Témat: 3
Registrován od: Aug 2013
Dobry den,
po troch rokoch uzasneho byvania v britskej stvrti sa nad nas zrejme pristahovali novi susedia. Problem je, ze nesmierne buchaju pri chodzi. Pocujeme kazdy ich krok, az je to skutocne neznesitelne.
Chcem sa spytat. Mal/ma niekto podobny problem a ako ho riesit? Nikdy som nieco take riesit nemusel, preto sa obraciam na vas, mozno mi poradite. Aky postup riesenia by ste zvolili?
Mne pride asi najrozumnejsi sposob ist priamo za nimi a poziadat ich o skludnenie, avsak viete, ak je chodza cloveka dana - naucena, tazko s tym niekto cokolvek spravi.
Dakujem
AP
Témat: 2
Registrován od: Dec 2014
Dobrý den,
chtěla bych mít Vaše problémy a nemyslím to vůbec ironicky. My bydlíme v Britské rok a něco. Pod námi je byt, který koupili Rusové a ten byt pronajímají mladému Italovi, který nejenže dupe - kupodivu to slyšíme, i když bydlí pod námi (nad námi nikdo není), ale navíc tam pořádá techno párty někdy ve dne, někdy v noci, slečny, které si tam vodí, se na balkoně baví o tom, jak si zrovna daly extázi a obden posloucháme stoupačkami, jak tam zvrací. Snažíme se to řešit s majitelkou, která vždy slíbí, že s tím něco udělá a nic se neděje. Nedávno pozvraceli celou chodbu včetně stěn, volala jsem to správci, tak slíbil, že majitelce zavolá. Už jsem na ně jednou volala policii, pomohlo to na chvíli.
Být Vámi, tak bych za nimi zkusila zajít a slušně jim vysvětlila, jak moc je to dupání slyšet, je možné, že si to ani neuvědomují. Třeba budou rozumní a pokusí zklidnit, pokud ne, tak se obávám, že s tím nic neuděláte.
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Krabatka Napsal(a):Dobrý den,
chtěla bych mít Vaše problémy a nemyslím to vůbec ironicky. My bydlíme v Britské rok a něco. Pod námi je byt, který koupili Rusové a ten byt pronajímají mladému Italovi, který nejenže dupe - kupodivu to slyšíme, i když bydlí pod námi (nad námi nikdo není), ale navíc tam pořádá techno párty někdy ve dne, někdy v noci, slečny, které si tam vodí, se na balkoně baví o tom, jak si zrovna daly extázi a obden posloucháme stoupačkami, jak tam zvrací. Snažíme se to řešit s majitelkou, která vždy slíbí, že s tím něco udělá a nic se neděje. Nedávno pozvraceli celou chodbu včetně stěn, volala jsem to správci, tak slíbil, že majitelce zavolá. Už jsem na ně jednou volala policii, pomohlo to na chvíli.
Být Vámi, tak bych za nimi zkusila zajít a slušně jim vysvětlila, jak moc je to dupání slyšet, je možné, že si to ani neuvědomují. Třeba budou rozumní a pokusí zklidnit, pokud ne, tak se obávám, že s tím nic neuděláte.
Pokud chcete aby to fungovalo, napiste na Finep.
Témat: 2
Registrován od: Dec 2014
Nevím, co by s tím Finep udělal, myslím, že tím, že prodal byty, tak to pro něj končí. Co jsem koukala, tak pak se dá ještě dát stížnost na městský úřad a pak to leda řešit soudně. Chce to mít protokoly od policie, info od sousedů, popř. ochranky. Klidně to až k soudu dotáhnu, nenechám se terorizovat nějakým idiotem, co se neumí slušně chovat.
Témat: 3
Registrován od: Aug 2013
Krabatka Napsal(a):Dobrý den,
Uf, tak to ma mrzi, ze take nieco vobec v Britskej ctvrti je. Kazdopadne, zakon je na Vasej strane.
Nasiel som tento clanok:
http://bydleni.idnes.cz/obtezuje-vas-sou...e_domy_web
v ktorom je velmi pekne rozpisany obciansky zakonnik a paragraf 127:
"Vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí ohrozit sousedovu stavbu nebo pozemek úpravami pozemku nebo úpravami stavby na něm zřízené bez toho, že by učinil dostatečné opatření na upevnění stavby nebo pozemku, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi, nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek a nešetrně, popřípadě v nevhodné roční době odstraňovat ze své půdy kořeny stromu nebo odstraňovat větve stromu přesahující na jeho pozemek.
Byt Vami, zacnem pisomnym upozornenim majitela a ak by to nezabralo, riesit to zakonnou cestou.
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
No. Tak zakonnou cestou je to beh na velmi dlouhou trat. V nasem pravnim state je to peklo. Rikam - zkuste Finep. Oni maji zajem aby lidi byli spokojeni, porad se tu stavi.