Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kuchyně

pořád nějak nevim od koho mít kuchyň, jak jsem zjistila každej prodejce má své plus a mínus, co vy už máte vybráno???
za každou radu budu vděčná Big Grin
Odpovědět

Tak s tím máme také dilema. Uvažovali jsme o IKEA, protože je nejlevnější (a taky má tu akci, kterou nikdo z nás nestihne Big Grin ), ale zas na druhou stranu chceme ten prostor pro kuchyn co nejlepe vyuzit, tak bychom asi potrebovali i trochu poradit. Mozna si nechame tu kuchyn navrhnout a pak ji koupime v IKEABig Grin Cool
Odpovědět

:-) já ji stihnu.... doufám
Odpovědět

Já beru na 95% z IKEA, už jsem si jí naplánovala,pokud chcete z kuchyňských studií, tak to je na čase si je už oběhnout, čeká se na ní nějakou dobu. Nám třeba přišel leták Dann Kuchen, mají teď i 50% slevy a některé kuchyně vyjdou dobře, ale jinak taky nepatří mezi nejlevnější.
Já za kuchyň nechci dát 200tis, počítám, že za max 15 let jí ráda vyměnim a nehodlám mít tuhle kuchyň do konce života. Ráda obměnuju zařízení, proto mi IKEA vyhovuje svou cenovou dostupností. Akci určitě využijeme, ikdybychom měli kuchyň koupit s předstihem Smile Taky mi vyhovuje to, že bude IKEA za rohem, cokoliv se dá dokoupit, změnit atd, je u nich naprosto bezproblémová reklamace,což třeba u kuchyní Oresi (která je taky vcelku cenově dostupná) je to prý katastrofa Rolleyes Mají dlouhé záruky na kování atd...
Svůj návrh kuchyně ještě prokonzultuju s pracovníky IKEA, třeba mi poradí nějaké úpravy a co by mělo a nemělo být a finíto.

Fanosik, jak to, že to nakonec stihneš? Taky do toho jdeš, že jí kupuješ s předstihem, jo? Usteleš si kdyžtak na kuchyni Big Grin
Odpovědět

Ahoj,

mě se líbí kuchyně IKEA a teď mají opravdu super nabídku. Otázka je jestli půjde vyřešit náš atypický prostor pro kuchyni, ale snad si s tím nějak poradím. Navrhovala jsem naši minulou kuchyň a sklidila docela úspěch tak věřím,že se to s tou novou taky povede Smile Cool
Odpovědět

Zdravím butterfly, já bych sem svůj návrh dala, ale neumim to :/
Odpovědět

2Butterfly: ze by si k nam prisla na kafco a navrhla nam pri ty prilezitosti kuchyn? Smile
Odpovědět

2Walker: Klidně proč ne Smile Wink
Odpovědět

[Obrázek: 973067_720.jpg]
Odpovědět

Áááá , neuvěřitelné, mě se to podařilo Big Grin
Odpovědět

cool i like it too :lol: tak to by byla kuchyň přes můj celý byt... hihih ale hezká
Odpovědět

Jo pekny. Jen m tam chybi varna deska a prijde mi, ze takhle jak tam je ta mycka tak nepude otevirat = dvirka od mycky by narazeli do madla ty skrinky vedle. Pokud to teda nemas uz propocitany...
Odpovědět

Budeme mít kuchyni od Oresi, dá-li pámbu a nastěhujeme se. Plusmínus vychízí jako Ikea. S prodejcem vymysleli dobrý návrh. Jen řeším jestli klasickou sklokeramiku nebo indukci a jakou vestavěnou chladničku aby byla co nejtišší, a nejspíš bez mrazáčku, větší s mrazákem bude v komoře. Dřevěnou podlahu jen v obýváku, jestli vůbec, jinde lamino "v ceně", příplatek pro Barco za nadstandard nám připadá neúměrně vysoký. Zatím nevím jestli napřed kuchyni a teprv podlahu abychom neplatili za zbytečnou podlahu vespod. Kuchyň bude účko v prostoru 180 šířka krát 210 délka, prostor uvnitř metr krát metr dvacet, klasické skřínky, vestavěná digestoř. Myčku si odpustíme, nevidím v ní zásadní výhodu. V obýváku místo "obývací stěny" vestavěná skříň podél celé stěny, uprostřed otevřená pro budoucí zábavní instrumenty, jestli na ně kdy dojde, po stranách šoupačky a za nimi police na knihy, šuplata a podobně. Woodface nebo Indeco, bylo by něco levnějšího ale stejně pěkné, brali bychom to. Zavřeno, uklizeno. Skříň do předsíně asi na míru od truhláře, kdyby si troufnul na všechno za rozumnou cenu, tak komplet na zakázku. Kamarádovi dělal kuchyni a skříně, pěkné. Jen mu to dlouho trvalo. Byli se podívat na Proseku, tu a tam to ještě nyní praská, ale nic dramatického, při bílém vymalování a šikovných rukách je to detail. Jenže my bychom rádi barevné. Hlavně už aby byla smlouva, zaplatili a nastěhovali.
Odpovědět

Walker, varná deska tam není, páč nebude přesně jak mi to nabízí Ikea plánovač, tak jsem jí tam nedávala, bude zasahovat i trochu nad pravou skříňku. S tou myčkou máš pravdu, toho se taky bojím, plánovač ti zatrhne třeba šuplíky takhle u rohu, tady neprotestoval, asi tam ty úchytky nevadí, ale to chci beztak ještě prokonzultovat s pracovníky IKEA. Každopádně kdyžtak bude myčka jinde, to už bude snad detail...
Kryton, s tou indukční deskou též váhám, slyšela jsem na ní různé názory, je to určitě fajn,ale aby se mi stalo to co třeba kamarádce, že měla rozsmažené jídlo a deska jí najednou tu pánev nebrala a mohla se stavět na hlavu, dát jiný nádobí, prostě nic, tak to možná ani nechci riskovat. :/
Ta vestavěná skříň v obýváku zní zajímavě. dveře budou s jakou výplní? nebo bez?

Co vůbec vy ostatní plánujete dát za linku - Obklad,mozaika,sklo,dřevo? My volíme nejspíš Lacobel Smile
Odpovědět

Nikka: Lacobel je dobrý.

Zvaž u té linky umístění trouby vedle ledničky/mrazničky. Aby jsi si při pečení nerozmrazovalaSmile
Odpovědět

Ahoj, zdravím všechny budoucí sousedy Smile

Koukám Nikko, že máme hodně podobný vkus (alespoň pokud jde o barvy Wink). Tady je zatím poslední verze naší kuchyňky - výsledek dlouhého soužení Rolleyes:

[Obrázek: B-9_scena-01.png]

Musela jsem sice slevit z některých svých představ :/ (trouba umístěná dole, dřez pro leváka, ačkoliv jsem pravák...), ale člověk nemůže mít všechno Wink. Jen jsem zvědavá, co nám z toho nakonec vyrobí truhláři Rolleyes.

Nějaké další vizualizace nejen vítězné varianty Wink jsou k vidění i tady: http://picasaweb.google.cz/1085833043789...directlink
Odpovědět

Nikka/ myslím, že myčka nebývá naražená přímo do koutu, ale bude o několik cm odsunutá, takže s otvíráním by neměl být problém.

Jako zadní stěnu linky plánujeme lamino, se kterým máme vynikající zkušenosti ze současné kuchyně. Lacobel jsem také zvažovala, ale nakonec s lítostí zamítla s tím, že se do něj těžko dá dodatečně něco navrtat (a já chci mít na zadní desce pověšené minimálně nože, protože těžce snáším věci stojící na lince Wink).
Odpovědět

mmm co je to lacobel?? promiňte to neznám...
já pro začátek asi jen omývatelnou stěnu... a pak se uvidí....
uvažoval jsem o tvrzeném skle... viděl jsem to ve studiu GORENJE a vypadá to moc hezky, ale ta cena 3m stojí přes 8000 i s dopravou, což je moc Big Grin Big Grin
Odpovědět

lacobel je sklo používá se i u vestavěných skříní - lajcky řečeno Big Grin
Odpovědět

aha, tak to je to co jsem myslel já jako tvrzené sklo :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Fanosik http://www.mycolourglass.co.uk/kitchen-g...hbacks.php

Ogg, já jsem si o tom četla a prý by s tím neměl být problém, oba spotřebiče jsou dobře zaizolovány,či co a nemělo by to dělat paseku, každopádně by snad bylo řešením dát mezi obě skříňky ještě jednu uzounkou spíž, aby to nebylo vyloženě u sebe,ale to už budu mít problém s místem na jídlení stůl...sakryš. No jak říkám, tohle je moje představa,nutná k další konzultaci, s tím jsem počítala.

Chio, já chci pracovní plochu i zadní stěnu ,,čistou" takže nehrozí,že bych chtěla v budoucnu do lacobelu něco vrtat (poličky na kořenky, na nože apod) všechno to půjde do šuplíků. Například Ikea dělá na nože do šuplíků držáky Wink Takže se nebojim Smile
Odpovědět

Chio, můžu se ještě zeptat v jakém programu si dělala ty vizualizace? Smile Cool
Odpovědět

Chio: Také by mne zajímal program na vizualizace, připadně odkud je máte?
Fanosik: Lacobel = tvrzené sklo. Okolo 3000 Kč/m2 + cca 1000 Kč vyřezání každého otvoru na zásuvky (co jsem slyšel).
Odpovědět

To Chio: myslim si, ze s tak velkym prostorem jsi mohla mit jak troubu vestavenou ve vysoke srini, tak drez orientovany na opacnou stranu.
Mas nejaky zasadni (technicky) duvod, proc to mas navrzene tak, jak to mas?
Odpovědět

Ad Chio/ Ty vizualizace jsou modelovány v Google Sketchup-u. Se 3D nemám skoro žádné zkušenosti a tenhle program mi přišel co do ovládání zdaleka nejintuitivnější a nejjednodušší (pokud srovnám s CADy). Vše je kresleno ručně od základu, takže to bylo spíš hodně pracné než složité. Právě kvůli pracnosti si myslím, že to asi není moc handy program, pokud nemáte jasnou představu o výsledné podobě.

Google Sketchup existuje ve free verzi ( http://sketchup.google.com/ ), na webu jsou zevrubná instruktážní videa a naučit se v něm tedy není vůbec těžké (modeluje se v podstatě jen za použití 6ti tlačítek). Existuje i profesionální verze, která přidává hlavně možnost interaktivních komponent.

Já jsem vše modeloval podle již hotových a odladěných výkresů z AutoCADu (nevymýšlel jsem tedy nic Smile ). Ve Sketchup-u jsme potom už jen zkoušeli varianty úchytek a barev, což jde poměrně snadno. Model kuchyně zabral asi tak 30 hodin práce :/ (i když, kdybych se vše neučil za běhu a vzdal se interaktivních komponent - otevíravých dvířek apod. - trvalo by to podstatně kratší dobu Wink ). Chtěl jsem si s kuchyní ale trochu vyhrát, abychom potom mohli dát kuchyňskému studiu/truhláři co nejpřesnější specifikaci, včetně detailů - a ze 3D jde naše představa nejlépe pochopit. Model bytu jsme navíc měli hotový už z loňska. Začal jsem jej dělat hned, jak jsem podepsali smlouvu a s postupem času jej doplňoval o klientské změny (abychom si ověřili typy a barvy dveří, kování, umístění zásuvek, obklady a dlažby apod.).
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)