Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ničení společného majetku dětmi

Vážení sousedé a najemníci, fascinuje mne přístup, jaký tady mají někteří lidé. Týká se to lidí, kteří vypouští své "NEVYCHOVANÉ DĚTI" a nechají je ničit společný majetek. Už včera, když jsem viděla jak rodiče nachají své "NEVYCHOVANÉ DĚTI" běhat okolo jezírka a ničit ho (sesuv kamenů, hračky naházené v jezírku) Upozorňuji, že ty děti vidělo spousta lidí a nikdo, ale opravdu nikdo neřekl ani slovo, druhá věc kterou odmítám dělat je, abych zakopávala o dětské hračky( dřevěné auto, které včera děti naložily trávou a pak to vysypaly na chodníku, a auto je tam ještě dnes a hračky, které se válí všude jen ne na pískovišti. Ale co mě dostalo úplně nejvíc, je příběh z dnešníhodne. Šla jsem venčit psy a u hlavních dveří v B2 jsem slyšela bouchání, tak jsem si myslela, že někdo něco opravuje, ale když jsem vyšla ven tak na zídce, kde jsou kameny seděly 4 děti nejen z B2 z přízemí a měly tam dané kamínky, které rozbíjely velkým kamenem, řekla jsem jim, aby toho omažitě nechaly a šla jsem. Když jsem přišla zpět "NEVYCHOVANÉ DĚTI" to dělaly znovu, když jsem řekla aby toho okamžitě nechaly, tak mi chlapec sdělil že matka druhého dítětě to dovolila, takže jsem šla za paní z přízemí B2 a řekla jsem jí aby toho ty děti nechaly a to co mi řekla mi úplně vyrazilo dech, prý jsou to děti a jen si hrají , na to jsem jí řekla, že se spojím se správcem a uhradí kameny, které se sem naváží a hradíme je všichni. A na to mi paní sdělila, že ten pytel kamenů koupí. Jen bych chtěla říct, že to vypovídá o sousedce z B2 hodně, paní to nemá v hlavě moc srovnaný a je mimo, tyhle argumenty opravdu stály za to. Apeluji na to, aby se přestal ničit majetek, jinak si to uhradí rodiče dětí, které tady ten majetek ničí!!!!!!!! A je smutné, že to vidí tolik lidí, ale nikdo to raději řešit nebude a jednodušší je, aby to zplatili všichni.
Odpovědět

No. Hracky uklizim vecer casto, to mi zase tak nevadi. Kameny v jezirku souhlasim, jezirko neni na hrani, jeste ze uz to po sobe opravuji. A plech na zidce ma diry, takze tohle je fakt niceni majetku. Ja je videl, ale nez jsem vylezl z garaze, tak jsem zmercil tebe a pak uz byl klid. Dobre Ty :-))
Odpovědět

Zakopávání o hračky mi fakt vadí, neřešení věcí ohledně společného majetku mi vadí jěště víc, ale co mě opravdu ničí je hloupost sousedů.. Když mi někdo řekne, že jsou to děti a jen si hrají mi příjde fakt ubohé. Až se paní z přízemí z B2 vše spočítne a zjistí, že má uhradit za veškeré opravy třeba 10.000,- tak si příště rozmyslí, zda něco takového ještě někdy nechá své děti dělat, ale abych to zase jen nesváděla jen na paní od nás z baráku, tak mimo jiné se to týká dětí z B1 a A4 z předposledního patra. A pokud má někdo takové trapné argumenty, tak sorry, ale ať si to zaplatí a rozhodně to nebude jen pytel kamenů jak si paní myslí.
Odpovědět

Jaky si to vychovas, takovy to mas. Nebudu to ale vychovavat nekoho ciziho, na to mam svych starosti dost. Kdyz jim ochranka rekne, at vypadnou z toho jezirka a oni tam zustanou, co pak? Co udelam? Nemuzu uz nic. Ty hracky fakt neresim, s ditetem jsem zmenil pohled. Ostatni mi vadi taky, to je jasny. ;-) Hlavne by to asi chtelo komplet jezirko vypustit, vycistit a znovu napustit, protoze to vypada jako bazina. Holt tri roky jsou tri roky. A pri te prilezitosti si muzeme dat brigadu v uprave jezirka. Klidne se pridam :-))
Odpovědět

Danny Napsal(a):Jaky si to vychovas, takovy to mas. Nebudu to ale vychovavat nekoho ciziho, na to mam svych starosti dost. Kdyz jim ochranka rekne, at vypadnou z toho jezirka a oni tam zustanou, co pak? Co udelam? Nemuzu uz nic. Ty hracky fakt neresim, s ditetem jsem zmenil pohled. Ostatni mi vadi taky, to je jasny. ;-)
Dane, řeknu ti asi takhle, pokud tu stále budou nevychované děti, budu pro aby se poplatky pro rodiny s dětma zvedly tak, aby pokryly veškeré náklady spojené s ničením.
Odpovědět

Romana Napsal(a):
Danny Napsal(a):Jaky si to vychovas, takovy to mas. Nebudu to ale vychovavat nekoho ciziho, na to mam svych starosti dost. Kdyz jim ochranka rekne, at vypadnou z toho jezirka a oni tam zustanou, co pak? Co udelam? Nemuzu uz nic. Ty hracky fakt neresim, s ditetem jsem zmenil pohled. Ostatni mi vadi taky, to je jasny. ;-)
Dane, řeknu ti asi takhle, pokud tu stále budou nevychované děti, budu pro aby se poplatky pro rodiny s dětma zvedly tak, aby pokryly veškeré náklady spojené s ničením.
Tohle nikdo neodhlasuje, to je preci nesmysl. Rodice si je proste musi vychovat, ochranka je tu od toho, aby to tu chranila a udrzovala poradek. Rodiny s detma, a podle poctu deti budou poplatky? :-)). Nesmysl :-)). Ale klidne prispeju, Emma obcas hodi do jezirka kaminek :-))) a kdo bude posuzovat, co je niceni a co je treba diky povetrnostnim podminkam ( myslim treba ponicene jezirko vetrem apod. ) Myslim, ze jediny co se nici je jezirko. Kdyz lidi bojovali proti psum, byl to taky boj a vysledek? Dle meho zadny, hoven tu ale mozna ubylo, nedokazu posoudit. Stejne tak ted kdyz zacnou bojovat proti detem, tak to bude taky k nicemu. Kazdy musi zacit u sebe a u toho, co jeste je ok a co ne. Obcad kaminek mi nevadi. Behani v jezirku a rozbijeno zidky me stve taky. Kazdy musi hlidat a peskovat ty, kteri to nici.
Odpovědět

Dost těžko se nevychované děti změní, pokud to rodiče neřeší teď, tak to nebudou řešit ani do budoucna Sad
Odpovědět

No ale kdyz by je kazdej serval, tak to delat nebudou. A kdyz jo, tak pak za rodicema a zaplatit. Oni si to pak rozmyslej, kdyz jednou neco zaplatej :-)
Odpovědět

Ale to je přesně ono, dělají to přád stejný děti a kdo šel za rodičema?? nikdo... vlastně já a jak to dopdlo, paní řekla že jsou to děti a že si jen hrají..jak matka takové děti... z těch starších dětí jsou všichni nevychovani smradi, jinak se to nazvat nedá, bohužel je to dobou..nás když někdo okřikl tak jsme stáli všichni v pozoru a než jsme přišli domů tak už to věděli rodiče a dnes??? Dnes ti vlastně rodič řekne, že ty jsi ten debil co se stará o to, po čem je ti nic..
Víc k tomu není co dodat..
Odpovědět

Nevím kdo má jaké kompetence, ale někdo musí umět vyčíslit škodu a pak to vyžadovat. Možná správce, nebo se to bude muset odhlasovat naproti v jídelně? Jestli má někdo moc energie, tak ať vezme srp a jde sekat trávu za val.
Co se týká jezírka, tak bych tam dal plot aspoň takový, jako je na požeráku. Ne proti dětem, ale kvůli bezpečnosti.
Odpovědět

ivo oves Napsal(a):Nevím kdo má jaké kompetence, ale někdo musí umět vyčíslit škodu a pak to vyžadovat. Možná správce, nebo se to bude muset odhlasovat naproti v jídelně? Jestli má někdo moc energie, tak ať vezme srp a jde sekat trávu za val.
Co se týká jezírka, tak bych tam dal plot aspoň takový, jako je na požeráku. Ne proti dětem, ale kvůli bezpečnosti.
Ten plutek me taky napadl. Je to bezpecne a dobre to i vypada :-)
Odpovědět

Tento víkend jsme trávili na terase a tak jsem měl dost času ty děti pozorovat. V neděli už jsem to nevydržel a dvakrát jsem jim to došel vysvětlit. Jednou dvěma holčičkám, později dalším dvěma klukům.

V sobotu kluci záměrně kopali míč do jezírka a společně s holkama ho pak za pomoci kamenů zase lovili ven. Míčem občas zlomili nějaké rákosí, o házení drobných kamínků ani nemluvím.
V neděli při lovení hraček z jezírka už došlo i na větší kameny, které jsou (byly) okolo jezírka. Navíc tam kluci nechali na trávě poházené papíry od pet lahve.
Po mém zásahu kluci papíry uklidili a slíbili, že už jezírko nebudou ničit. Dětem jsem vysvětlil, že vybudování jezírka stálo poměrně dost peněz a že by asi rodiče nebyli moc rádi, kdyby museli zaplatit opravu. Děti to snad pochopily a slíbily, že s tím přestanou (uvidíme, jak dlouho).

Nechci tady být za prudiče, co honí děti z jezírka a brání jim v jejich dětských hrách. Ale ničení našeho společného majetku mi hodně vadí. Vůbec nechápu rodiče, kteří vypustí své děti do vnitrobloku a nezajímají se, co dělají. Nebo je jim to také jedno?

Zároveň jsem napsal panu Šimečkovi, aby do povinností ostrahy zařadil i ochranu jezírka. Ostraha je od toho, aby náš společný majetek chránila, a je jedno, zda se jedná o zloděje nebo o vlastní obyvatele.
Odpovědět

Vachmajstr Napsal(a):Tento víkend jsme trávili na terase a tak jsem měl dost času ty děti pozorovat. V neděli už jsem to nevydržel a dvakrát jsem jim to došel vysvětlit. Jednou dvěma holčičkám, později dalším dvěma klukům.

V sobotu kluci záměrně kopali míč do jezírka a společně s holkama ho pak za pomoci kamenů zase lovili ven. Míčem občas zlomili nějaké rákosí, o házení drobných kamínků ani nemluvím.
V neděli při lovení hraček z jezírka už došlo i na větší kameny, které jsou (byly) okolo jezírka. Navíc tam kluci nechali na trávě poházené papíry od pet lahve.
Po mém zásahu kluci papíry uklidili a slíbili, že už jezírko nebudou ničit. Dětem jsem vysvětlil, že vybudování jezírka stálo poměrně dost peněz a že by asi rodiče nebyli moc rádi, kdyby museli zaplatit opravu. Děti to snad pochopily a slíbily, že s tím přestanou (uvidíme, jak dlouho).

Nechci tady být za prudiče, co honí děti z jezírka a brání jim v jejich dětských hrách. Ale ničení našeho společného majetku mi hodně vadí. Vůbec nechápu rodiče, kteří vypustí své děti do vnitrobloku a nezajímají se, co dělají. Nebo je jim to také jedno?

Zároveň jsem napsal panu Šimečkovi, aby do povinností ostrahy zařadil i ochranu jezírka. Ostraha je od toho, aby náš společný majetek chránila, a je jedno, zda se jedná o zloděje nebo o vlastní obyvatele.

Viděla jsem jak ochranka děti "vyhazovala" od jezírka a bylo to k ničemu. Ochranka udělala to co udělat mohla a možná i měla.. Ale jak jsem říkala, tohle je o nezodpovědných rodičích a dovolím si říct, že někteří rodiče na své děti koukají a nic s tím neudělají... Ale jak jsem říkala, až dostanou k uhradě fakturu na ne malou částku tak se budou divit..
Odpovědět

Danny Napsal(a):
ivo oves Napsal(a):Nevím kdo má jaké kompetence, ale někdo musí umět vyčíslit škodu a pak to vyžadovat. Možná správce, nebo se to bude muset odhlasovat naproti v jídelně? Jestli má někdo moc energie, tak ať vezme srp a jde sekat trávu za val.
Ten plutek me taky napadl. Je to bezpecne a dobre to i vypada :-)

Nesouhlasím, proč by tady měl být nějaký plot???? Ať si rodiče vychovají své děti a hlavně si je hlídají!!!!!!!!!
Odpovědět

to není plot, ale plůtek. Nevypadá špatně, mohl by zabránit i případnému utonutí dětí nebo domácích mazlíčků, nebo taky unavených sousedů. Lepší předcházet. A rodiče, kteří sami nejsou vychovaní, nevychovají ani svoje děti.
Odpovědět

Asi "nejlepší" co jsem zatím viděl. Byla holčička, která vyvracela/páčila sloupkovou lampu ve vnitrobloku a její maminka stála o 5 metrů dál zády a povídala se sousedkou.
Odpovědět

Pechi Napsal(a):Asi "nejlepší" co jsem zatím viděl. Byla holčička, která vyvracela/páčila sloupkovou lampu ve vnitrobloku a její maminka stála o 5 metrů dál zády a povídala se sousedkou.

..že mě to vůbec nepřekvapuje... Je to k smíchu, myslela jsem si, že tady bydlí inteligentní lidé, ale bohužel jsem se spletla..
Na druhou stranu, řekl jste něco matce tý holky?
Odpovědět

Romana Napsal(a):Viděla jsem jak ochranka děti "vyhazovala" od jezírka a bylo to k ničemu. Ochranka udělala to co udělat mohla a možná i měla.. Ale jak jsem říkala, tohle je o nezodpovědných rodičích a dovolím si říct, že někteří rodiče na své děti koukají a nic s tím neudělají... Ale jak jsem říkala, až dostanou k uhradě fakturu na ne malou částku tak se budou divit..

Já jsem ještě ochranku neviděl, že by někoho vyhazovala z jezírka, ale OK, pokud to dělají a budou dělat, jenom dobře. A samozřejmě souhlasím, že je to o nezodpovědných rodičích. Pokud rodiče nenstaví dětem mantinely co se smí a co se nesmí, těžko se pak vychovávají.
Odpovědět

Nizky plutek a bude aspon neco. Lidi jsou nevychovani sami, moc prace, malo casu na deti...
Odpovědět

koukam, co uz se tu vsechno resi.. asi neni uplne koser, ze tu decka neco nici a rodice na ne kaslou, ale s tim asi nic nenadelame. az se bude muset neco platit, urcite se svedkove ozvou a radi sousedy 'naprasi',pokud deti neposlechly. spis je smutne, ze se jim nikdo nevenuje natolik, ze si museji hledat takovou zabavu.
nadhazovat tady naky plosny poplatky mi prijde trochu zcestne, ja taky po nikom nechci, aby platil za psa, co treba vyje nebo steka.. jako kolik tu asi zije deti a neporadek dela par z nich.. stejne jako mame i nemile sousedy, mame i nevychovane deti, holt zijeme v bytovce a ne rodinem domku Wink
Odpovědět

xreni Napsal(a):koukam, co uz se tu vsechno resi.. asi neni uplne koser, ze tu decka neco nici a rodice na ne kaslou, ale s tim asi nic nenadelame. az se bude muset neco platit, urcite se svedkove ozvou a radi sousedy 'naprasi',pokud deti neposlechly. spis je smutne, ze se jim nikdo nevenuje natolik, ze si museji hledat takovou zabavu.
nadhazovat tady naky plosny poplatky mi prijde trochu zcestne, ja taky po nikom nechci, aby platil za psa, co treba vyje nebo steka.. jako kolik tu asi zije deti a neporadek dela par z nich.. stejne jako mame i nemile sousedy, mame i nevychovane deti, holt zijeme v bytovce a ne rodinem domku Wink
Ja uz mam taky jin pohled na deti, kdyz mam jedno doma :-)). Hracky jsou vsude i doma, tak mi to prijde normalni. S nicenim nesouhlasim, ale stejne se to neuhlida :-((.
Odpovědět

xreni Napsal(a):koukam, co uz se tu vsechno resi.. asi neni uplne koser, ze tu decka neco nici a rodice na ne kaslou, ale s tim asi nic nenadelame. az se bude muset neco platit, urcite se svedkove ozvou a radi sousedy 'naprasi',pokud deti neposlechly. spis je smutne, ze se jim nikdo nevenuje natolik, ze si museji hledat takovou zabavu.

Já si naopak myslím, že právě že žijeme v bytovce, tak by k sobě sousedé měli být o to víc ohleduplnější. Rozdhodně nejsem pro řešení každé prkotiny, ale něco podobného by mě zvedlo ze židle taky. Jak chování dětí, tak následné reakce jejich rodičů. A když už tu máme zařízené tohle "fórum", tak proč to nezmínit...
Odpovědět

Absolutně nechápu proč se někteří účastní diskuze, když si jedou to svoje.. A Dane pokud reaguješ tak, že od té doby co máte doma dítě máš jiný pohled na věci okolo, promiň, ale pokud ti nevadí doma, že zakopáváš o hračky, tak mě to vadí a obtěžuje, a nebudu RESPEKTOVAT nevychované děti, které to tady jen ničí a nedokáží si po sobě uklidit hračky(pískoviště nestačí??????)
to: Renata - ze tu decka neco nici a rodice na ne kaslou, ale s tim asi nic nenadelame. - nezlob se ale nesouhlasím, garantuju ti, že se to změní, ale pokud si vy všichni tady budete jen stěžovat a říkat, že něco nejde, tak s tím oporavdu nic neuděláme a můžeme si tady všichni stěžovat na foru. Až vaše Viktorka tady bude něco ničit tak za vámi přijdu řeknu vám to a vy to dořešite se správcem a uhradíte vzniklou škodu. Není na tom nic nepochopitelného a pokud máte pocit, že s něčím něco neuděláme tak raději nereagujte.. Neberte si to osobně ale tyhle řeči mě fakt vadí.

Pokud se už neumí domluvit dospělí lídé, kteří si tady koupili myslím, že ne zrovna levné byty tak fajn... V tom případě ničte, demolujte a pak si to hezky zapaťte.. ale neobtěžujte tím ostatní.
Hezký den
Odpovědět

No jako promin, ale moje dite nic nenici a nikde nepisu, ze kdyby to moje dcera udelala, nebudu to resit.. jen mi prislo trosku pritazene tvoje reseni poplatkama, tot vse.. jako nikdy nebudes zit v dokonalem prostredi. psala jsem, ze nenadelame nic se spratkama, resit se to samozrejme da..
Hracky myslim jsou uklizene 99% casu, a ze je tam nechali zas ty same deti, no tak to mas chytnout a dat za plot, kdyz uz to tam je druhy den, nebo jim to rovnou rict, kdyz je vidis a nedelat z toho kovbojku.. taky muzes vynadat tem, co tam tu hracku vubec dali na hriste Rolleyes
Odpovědět

Renato to byl priklad a ja rozhodne nebudu uklizet hracky! Mas pocit, ze z toho delam kovbojku? Ja si to nemyslim a to ze vy nekteri jedinci mate pocit, ze se s tim neda nic udelat tak si to myslete.. A platte a platte Big Grin preji hodne stesti Big Grin
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)