Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Fajčenie na balkóně

Ahojte,

posledne dni ma irituje silny kurak niekde na A2+-, ktory si dopraje cigaretku na balkone hadam i kazdu pol hodinu. Ten smrad ide do bytu. Dost neprijemne je to prave v tomto teple, kedy clovek vetrat proste musi. Zatial sa mi nepodarilo zistit, o koho sa jedna.

Apelujem na tych, ktorych sa to tyka, kupte si prosim elektronicku cigaretu alebo aspon zmente znacku. To co fajcite cmudi a smrdi neskutocne.

Dakujem
Odpovědět

Souhlas, je to bezohledné, když si kuřáci dopřávají cigarety na balkonech a terasach a ostatní si nemohou otevřít okno, aniž by ten smrad měli v bytě. Nejvíc mě to štve v noci, když jdem spát a otevřeme si na noc okna a někdo nám nahulí do bytu. Když spime, tak nestiháme tak rychle reagovat zavřením okna. Už jsme si kvůli tomu pořídili klimatizaci, ale nemůžu ji mít pustenou pořád. Jen taková myšlenka, možná dotaz na správu nebo výbor, ale v domovním řádu je uvedeno, že se nesmí kouřit ve společných prostorách domu, přičemž jsou balkony a terasy definovány jako společné prostory....
Odpovědět

Ono je otázka jestli je právně vůbec možné zakázat kouření na balkonech, mám pocit, že to není v souladu s občanským zákoníkem.
Odpovědět

Bartys Napsal(a):Ono je otázka jestli je právně vůbec možné zakázat kouření na balkonech, mám pocit, že to není v souladu s občanským zákoníkem.

Pronajímatel nesmí zakázat nájemníkovi kouřit v bytě. Nicméně pokud by se dohodlo a dalo do domovního řádu, že je zakázáno kouřit na balkonech a terasách, tak to podle mě v rozporu s občanským zákoníkem není, pokud se na tom na schůzi dohodneme. Nicméně máte pravdu, ze pokud by to někdo porušoval, tak s tím nic neuděláme, není to právně vymahatelné a nemůžeme za to nikomu udělit žádnou sankci.
Odpovědět

My jsme to právě řešili na schůzi a odložilo se to s tím, že se počká na právní rozbor, zdali se to tam vůbec může dát. Ale pak je ta druhá stránka o které píšete - nedá se to nijak vymáhat ani sankcionovat, tak je otázka jestli není zbytečné o tom vůbec hlasovat.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)