLEDUJÍCÍ PRÁCE......MUSÍ BÝT PŘED PROVÁDĚNÍM OHLÁŠENY SPRÁVCI OBJEKTU:
- veškeré práce související s exteriérem objektu - to jako až si budu dávat židle na balkón tak musím mít jejich svolení nebo když si tam dám o kolo rákos, nebo nejspíš v jakých plavkách tam mám chodit asi aby se hodily k fasádě co to je?
-------------------------------
Žádáme všechny nové obyvatele a uživatelky, aby správci nahlásili termín ve kterém se nastěhují do své jednotky!!!!!!!!!
Co já vim teď jsem si tam třeba hodila jenom ručníky atd.. budu to tam dávat pomalo a co já vim kdy budu mít kuchyň atd... nechtěj nahoudou vědět kdy chodim na záchod, a co když za mnou přijede návštěva to jim to mám taky náhlásit nebo co? Tongue
Odpovědět

Rek bych ze to moc resit... ja na to kaslu. Rakosi na balkone dany mame, zabydlujem se postupne, nevim kdy se bere, ze sem nastehovanej a btw. v prirucce je taky psano, ze podle kolaudacniho rozhodnuti je nutne mit udelany podlahy a kuchyn, aby to mohlo bejt obyvatelny - nevim co presne znamena obyvatelny ( nebo jak je to tam formulovany ), ale uz ted sem tam parkrat spal na matraci na zemi a kuchyn nemam ani vybranou.
Odpovědět

taky si z toho nic nedělám ale je to vtipné připadá mi to jako příručka pro děti které jedou na tábor Big Grin
Odpovědět

ad zatížení podlahy/ 150 kg/m2 je normové užitné zatížení podlahy, na které je spočítaná nosná železobetonová konstrukce stropu pod podlahou. Jde o zatížení "tím co do bytu vnese jeho uživatel po jeho kolaudaci" (zařízení, věci , lidé, zvířata a tak Smile ). Jedná se o souvislých 150 kg v celé ploše stropu (respektive o nejméně výhodnou kombinaci rozložení zatížení v neprospěch konstrukce). Při výpočtu je těch 150 kg/m2 ještě vynásobeno bezpečnostním koeficientem 1,4 (respektivě 1,5 podle nových evropských norem). Pokud je zatížení překročeno, může dojít k překročení limitního průhybu konstrukce stropu (1/300 rozpětí), což má ovšem za následek pouze mírné zvětšení vlasových trhlinek ve stropní desce, nikoli její zhroucení Wink.

Myslím, že normální člověk překročit limitní zatížení nikdy nemůže. Jedině snad umístěním bazénu na terase.

ad podlahy/ to do příručky opsat museli, jde o podmínku kolaudace, která proběhla bez podlahy.

Mě by spíš zajímalo, jak mají vyřešeno větrání bytu z hlediska hygienické výměny vzduchu (CG nám jej předepsal několikrát denně krátce a intenzivně větrat Sad ) a z hlediska kondenzace vodní páry na vnitřním povrchu konstrukcí.
Odpovědět

Zatížení teras je 400 kg/m2 nemýlím-li se ?
Odpovědět

2Kryton: Ahojky, myslím, že jo. Na ten bazének to bude v pohodě Tongue
Odpovědět

400 kg/m2 je jen 40 cm vody Smile.
Odpovědět

To musí stačit Big Grin
Odpovědět

to jo budeme si máčet chodidla Big Grin
Odpovědět

Když beru v úvahu koeficient a info od technika tak 60 cm by to v pohodě mělo s rezervou vydržet. Na cachtání to stačí ažaž. Plavečák neplánuju :lol:
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)