Témat: 6
Registrován od: Apr 2010
Máte někdo tušení jak bude probíhat převod společných prostor? Kdo to projde a kdo identifikuje vady a nedodělky? Kdo dohlídne na to, že budou odstraněny? Zkrátka kdo v našem zájmu (nás podílových vlastníků) toto udělá? Nebo si budeme muset každý v rámci přejímky projít i společné prostory v konkrétním domě a přilehlých pozemcích?
Má s tím někdo zušenost z jiných projektů?
Témat: 26
No a nebude tohle za nas delat ten PPM?
Témat: 49
Minimálně vzhledem k tomu, že PPM je kůň, kterého k nám nasadil Finep, bych se na ně v tomto nespoléhal.
Témat: 16
mám takový hloupý dotaz možná už to tu bylo ale můžeme si třeba potom vybrat sami nějakou správcovskou firmu nebo jak se jim říká - co máme mi teď u nás v baráku tak ta je úžasná přesná a dokonce si krásně došlápla na lidi co něco dlůží, musím to za ťukat ťuk ťuk
Imo záleží na délce smlouvy, kterou Finep za nás uzavře. Asi to bude 1 rok. Pak si můžeme vybrat koho chceme (pokud se tak SVJ dohodne), což si myslím není bez ohledu na správce od věci čistě z preventivních důvodů. Naše SVJ takhle už jednou správce měnilo a to hned po tom 1. roce.
Témat: 33
jo a kdo bude předseda??
Témat: 16
no hele to bude drahý.... už jsme správce stezky... a ještě takovou funkci mít.-... to by bylo něco.. jupíííí
madite/ ze zákona o vlastnictví bytů (76/1994 Sb.) každé SVJ musí mít buď výbor SVJ nebo pověřeného vlastníka - osobu pověřenou funkcí výboru. Výbor musí mít min. 3 členy a navenek za něj jedná jeho předseda.
Já bych v každém případě radši výbor - nesvěřoval bych odpovědnost za dům jednomu člověku ani kdybych ho dobře znal. Ke všem aktům výboru by pak mělo být zapotřebí aspoň 2 podpisů jeho členů. Navíc se správou SVJ je poměrně dost práce i s pomocí správcovské firmy, takže se činnost mezi členy výboru aspoň trochu rozloží. O tom, že by nějaké SVJ vedl pověřený vlastník jsem ještě neslyšel, ale SVJ, která znám, bych spočítal na prstech jedné ruky
.
jj souhlasím s více lidma... ať to není jen na mých bedrech... dělám si legraci... nikam se netlačím... uvidíme ve svoboných volbách...
Témat: 26
Btw. pritelkyne kde ted bydli meli ze zacatku PPM, ale menili je... nebyli s nima spokojeni, tak uvidime jak u nas. Pritelkyne bydli na Barrandove, maj tam i nakej kanclik.
Témat: 6
Co s tím převzetím v našem "podílovém" zájmu? Nějaký nápad?