Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Britská IV

Ahoj,
najdu mezi starousedlíky i lidi, co se registrovali sem později a bydlí v BČ IV a dál? :-)
Odpovědět

Ne, ti tu nejsou.
Odpovědět

Ale jsou:-) Bydlíme v IV
Odpovědět

Je skoda, že se o tomto fóru neví dál, než u BČ3 a občas z těch novějších lidí někomu vyskočí na Google... Ještě jej nemám prošlé celé, ale myslím, že by nebylo od věci o něm dát vědět dál, ať se tu ta sousedská komunita trochu rozvine :-)
Odpovědět

To by bylo fajn, bohužel plno sousedů jsou cizinci, kteří asi česky neumí a taky tu bydlí dost nájemníků - byty nejsou jejich, tak nevím, jestli budou mít zájem. Část bytů je i po roce prázdných. Nevím, jak je to v předchozích etapách, ale tam mi přijdou lidi slušnější, např. čekají při výjezdu z garáží, až se vrata zavřou, aby se tam nikdo nedostal apod.. My bydlíme v tom třípatrovém a bohužel tu už po roce bydlení máme poškrábané zdi a různé malůvky ve společných chodbách. je to škoda...
Odpovědět

My bydlíme v tom 15patrovém a před dvěma měsíci nám někdo z bytu 608 močil na terasu... O poházených nedopalcích ani nemluvě. Nicméně z baráku pár lidí znám, většinou jde o matky s dětmi, a možná by jich to zaujalo. Na jednu stranu jsem i ráda, že tam ti Číňani zrušili obchod, protože ta sorta občanů, co se tam scházela... :/ nekoukáme si náhodou do oken? Ten třípatrový je nad obchodem nebo z druhé strany? My máme směrem ke Švestkovi terasu...
Odpovědět

Tak to je síla, člověk by řekl, že při těch cenách bytů tady budou trochu kultivovanější lidi, než třeba někde v klasickém paneláku. Řešili jste to s nimi nějak? Ani ty nedopalky nechápu, že někoho vůbec napadne házet je lidem na terasu, snad má každý na popelník.... já chtěla původně taky byt s terasou, ale manžel chtěl bydlet v posledním patře a ne moc vysoko. Teď jsem za to ráda, že nad námi nikdo není, i když máme jen balkon. Ale v bytě pod námi je v nájmu Ital, co nám vyhrává techno třeba ve čtyři ráno... Do oken si nekoukáme, my máme rohový byt nad obchodem (taky jsem ráda, že ho zrušili), takže koukáme z balkonu na Britskou V a Britskou I....
Odpovědět

Abych rekla pravdu, byt bych nejraději vyměnila za nějaký vetsi panelákový. Ale muži se moc nechce. Dle těch uživatelských příruček na terase ani nic nesmíš (hlavně hrábnout do země) a pak toho zase porad musíš (zalévat, sekat...). By me zajimalo, kolik lidi to dodržuje. My teda ne Tongue byt máme rozdělený na 2 poloviny, je to něco jineho, než na co jsou všichni zvyklí. Celkově jsou tady ty malé byty fakt pro pár mladých. Škoda, že Finep nedělal v těch spodních patrech i větší...
jinak pana souseda jsme nijak neřešili. Psala jsem to Šimečkovi a byla jsem odkázána na městskou policii. Dle jeho vyjádření tam ty byty patři realitce a jsou tam dost nepřizpůsobiví nájemnici. A samozřejmě majitel se neozyva...
Naproti nám je spodek prázdný, 2. a 3. patro obsazeno, ale v té dvojce je taky docela hlučná rodinka... Ti mi ale nijak nevadí, mě řve obcas děcko taky Big Grin
Odpovědět

My máme 2+KK, byl to jeden z mála bytů, kde byla oddělena ložnice od obýváku s kuchyňským koutem, to jsme chtěli. Ohledně nájemníka, co je pod námi, sehnala jsem kontakt na majitele bytu, který naštěstí spolupracuje, poslali mu 2 vytýkací dopisy, tak uvidíme. Každopádně začnu volat městskou, pokud to ještě jednou nastane, techno pouští v noci na plné pecky a tahá si tam plno známých, takže řvou, i na balkoně. Jinak už máme jen jedny sousedy vedle, Ti mají malou holčičku a že občas v noci brečí mi vůbec nevadí, to je normální, každý kdo má nebo měl malé děti, tak to zná... Syn už je dospělý a bydlí s přítelkyní, až budou mít děti a budu je hlídat, tak to u nás bude taky...:-)
Odpovědět

Haha, děláš mi v tom pěkný nepořádek Big Grin naproti nám jsou 4 patra, nad "obchodem" dvě Big Grin teď jsem projížděla pod a schválně jsem čučela Smile jinak nám Finep nabídl z původní 1+kk udělat 2+kk dostavením příčky, tak jsme toho využili. Na druhou stranu bych terasu neměnila, protože nemusím s malou denně na hřiště. Jen otevru dvere a vypustím Big Grin
Odpovědět

oni jsou tam patra dvě, ale Finep bral přízemí jako 1. patro, takže výtahem jezdíme do třetího, proto tomu říkám třípatrový...:-) Máme třetí patro i ve smlouvě, je to trochu nelogický, podle smlouvy bydlíme ve třetím, ale fakticky ve druhém:-) Příčku bych si taky nechala dostavět, kdybych šla do 1+KK. Já bych terasu brala, když máš malý dítě, tak to musí být super, až na ty sousedy. My máme dva papoušky, mohli by tam mít přes léto voliéru, takhle jim dávám jen klec na balkon, rádi se sluněj
Odpovědět

Tak my taky bydlíme ve druhém, prakticky v prvním. Taky jezdím výtahem, protože mám kočárek doma na chodbě. Vedle nás je prázdný byt, měla tam snad být nějaká kancelář. Přemýšlíme, že bychom ho časem (v rozmezí 10 let) koupili. Ale těžko říct, kde za 10 let budeme a kdo bude případně v tom bytě. Jinak terasa je fajn, akorát musíš brát v potaz, že nesmíš hrábnout do země, takže cokoli pěstovat můžešnjen v květnících a třeba pergola musí být položená na zemi, ne ukotnená v zemi, takže to celou situaci malinko komplikuje. Nevím ještě, co s grilem, abychom ostatním nečudili do oken... ale to se snad nějak poddá...
Odpovědět

Prý prodávali v Lídlu nějaký bezkouřový gril. Nejlepší je asi předzahrádka, jenže to zas někdo z Britské I psal, že tam v noci měli návštěvníky... Ono je všude něco... Pro mě je důležitá tahle lokalita, pracuji přes dálnici ve Zbuzanech a mám to do práce cca 5 km, což je super. Byli jsme se podívat i na Zličíně na byty od CG, ale to prostředí je nesrovnatelné, Britská je o dost hezčí
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)