Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Témat: 10
Registrován od: Apr 2010
Danny Napsal(a):Huraaaaaaa
tak to mám taky radost
Témat: 16
no jupí a za pár měsícu budou kopat , no co bude zase veselo

i mi jsme se dočkali svého ....na každého jednou dojde, zajímá mě jak se ty družstevní byty budou prodávat
Témat: 10
Důležité je, že se to postaví všechno najednou a budeme mít pak už klid...
Druzstevni se budou prodavat jak vino :-)
Blueorange Napsal(a):Důležité je, že se to postaví všechno najednou a budeme mít pak už klid... 
Me se docela libi jeden v tom vysokym :-))
Témat: 16
TAké bych si tam jeden dva v tom vysokym vybrala

Kdo mi přidá do prasátka...jo družstevní snad jo budou to mít jak hypotéků

sem jukla že při bytě za cca 2,5M když dáte 25% je měsíčně cca 11 000
Témat: 6
Jsem zvedavy kdo to bude za neplatice splacet. Dluh ma na sobe druzstvo. Barak a pozemek vlastni druzstvo. predpokladam zastavu vlastnickeho prava druzstva k budove i pozemku ve prospech financujici banky. Druzstevniky nikdo neproveruje jako u hypoteky - Finep to inzeruje jako vyhodu - dost diskutabilni.
Z meho pohledu je to dost nebezpecny obchod. Kdyz nebudou nekteri drzstevnici splacet, pak to budou muset za ne platit ostatni. Jinak o ten barak prijdou vsichni. Jak se pak budou mezi sebou vyrovnavat, soudit, ...? Good luck!
Ogg Napsal(a):Jsem zvedavy kdo to bude za neplatice splacet. Dluh ma na sobe druzstvo. Barak a pozemek vlastni druzstvo. predpokladam zastavu vlastnickeho prava druzstva k budove i pozemku ve prospech financujici banky. Druzstevniky nikdo neproveruje jako u hypoteky - Finep to inzeruje jako vyhodu - dost diskutabilni.
Z meho pohledu je to dost nebezpecny obchod. Kdyz nebudou nekteri drzstevnici splacet, pak to budou muset za ne platit ostatni. Jinak o ten barak prijdou vsichni. Jak se pak budou mezi sebou vyrovnavat, soudit, ...? Good luck!
Klient nic nevlastni, takze o jakem riziku to mluvis? Nezaplatis a vypadnes. :-)
Danny Napsal(a):Ogg Napsal(a):Jsem zvedavy kdo to bude za neplatice splacet. Dluh ma na sobe druzstvo. Barak a pozemek vlastni druzstvo. predpokladam zastavu vlastnickeho prava druzstva k budove i pozemku ve prospech financujici banky. Druzstevniky nikdo neproveruje jako u hypoteky - Finep to inzeruje jako vyhodu - dost diskutabilni.
Klient nic nevlastni, takze o jakem riziku to mluvis? Nezaplatis a vypadnes. :-)
No jasne bez problemu

. Treba kdyz uz 5, 10 nebo 15 let platis 10 ci 20 tis mesicne. A nezapomen na pocatecni vklad. To uz se jeden sakra zacne rozmejslet zdali jen tak vypadne, ze?
Ten problem je prave v tom, ze druzstevnik nic krome sveho podilu nevlastni ale plati stejne jako u hypoteky. On vlastni prislusnou nemovitost spolu s ostatnimi druzstevniky. Spolecne s nimi i splaci dluh. Zaroven se ale musi spolehnout na to, ze bude mit to stesti a ostatni budou celou dobu pravidelne splacet (platit najem) jako on. Kdyz ne, tak to za ne bude muset nejak uhradit, nebot kdyby druzstvo prestalo splacet úvěr tak pujde patrne brzy do insolvence a tam bude dum vydrazen. Z toho co to vynese bude uhrazen prvne bankovni dluh. Kdyz neco zbyde, tak se dostane i na druzstvo, respektive druzstevniky.
BTW, ten pocatecni vklad je 25%! Potom se uver druzstva splaci 23 let....
To rozhodne neni nato byt jen tak opustit. Nevim jak to s moznosti zbavit neplaticiho druzstevnika jeho druzstevniho podilu. Zejmane kdyz jiz slozil pocatecni vklad. Dost pochybuji, ze ho lze jen tak podilu zbavit/vyplatit. Navic je potreba najit nahradniho druzstevnika... Minimalne si to vezme cas.
Ogg Napsal(a):BTW, ten pocatecni vklad je 25%! Potom se uver druzstva splaci 23 let....
To rozhodne neni nato byt jen tak opustit. Nevim jak to s moznosti zbavit neplaticiho druzstevnika jeho druzstevniho podilu. Zejmane kdyz jiz slozil pocatecni vklad. Dost pochybuji, ze ho lze jen tak podilu zbavit/vyplatit. Navic je potreba najit nahradniho druzstevnika... Minimalne si to vezme cas.
Predpokladam, ze kdyz to financuje Finep a ne banka, ze to budou mit sakra dobre osetreny.
Témat: 59
Všechno jde... Je to o preferencích, kdo kde co a jak
Ogg Napsal(a):BTW, ten pocatecni vklad je 25%! Potom se uver druzstva splaci 23 let....