Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Volně pobíhající kočky a jejich lejna

Vážení,
mám prosbu k majitelům koček, které necháváte pobíhat volně po okolí.

Pokud platí nějaká pravidla pro psy, pro kočky by měla platit stejná. Pokud nejste schopni zajistit, aby kočky nekálely po okolí, nepouštějte je ven a venčete je jen na vodítku.

Za poslední dva týdny je to podruhé, co se nám ve vnitrobloku vykálela kočka na zahrádku + zlomila dvě kytky.

Není to nic pěkného, já Vám taky nekálím před dveře.

Foto z dnešního rána:
http://www.imgup.cz/image/MoI

Navíc čekáme narození potomka a kočičí lejno je to poslední, s čím by těhotné ženy měli přijít do kontaktu.

Krom toho jsem viděl kočku i na dětském hřišti. Nevím, jak máte ošetřeno, že nemočí nebo nekálí na písek. Mám sto chutí nechat písek na Vaše náklady vyměnit.

Berte to jako přátelské varování. Až chytnu příště kočku u sebe na zahrádce, chytnu jí do pytle a zavezu někam do lesa, kde si může pobíhat a kálet dle libosti.

PS: Vím, že koček nám po zahradě pobíhá víc a nevím, která to dělá. Stejně to ale řešíme se psy. Pravidla jsou pro všechny stejná, když se neumí chovat jedna, nebude smět pobíhat žádná.
Odpovědět

Vcera odpoledne jsem si vsiml lopatek z piskoviste na kosi, na kterych jsou vysbirana lejna. Nechutne. Nikdy to tu nebyvalo, ale kdyz vidim, jak se tu kocky prohaneji, je mi z toho blbe. No kocky, jedna strakata. Od doby co tu skace po zahradach, jsou jak na zahradkach, tak na hristi lejna. Mohu se mylit, ale je to posledni pul rok? Tohle by se melo resit. At ochranka kazdy vecer piskoviste zakryje plachtou. Bude klid. Jiz jsem psal spravci at to resi.
Odpovědět

Naprosto souhlasím a připojuji se. Také jsem psala včera na výbor, at nějak řeší zakrytí pískoviště. Bylo by asi fajn kdyby se na tohle téma začalo bouřit co nejvíce lidí aby se něco začlo opravud dít.
Odpovědět

Bohunka Napsal(a):Naprosto souhlasím a připojuji se. Také jsem psala včera na výbor, at nějak řeší zakrytí pískoviště. Bylo by asi fajn kdyby se na tohle téma začalo bouřit co nejvíce lidí aby se něco začlo opravud dít.
... minulý týden vyměnili písek, majitelé koček ale zjevně nespolupracují: včera večer venku běhala hnědobílá strakatá kočka s hod. obojkem, v noci se nějaké kočky ve vnitrobloku praly a dnes kolem u jezírka na kameni u vody ležela hnědá huňatá kočka a číhala na ryby. Pískoviště s novým pískem stále nezakryté ... z mého pohledu vyhozené peníze za nový písek, kočky ten písek přitahuje ... mezitím si hrají naše děti ... Co vám odpověděli z výboru na požadavek zakrytí pískoviště? Normálně se to řeší stahovací plachtou, kterou poslední rodič na noc přetáhne přes pískoviště ...
Odpovědět

Nejsem odborník, ale fakt bylo to pískoviště takový kočičí záchod, aby bylo nutné měnit písek za peníze všech? Zdrojů nákazy pro děti je tu fůra, možná jen nejsem dostatečně informovaný, ale v bazénech a po všech trávnících a stromech je taky načůráno. Sterilní prostředí neexistuje.
Odpovědět

Ja nevim, je nas tu spousta a kazdemu neco vadi. Ja mam zas v byte denne k veceru nahulino a to nikdo z nas nekouri. :-) Dite muze nejakou breberku chytnout kdekoli, klidne na travniku z psiho kakance, z bazenu, ... Potulují se nám tu bezdomáci prolezlí parazity a žloutenkou. Kocce to navíc asi nikdo nevysvetli, ze se nema toulat, je to kocka, ne pes. :-) Jste si jistý, že ve školce na pískoviště, kam Vaše dítě chodí, se žádné zvířátko nevyčůralo? Asi mají celou noc puštěné kamery, takže je to vyloučené. V normální údržbě pískoviště se s podobnou věcí tu a tam počítá.

Dle jednoho z predchozich prispevku maji majitele kocek spolupracovat, jak prosim? A psich kakancu tu mame v BC taky dostatek. Asi bych kvuli jedne spatrene kocce pobliz piskoviste nedrancoval fond oprav. Podívám se, co a za jakých podmínek je možné z něj hradit, protože tohle mi připadá trochu mimo. Je to pritazene za vlasy stejne jako zakazovat nekomu kocku. Asi je to o toleranci. Je nás tu hodně a asi to tu není dětská rezervace stejně jako to tu nemají rezervované kočkaři, pejskaři či kuřáci.

Nemam kocku ani psa a jsem nekurak. Teď mě můžete sežrat.
Odpovědět

Výbor nijak nereaguje, budu tam pravděpodobně psát znovu, domnívám se že zakrytí pískoviště nějaku plachtou nebo dřev. poklopem není drancováním fondu oprav.
Odpovědět

asi souhlasim s Har, my se i s kockou odstehovali asi zavcasu, kazdopadne plachta na pisek mi chybela uz dlouho, je to jednodussi i po desti a podobnych situacich a neni snad problem vecer piskoviste zakryt. Normalni bytova kocka udela jeden kocicak denne, zas tak dlouho venku nebeha aby to stihla pokazde, ne? a vetsinou jsou zvykly na svuj zachod.. ale jo, nerikam, ze to zrovna na hristi udelat nemuze. jen mi to prijde ve srovnani s ostatnimi "problemy" malickost, ktera navic lze lehce vyresit. Kazdopadne ja tu vidam behat jedinou a to tu strakatou.
Odpovědět

Kocky maj byt doma. Bud jsou domaci, nebo divoke. Nic mezi.
Odpovědět

Zajimavy, kdyz si tu lidi bez psu stezuji na venceni psu ve vnitrobloku, to se majitele psu bouri, proc by se jejich pejsek nemohl vykadit a vycurat na travu, kde behaji a valeji se deti. Argumentuji tim, ze ONI po jejich milackovi vse sbiraji a zbytky splachne dest. Do te doby nez zaprsi proste deti v tech zbytcich behat musi. Jenze je tu taky hromada neukaznenych panicku, ted je treba psi lejno primo u lavicky vedle hriste. Bylo by logicky proste plosne zakazat venceni v arealu a bylo by vyreseno. Ale to ne, pejskari se muzou pominout, ze by milacci museli kadit na poli. To je docela smutny.
Odpovědět

Pozor!!! Me nevadi lejno jako takove. Vadi mi kocici lejna od kocek, ktere, a to si rikejte co chcete, nechodi jist v noci do mekace a pokud bude nekde nemocna mys, nebo jine zvire, bez skrupuli ho sezerou. Klidne si zakazte plosne vencit.
Odpovědět

Mne tohle prijde fakt smutny, ze nekdo muze tolik milovat jeden druh zvirete a u druheho muze byt tak chladnokrevny. A od kdy kocka domaci nesmi chodit ven, protoze pak preci neni domaci, to taky nechapu. Nerikam, ze je mi jedno, jestli nejaka kocka chodi do pisku, ale tohle je na me proste moc. Majitel te kocky o tom nejspis nema tuseni a mozna ho to ani nenapadlo, ze by se to mohlo dit, protoze vi, ze jeho kocka chodi na zachod doma. Proste moc silnych slov.
Odpovědět

Blba diskuze. Evidentne nepochopene. Berte to jako ze jsem nikdy nic nerekl.
Odpovědět

i když to vyřešíte plachtou nebo nějakým poklopem, který má poslední návštěvník hřiště zavřít nebo zaklopit tak vážně myslíte, že tomu tak bude? Psí lejna tu budou i kočičí lejna tu budou, protože evidentně lidi, kterých se to týká sem nechodí.
Odpovědět

Zrovna nazrana kocka tech mysi v okoli moc nesezere. Nedavno jsem koukala na slozeni konzerv a tunakova ma vetsi obsah masa nez nejaky rio mare. ta kocka si zere lip jak my ;-) nejake mysi fakt lovit nemusi a kdyz, tak mozna pro zabavu. ale tohle je asi o hlave. Nepopiram, ze lejna ve vnitrobloku byly, ale jak pise Nikka...
je smutne, ze se ve vsem hledaji hned jen ty nejhorsi veci..

jo a btw. venceni ve vnitrobloku je zakazane, alespon tema cedulema u vstupu ;-)
Odpovědět

zakaz venceni jsem pochopila, ze plati pro nerezidenty a najemniky z ostatnich etap ...
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)