Témat: 49
Registrován od: Apr 2010
Nejsem právník, ale pokusil jsem se z naší Smlouvy o budoucí smlouvě o převodu vlastnictví jednotky (SOBS) vydedukovat časový sled prodeje bytu od kolaudace až do možného nastěhování:
- Podle SOBS čl. II., odst. 2. podá Finep do 30ti dnů ode dne vydání kolaudačního souhlasu žádost o přidělení čísla popisného.
(magistrát má na přidělení lhůtu 30 dní)[/*]
- Podle SOBS čl. II., odst. 2. podá Finep do 30ti dnů ode dne přidělění čísla popisného návrh na vyznačení kolaudačního souhlasu a čísla popisného do KN.
(KN má na provedení vkladu lhůtu 30 dní)[/*]
- Podle SOBS čl. II., odst. 2. nám zašle Finep do 30ti dnů ode dne vyznačení kolaudačního souhlasu a čísla popisného v KN výzvu k uzavření smlouvy o převodu vlastnictví bytu.
- Podle SOBS čl. II., odst. 3. musíme s Finepem do 30ti dnů ode dne odeslání výzvy k uzavření smlouvy o převodu vlastnictví bytu tuto smlouvu uzavřít.
- Podle SOBS čl. II., odst. 5. podá Finep do 10ti dnů od uzavření smlouvy o převodu vlastnictví bytu návrh na vklad vlastnického práva k bytu do KN.
(KN má na provedení vkladu lhůtu 30 dní, ale ta už nás nijak neomezuje v bydlení)[/*]
- Podle SOBS čl. V., odst. 1., písm. c) je splatnost doplatku kupní ceny nejpozději do 30ti dnů od podání návrhu na vklad vlastnického práva k bytu do KN.
- Podle SOBS čl. VIII., odst. 4. předá nám předá Finep byty do 15ti dnů od uhrazení doplatku kupní ceny (a srovnání všech závazků)
Pokud to vidíte jinak, tak mě klidně opravte

.
Časový postup předání bytu se u jednotlivých smluv liší (patrně dle doby podpisu smlouvy), znění výše uvedených bodů tudíž doporučuji každému pro jistotu ověřit ve vlastní smlouvě :/.
2010-06-04 - Poznámka o možných odlišnostech v jednotlivých smlouvách
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2010-06-04, 08:39 uživatelem
talestalker.)

No je to ještě trochu komplikované. Tak nějak jsme nepočítali s tím, že budeme muset ještě čekat na ten první vklad (kolaudace, č.p.) do KN, ale potom už to snad pojede jak po dratkách. Finep ty peníze určitě potřebuje, nemá důvod tedy předání jakkoliv zdržovat ..
Témat: 10
Mně to přijde docela reálné. Tedy doufám, že už to teď půjde rychle, protože se také potřebujeme nastěhovat co nejdříve.
Já budu kvůli tomu zítra volat mému prodejci. V pátek při podpisu úvěrové smlouvy mi bylo řečeno, že je již zkolaudováno a jsou přidělená č.p. Nechápu, proč to Finep ještě nezveřejnil. Paní finanční poradkyně mi říkala, že už by to teď mělo jít rychle, no ale nevim.....
Jasně, zítra dám vědět
Témat: 26
Neska sme kolem projizdeli a nikde zadny novy nazvy ulic a ani ty popisny cisla :-(
Témat: 16
třeba neni důležité jestli jsou nalepeny na baráku - ty čísla hlavně když je má Finep, ale pořád mě zaráží že se tou kolaudací nechlubí. Já jsem ale naivní co
fanošík/ já bych se na stěhování v půlce června radši moc nespoléhal...
2Madite: tak to netvrdim, to je vic nez jasny, ze to chvili trva nez se neco dostane z papiru do reality.
2Talestalker: me presvedcovali, ze do poloviny cervna je dost realny. Ale jestli jejich predpoved je stejne kvalitni jak predpoved meteorologu, tak to teda potes koste...
Témat: 15
fanosik, my si tu kuchyň koupíme holt s předstihem, protože to co dostaneme na poukázkách na další nákup mi přijde jako velice slušná cena a škoda to prošvihnout.Jestli jseš členem Ikea Family, tak ti to dovezou do stávajícího bytu zadáčo,holt tam budeš mít skladiště a pak si zaplatíš stěhováka.Ale dvě cesty platit nebudeš
No samozřejmě záleží jak velkou kuchyň budeš kupovat, pokud tvoje kuchyň bude za 30tis tak to se asi fakt nevyplatí. Nás asi bude stát bez spotřebičů kolem 75 tis. takže to už je mi líto akci nevyužít. A sorry za off topic
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2010-05-10, 15:33 uživatelem
Nikka.)
Blue, tak jaky jsou novinky?
Ahojky, novinky žádné, jsem prodejci padala celý den do schránky, asi si hodil dovču za ten den otevřených dveří v Chuchli. Zkusím to zase zítra. Chceme se také stěhovat co nejdříve vzhledem k tomu, že jsme již skoro prodali byt. Za chvíli z nás budou bezdomáči

Hlavně se mi nechce se stěhovat nadvakrát...nejdřív se vystěhovat kamsi do pronajatého skladu a pak do bessemerky.
Tak nám taky před 14 dny padal telefon na prodejce do schránky a pak jsme zjistili, že už tam nedělá :o
Témat: 6
Ja hovoril s prodejkyni v patek. Rikala, ze stale drzi 15.5. Jako datum kdy by meli zacit rozesilat vyzvy k uzavreni smluv o prevodu, resp prislusne kroky k tomu spejici.
byl to pan Hronek
Mluvila jsem včera s prodejcem a též mi říkal, že začnou příští týden zasílat výzvy. Říkal mi, že reálný termín nastěhování je červen (spíš to vidí na konec měsíce), pro jistotu jsem nahlásila, že se potřebuji co nejdříve nastěhovat.
Fanošík: dej určitě vědět svému prodejci, že se potřebuješ nastěhovat co nejdřív.
Témat: 33
Super super ... :-) díky za info.....
Aaach jo

Tak ted uz je to konec cervna... uz vidim, jak se to zacatkem cervna posune na cervenec a koncem cervna na zacatek srpna. Ja se tam snad nikdy nenastehuju
Témat: 16
já už taky chci chci moc, hezky položit podlahu , udělat kuchyň už se těšim jak dítě o vánocích
fanosik/ po tom, co Finep dostane kolaudaci (jaktože ji ještě nemá?) a č.p. musí:
1. ještě vše vložit na katastr (prohlášení vlastníka, kolaudace, č.p.)
2. pak tě vyzve k převzetí
3. až to podepíšeš Finep vloží na katastr převod bytu do tvého vlastnictví (nejprve však musí být zapsán vklad z bodu 1.)
4. po vložení do KN (stačí když je zahájeno) teprve tvá banka uvolní peníze
5. po té co Finepu dojdou peníze, dostaneš klíče
viz první post v tomto threadu. Rychlejší postup si nedokážu představit. Bez vkladu vlastnického práva imo žádná banka peníze neuvolní a následně zase Finep nepředá klíče ...
Tak to je jiná
Tak to se mi hned zkazila nalada... uz je mi jasny, ze v cervnu se stehovat nebudu. Hlavne, ze maj projekt hotovej o pul roku driv...
Talestalker, psal si, ze pisemnou formu o kolaudaci musej poslat do 15 dnu, vzdyt je to uz pres mesic!! Jakto?
Témat: 33
walker proč se stěhovat nebudeš? ... pokud máš financování od jinud.. tak se to zpozdí jen pár dní...

jsem já to ale optimista
Walkere, nevěš hlavu, do konce roku budeš bydlet

Prostě je lepší vždycky počítat s tou horší variantou a pak být mile překvapený, než opačně, no