Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zpřístupnění dětského hřiště pro obyvatele dalších etap - ano či ne?

Rád bych otevřel debatu ohledně zpřístupnění dětského hřiště pro nové sousedy z BII a BIII. Přiznám se, že se mi nelíbí, aby za "příspěvek", který nás v celkovém rozpočtu vůbec nevytrhne, se nám zvýší pohyb osob a s tím spojený i hluk v areálu. Vím, že se těžko uhlídá, kdo na hřiště chodí, ale jasné povolení přístupu zvýší pohyb lidí ještě víc. S používáním hřiště bude spojená i větší zátěž na celý areál a to se nám prodraží v celkové údržbě. (viz házení kamenů do jezírka atd...)
Radši bych investoval do samozamykacího zámku do vrátek k hřišti a nakopírování klíčů pro všechny zájemce o užívání. Takto jsem viděl řešených několik hřišť v podobných projektech a po nezvaných hostech ani památka.
Odpovědět

Je to na necely rok a tech 10tis je prispevek na udrzbu. S dalsim domem, ktery je jeste nedodelany budou mit svoje hriste. Ze sem chodi skolky si hrat taky neresite. Takze za techto podminek, pokud jsou realne, me to nevadi. Zamek se klidne muze udelat, velmi levne a ucinne reseni, to jsem klidne pro, kdyz to nekdo zorganizuje. To zpristupneni na rok pro novy objekt mi nevadi. Deti ale behaji sem a tam, to by musel byt zamek a koule z obou stran a to uz je lepsi cip, nez klic.
Odpovědět

10000 mi přijde v areálu, který má roční náklady na údržbu cca čtvrt milionu, docela málo. Za ten ruch co tu bude navíc mi to nestojí. Proto bych předpokládal, že o umožnění užívání by měli rozhodnout v hlasování všichni vlastníci v rámci schůzí a ne jen výbory.
Odpovědět

Koukám, že jsem asi jediný, komu to vadí... Mě tedy úspora dvě koruny měsíčně na poplatcích opravdu nevytrhne za to, že někdo cizí používá náš společný majetek, na který máme náklady na provoz a údržbu mnohonásobně vyšší, nemluvě o ceně, za který jsme si jej pořídili.
Chci vidět, jak se budou tvářit místní maminy na to, až se jejich ratolesti budou přetahovat o to, aby si mohli hrát na svém vlastním hřišti.
Odpovědět

Mně to taky vadí a víte proč? Protože Finep si od začátku propaguje na webu a v propagačních materiálech, že bude mít Britská II - III naše dětské hřiště. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem si říkal, že mě zajímá, jak to Finep zařídí, že naše hřiště bude k dispozici i dalším barákům v okolí. Myslel jsem si, že to výbory nedovolí. No a v úterý se dozvím, že naše výbory se „dohodly“, že je to v pohodě. Dejte nám almužnu a klidně si sem choďte.

Já budu radši bez těch 10 000,- Kč za rok – teda pokud je to pravda, a budu poslouchat hádky maminek, že tu někteří lidi nemají co dělat, než abych tu zlegalizoval za pár korun pohyb dalších lidí.

Bohužel přesně nevím, kolik že nám přidají a ani nevím, na jak dlouho to bude, ale řekl bych, že to bude více než na rok. Hřiště pro děti, potažmo park, který má být pod BII - IV dle mého názoru bude dokončen až po dostavbě celého spodku. Pokud to tak je, tak to bude více než na rok. A do té doby se sem určo nastěhuje hromada dalších lidí.

Všechno co jsem napsal jsou jen spekulace. Já opravdu nevím, jak to bude. Ale pokud je to pravda, tak mě to štve.
Odpovědět

No jako faktem je, že je tady na jedno malé hřiště už tak dost dětí, počítám i miminka a batolata, kteřé ho už příští rok začnou taky používat a aby sem mohly chodit maminky i z BII , to už bude o houpačku opravdu bitka. Plus prostě celkově větší koncentrace lidí v areálu, což mi přijde zbytečný.

lukas Napsal(a):Koukám, že jsem asi jediný, komu to vadí... Mě tedy úspora dvě koruny měsíčně na poplatcích opravdu nevytrhne za to, že někdo cizí používá náš společný majetek, na který máme náklady na provoz a údržbu mnohonásobně vyšší, nemluvě o ceně, za který jsme si jej pořídili.
Chci vidět, jak se budou tvářit místní maminy na to, až se jejich ratolesti budou přetahovat o to, aby si mohli hrát na svém vlastním hřišti.
Odpovědět

Jo aha, nevěděla jsem pořádně o čem je řeč, takže se omlouvám. Pokud jde o to, že by maminky s dětmi neměly ještě rok kam s dětmi chodit, tak nemám problém, to se zase dokážu vcítit do jejich situace. A taky je fakt, že pokud půjdu s dětmi kolem jejich hřiště, nevim jak jim vysvětlim, že tam nesmějí. Jakože počítám, že až půjdu s dětmi k metru, cestu kolem mít budu. Takže by bylo dobrý udělat nějaký smír, budeme si vždycky na měsíc měnit hřiště, aby se to dětem neokoukalo :lol:
Odpovědět

Asi jsem z jiné planety, ale mě to fakt vadí :-). No neva, každý máme nějaký názor. Ale jinak nechtěl bych, aby to vyznělo tak, že jsem proti lidem z BII, nebo III. Už se těším, až to tu bude všechno hotové. Jen mě štve ten přístup, jak o tom bylo rozhodnuto a jak to všechno Finepu krásně prošlo :-).
Odpovědět

Johnyc, můžu se zeptat - ty máš dítě? Wink
Odpovědět

Ja som rozhodne za to, aby sa investovalo do zamkov, resp. cipov pre vstup na Nase detske ihrisko v Britske ctvrti I, pretoze som to videl na Zlicine v objekte Cetral Groupu a fakt sa tam dostal len ten kto mal pristup, teda kluc.

Rozhodne som z toho rovnako rozhodeny ako johnyc.

No uvidime, co prinesie blizka buducnost a potom to budeme musiet nejako riesit. Alebo ten obmedzeny pristup zaviest uz teraz, kedze stastie praje pripravenym. Smile
Odpovědět

A jak si to zamknuti vlastne predtavujete? Uz vidim maminku, ktera bude na hristi a prijde jina maminka s miminem. " Odkud jsi" " ja jsem z Britske II." "Tak to promin, ale nepustim te sem" Takhle to asi nebude fungovat. Rodice drzi pohromade, ja bych ji tam treba pustil. Takze nebude mit klic, ale maminy ji tam pusti, nevyhodi ji. Takze jak si to predtavujete? :-))) maminy mi daji urcite zapravdu.
Odpovědět

Překvapuje mne maximální benevolence značné části majitelů bytů z Britské I k tomu, jakým způsobem je, a v budoucnu má být, nakládáno s naším společným majetkem.

Vnitroblok je naším společným vlastnictvím, za které jsme každý zaplatili při koupi bytu a budeme dále platit za údržbu a jistě brzy i nutné opravy. V celkových nákladech vnitrobloku je provoz dětského hřiště pouze minimální částkou, na kterou nám chce FINEP laskavě přispět ?? Děkuji nechci !

Měli by jsme si hlídat v jakém stavu náš majetek je, starat se o něj, a ne ho naopak dávat "za všimné" k dispozici cizím osobám. Snad si nikdo naivně nemůže myslet, že by se tak pouze zvýšila frekvence používání dětského hřiště ... Stane se nám z vnitrobloku průchoďák ! Málokomu by jste asi vysvětlili, že hřiště ano, ale to je tak vše. O vyšší koncentraci osob, zvýšené hlučnosti, nárůstu poškození není asi třeba více psát. Kde skončily myšlenky na oplocení areálu, proč máme u vstupů informační cedulky pro zamezení vstupu cizím osobám ?

FINEP slíbil novým klientům etap II, III ..., něco co nechce splnit, investovat do stavby, a řešením je, že na to DOPLATÍME MY ??? Nevěřte tomu, že se jedná o dva roky, rok nebo dokonce čtvrt, to další hřiště jen tak stát nebude, kdoví jestli vůbec. Navíc, jakmile obyvatele dalších etap naučíme k nám chodit, těžko se to budou někdy odnaučovat.

Není v tom žádná zášť proti novým obyvtelům dalších etap, pouze OCHRANA VLASTNÍHO MAJETKU.

Tento problém se netýká pouze rodičů s dětmi, týká se všech vlastníků bytových jednotek z Britské I. Zamyslete se prosím všichni nad tím, jak to zde asi tak bude vypadat za rok, dva , tři pakliže k tomuto svolíme ?
Odpovědět

John - Souhlas, ale asi nám nikdo nechce rozumět.

BTW podle mého názoru výbory nemají tak široký mandát, aby mohli podepisovat nájemní smlouvy - dle stanov: Výbor ... řídí a organizuje běžnou činnost společenství a rozhoduje ve věcech spojených se správou domu ... .

Pronájem dětského hřiště mi nepřijde jako "běžná činnost společenství nebo věc související se správou domu"

John Napsal(a):Překvapuje mne maximální benevolence značné části majitelů bytů z Britské I k tomu, jakým způsobem je, a v budoucnu má být, nakládáno s naším společným majetkem.

Vnitroblok je naším společným vlastnictvím, za které jsme každý zaplatili při koupi bytu a budeme dále platit za údržbu a jistě brzy i nutné opravy. V celkových nákladech vnitrobloku je provoz dětského hřiště pouze minimální částkou, na kterou nám chce FINEP laskavě přispět ?? Děkuji nechci !

Měli by jsme si hlídat v jakém stavu náš majetek je, starat se o něj, a ne ho naopak dávat "za všimné" k dispozici cizím osobám. Snad si nikdo naivně nemůže myslet, že by se tak pouze zvýšila frekvence používání dětského hřiště ... Stane se nám z vnitrobloku průchoďák ! Málokomu by jste asi vysvětlili, že hřiště ano, ale to je tak vše. O vyšší koncentraci osob, zvýšené hlučnosti, nárůstu poškození není asi třeba více psát. Kde skončily myšlenky na oplocení areálu, proč máme u vstupů informační cedulky pro zamezení vstupu cizím osobám ?

FINEP slíbil novým klientům etap II, III ..., něco co nechce splnit, investovat do stavby, a řešením je, že na to DOPLATÍME MY ??? Nevěřte tomu, že se jedná o dva roky, rok nebo dokonce čtvrt, to další hřiště jen tak stát nebude, kdoví jestli vůbec. Navíc, jakmile obyvatele dalších etap naučíme k nám chodit, těžko se to budou někdy odnaučovat.

Není v tom žádná zášť proti novým obyvtelům dalších etap, pouze OCHRANA VLASTNÍHO MAJETKU.

Tento problém se netýká pouze rodičů s dětmi, týká se všech vlastníků bytových jednotek z Britské I. Zamyslete se prosím všichni nad tím, jak to zde asi tak bude vypadat za rok, dva , tři pakliže k tomuto svolíme ?
Odpovědět

To že se A nesešlo je blbý, ale bohužel s tím bohužel nic neudělám. Jeden ze stále významných vlastníků - společnost Finep se bohužel taky neobtěžovala dorazit.

Čip na hřiště je dle mého názoru blbost a zbytečně drahá sranda, samozamykací zámek bohatě stačí a klíče si může vzít taky jen ten, kdo má zájem. Osobně na hřiště nechodím a nikdy ani chodit nebudu, takže ve finále kolik lidí bude mít zájem a bude na hřiště chodit - 20 - 50 jednotek?

Přirovnáváš nás k hospodě za komančů, ale kde jinde hledat, zda můj názor je stejný jako ostatních? A věřím, že výbory sledují fórum a berou na vědomí "Vox populi". Protože jinak si budou výbory rozhodovat čistě autokraticky.

A že se nic nestane? Osobně bych měl zájem jít do výboru, nebo do kontrolní komise, ale jestli se znovu nesejde shromáždění, tak nevím co budeme dělat, až to někdo z výboru vzdá... ale to je na trochu jinou diskuzi.
Odpovědět

Já s tím souhlasím. Taky chci do výboru a budu se o to pokoušet, protože mi není jedno, co se tu děje a nidky nebylo. Jenomže přesně jeden člověk nic nezmůže. A že výbory budou řešit to, co se tu píše? To si nemyslím, musí dostat reálný podnět a pokud se tím nebudou chtít zabývat, tak nebudou. Klidně tam ten zámek dáme a co pak? Dáš kouli z obou stran? To zase děti nebudou moci běhat ven, což velmi rády dělají. Necháš tam kliku a po odchoud zamkneš? Ok, ale pokud na hrišti někdo bude, může kdokoliv další vstoupit. Maminky se navzájem vyhazovat nebudou, takže taky na nic. Ale pokud vymyslíš, jak si to představuješ jinak, než čipem, tak je to OK :-)
Odpovědět

Tady se nejedná o pronájem. Pouze příslib Finepu, že může posílat rok obyvatele k nám na hřiště. Takže vlastně výbor nic nepovolil, ani nezakázal :-)
lukas Napsal(a):John - Souhlas, ale asi nám nikdo nechce rozumět.

BTW podle mého názoru výbory nemají tak široký mandát, aby mohli podepisovat nájemní smlouvy - dle stanov: Výbor ... řídí a organizuje běžnou činnost společenství a rozhoduje ve věcech spojených se správou domu ... .

Pronájem dětského hřiště mi nepřijde jako "běžná činnost společenství nebo věc související se správou domu"
Odpovědět

To, že se maminky nebudou navzájem vyhazovat chápu (naoplátku ať se pak pouští na jejich hřiště).
To, že nikdy neuhlídáme, aby nikdo jiný hřiště nepoužil taky chápu. Ale veřejně dobrovolně zpřístupnit hřiště dalším lidem nechci. Slušnému člověku stačí cedulka - ta už je, drzoun klidně plůtek přeskočí, ať tam je zámek, čip nebo cokoliv jiného.

Když použiješ samozamykací zámek, zvenku koule, zevnitř klika - z venku dovnitř se nikdo bez klíče nedostane - pokaždé když se vrátka zavrou - tak se hned zamknou - zevnitř se otevře klikou vždy - stejně jako to teď máme u vchodů.

Stejnou funkci by měl i čip, takže nevidím důvod investovat tolik peněz.

Koule - z obou stran a vždy odemykat klíčem je také nesmysl, stejně jako koule z obou stran a vždy pípat čipem - stejně nešikovné řešení.

Vím, že když si někdo chytne za kliku zevnitř, tak si stejně otevře, ale alespoň nějaké řešení za pár stovek.

100% řešení je asi jen jedno - oplocení celého areálu, ale to je trochu jiná investice a i když se to třeba u nás na schůzi řešilo, tak je vidět, že výbor A o tom nechce ani slyšet, takže nechtějí ani diskutovat.
Odpovědět

Jedná - nejedná, bude potřeba používání hřiště a platbu za to nějak zdokladovat a nájemní smlouva je asi jediné šikovné řešení. Jak jinak dostat tyto peníze z/do účetnictví? Není možné, aby nám "jen tak" poslali peníze na účet a nebyl k tomu žádný doklad a pouhé navýšení poplatků jednomu členovi taky není možné. Jako jedinou jednoduchou cestu je podle mě uzavření nájemní smlouvy...

Danny Napsal(a):Tady se nejedná o pronájem. Pouze příslib Finepu, že může posílat rok obyvatele k nám na hřiště. Takže vlastně výbor nic nepovolil, ani nezakázal :-)
Odpovědět

No klika z jedné a koule z druhé jsou vyhozené peníze z okna. To ani nebude nikdo ten klíč vytahovat, přeci, jen se vyhodí peníze za zámek :-)) Čip ale nemá funkci - otevři šáhnutím na druhou stranu. Čip je prostě čip :-)
Odpovědět

To se pleteš - čip má stejnou funkci jako samozamykací zámek až na to, že zámek se neodemkne pohybem klíče ale servomotorkem. To bys chtěl čip z obou stran a místo kliky kouli? A pokaždé když poběží dítě, tak si bude pípat? To je stejně blbý, jako mít kouli a zámek z obou stran...

Jediná výhoda čipu v projektu jako jsme my je, že když někdo ztratí čip, tak se nemusí měnit zámek...

Moje řešení má své nevýhody, ale minimálně vyznačuje, že standardním způsobem by nezvaný host měl pochopit, že hřiště není určeno pro něj. Bez zbytečně vysokých investic...
Odpovědět

Cip jen jeden. Dvirka maji asi 70 cm vysky. Cip bude nahore pro o a smery. A naznaceni je fakt k nicemu. Jsme v Ceske republice. Pripada ti, ze cedulka zakaz vstupu je k necemu, kdyz na hriste chodi skolka s detma? :-))
Odpovědět

Já vážně chápu vaše rozhořčení, taky princip, oč vám jde, ale já na to koukám z pohledu matky, která by seděla na uzamčeném hřišti, šla kolem jiná maminka z BC II. s dítětem, to chtělo na chvíli na naše hřiště, protože svoje tam žádné nemají, maminka zjistí, že je zamčeno, zeptá se jestli může dovnitř a já jí suše oznámim, že jsme ,,uzavřená společnost" nebo že bohužel, vstup jen pro obyvatele BČ I. a pokrčim rameny? Rolleyes V horším případě tam začne dítě plakat. A co uděláme my? Já bych je tam pustila, nehledě na tu trapnou situaci. Rolleyes

No nezlobte se, ale to mi přijde ujetý. Já bych s našimi dětmi taky ráda zašla časem na ,,jejich" hřiště, nebo nedej Bože, že nastane situace, že půjdeme kolem a malá mi tam začne vyvádět a já jí prostě horko těžko vysvětlim, že má smůlu, že nám se taky nelíbí, když k nám někdo pomalu jen nakoukne.

Dokážu se na to dívat jak z pohledu majitele, kdy se mi nelíbí jednání výboru, který to jen tak povolil a to z principu, stejně jako se mi ale nelíbí to, jak se tu chceme div ne zabarikádovat a hrát si na ,,můj a tvůj píseček". Přijde mi, že maminky jsou tu do jedné slušné, nevěřim, že v BČII to bude jiné. A že se to tu díky občasné návštěvě sousedů odnaproti o dost rychleji zničí? Nevěřim...

Ráda bych měla dobré vztahy i s obyvateli další etapy a ne kolem sebe chodit naježeně a hlídat si, aby někdo cizí nevstoupil na náš trávník. Opatření se dají udělat vždycky dodatečně, až za pochodu. Chápu, že rodinná atmosféra a důvěra tu nepůjde s dalšími etapami držet věčně, pak přijdou na řadu ty vaše barikády. Wink
Odpovědět

Perfektni. Lepe bych to nenapsal. :-))
Odpovědět

Zamykat dětské hřiště je blbost. Jak se asi budou tvářit lidi na hřišti, když bude někdo za brankou s ní lomcovat a pak zavolá, asi se to zaseklo, pojďte mě někdo otevřít. Co? Asi blbý ne. Jestli to někomu tak moc vadí, tak to hřiště můžeme zrušit, tráva stojí na údržbě méně. No a děcka ať si hrají u valu, tam není co zničit. Cool
Odpovědět

Dětské hřiště jsme si zaplatili a je to náš společný majetek. Nejedná se o veřejné hřiště kam může přijít každý. Maminky z jiných etap by měly vyhledávat veřejná hřišti. Pokud toto pravidlo bude nastaveno od začátku, pak nebudou chodit k nám. Také jsem maminka a na dětské hřiště chodím velmi málo. Přesto z pohledu vlastníka nesouhlasím s provozováním charity pro nové sousedy. Nelíbí se mi, že Finep prezentoval a stále presentuje na svých propagačních materiálech naše hřiště, které jsme všichni zaplatili a za jeho provoz a údržbu celého vnitrobloku platíme, a teď řeší svou situaci tímto, pro něj jednoduchým a finančně ne nákladným způsobem. My na jejich hřiště hodit nebudeme protože žádné soukromé hřišťátko mít nebudou. Jsme ráda, že budeme mít nové sousedy nových etap, ale my jsme si koupili něco jiného než oni.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)