Témat: 10
Registrován od: Jul 2010
Své GS využívám spíše sporadicky, nicméně se mi již několikrát stalo, že jsem přijel autem a nějaký drzoun mi tam stál. Nevím, co to je za manýry. Včera jsem zas po marném pokusu zaparkovat z garáže vyjel a parkoval na ulici, protože mi tam dole na mém GS zaclání tmavé audi A6 (1SK 1558). Není to navíc poprvé. Chtěl jsem se tady na fóru poradit, jak mám podobné věci řešit v rámci dobrého sousedského soužití, abych nebyl označen za homofoba. To nutkání vypustit mu kola totiž bylo vážně silné, nicméně nečekám, že ocení, že jsem tak neučinil a dnes před odjezdem do práce - z mého GS - nemusí pumpovat a běžet pro ventilky. Máme pro tyto případy nějaký zažitý mechanismus? Co botičky pro ochranku a zavedení pokutového systému? Díky.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-07-12, 07:48 uživatelem
Har.)
Témat: 1
Registrován od: Nov 2011
Já to vždy řešil tak, že jsem nechal autu, které stálo na mém místě, lístek za oknem. To by to mělo vyřešit. Některá místa jsou neobsazena a čas od času na nich někdo zastaví.
Registrován od: Apr 2011
Lístek za oknem to mnohdy nevyřeší. Nejlépe napsat, že auto necháte odtáhnout na náklady špatně zaparkovaného. Ale je to věc názorů, neleze vyloučit ani slučné lidi, kteří se řádně omluví a zaparkují jinde.
Registrován od: Apr 2010
Dále bych byla pro, aby ti, kteří nemají garážové stání, neměli čip s přístupem do garáže. Vím, že tím nezabráníme tomu zabírání míst, ale aspoň by se to eliminovalo.
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Ti co nemaji garaz by nemeli mit cip ke garazi. Pokud maji, tak je to chyba, kontaktovat Simecka, at to opravi v systemu.
Registrován od: Apr 2011
Ano, je lepší nebýt tak radikální, jen jsem chtěl trochu iniciovat diskuzi k tématu. V Rakousku a v Německu mne vždy překvapí, jaké mají tvrdě a striktně formulované zákazy "protiprávně zaparkovaná vozidla budou odtažena s povinností úhrady nákladů špatně zaparkovaného" atd.
Har Napsal(a):Ještě mě napadlo využití mechanických zábran, s tím by ale asi musel někdo souhlasit. Nevšiml jsem si, že by se v našich garážích k tomuto řešení někdo uchýlil.
Tak snad nejsou lidi takový omezenci, abychom si museli v krytých garážích dělat zábrany na svá parkovací stání. Bože, co to tu bydlí za lidi? Pak by se těžko dalo uklízet. Navrhuji koupit erární botičku za pár korun, nasadit chytrákovi na auto s lístečkem, že botičku mu sundám, až si s ním promluvím....příště už by se na to vykašlal :-))
Témat: 34
Domnívám se, že nejjednodušší je řešit to přes ochranku, ta by na to měla mít vytvořenou proceduru, jak vždy postupovat - třeba zajistit odtah ze soukromého místa (což místa v garáži jsou).
Registrován od: Jul 2010
Dan Napsal(a):Domnívám se, že nejjednodušší je řešit to přes ochranku, ta by na to měla mít vytvořenou proceduru, jak vždy postupovat - třeba zajistit odtah ze soukromého místa (což místa v garáži jsou).
Včera jsem v garáži -2 A5 projel okolo tmavého Volva 1AN 6202, které bylo krásně zaparkované na příjezdovce k jednotlivým garážovým stáním. Hergot, když má někdo na takhle drahý auta, nemůže si taky přikoupit GS a nestát buďto na cizím, nebo nepřekážet a nestát v prostoru, jehož údržbu platí majitelé GS a KO? Pokud nemá GS, nemá s autem v podzemní garáži vůbec co dělat. Šel jsem hned za ochrankou, ale nikdo tam nebyl. Na takovýhle chytráky ochranka nepotřebuje ani udání majitele GS, pokud někdo stojí mimo, je evidentní, že tam nemá co dělat.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-08-01, 08:31 uživatelem
Har.)
Témat: 34
Har Napsal(a):Dan Napsal(a):Domnívám se, že nejjednodušší je řešit to přes ochranku, ta by na to měla mít vytvořenou proceduru, jak vždy postupovat - třeba zajistit odtah ze soukromého místa (což místa v garáži jsou).
Včera jsem v garáži -2 A5 projel okolo tmavého Volva 1AN 6202, které bylo krásně zaparkované na příjezdovce k jednotlivým garážovým stáním. Hergot, když má někdo na takhle drahý auta, nemůže si taky přikoupit GS a nestát buďto na cizím, nebo nepřekážet a nestát v prostoru, jehož údržbu platí majitelé GS a KO? Pokud nemá GS, nemá s autem v podzemní garáži vůbec co dělat. Šel jsem hned za ochrankou, ale nikdo tam nebyl. Na takovýhle chytráky ochranka nepotřebuje ani udání majitele GS, pokud někdo stojí mimo, je evidentní, že tam nemá co dělat.
Co zkusit zatelefonovat ochrance? Mohli být pryč někde oba a postarat se o to po návratu.
Témat: 15
Registrován od: Dec 2010
třeba to byla něčí návštěva a sice má na auto,ale garáž v britské nepotrebujou :-D
Témat: 3
Registrován od: Sep 2010
Zdravím sousedé, tak už zase někdo parkuje na mém stání. Už mě to docela štve. Zítra promluvím se Šimečkem a začnu uvažovat o nějakém opatření, mechanická zábrana, odtah - jestli to ze soukromého stání vůbec půjde. Už mě nebaví psát papírky s telefonem a čekat, až se dotyčný ozve. Nejsem vrátný, takže jestli je to návštěva pro někoho z vás kdo si to přečte, tak to řešte nějak jinak (Škoda Yeti). Díky.
No jenže když dotyčný tuší, jaká vlastníci vlastně mají práva, tak ho to neodradí a vysměje se. Jestli se to bude opakovat, zvažuji podobné opatření, jaká jsou vidět většinou na venkovních stáních (parkovací zábrana se zámkem cca 4000Kč).
Registrován od: Nov 2010
Nám se to stalo zatím 1 x, přivolali jsme ochranku, pán se dostavil a vysvětlil nám, že s tím nic dělat nemůže, že k tomu nemá kompetence - a takové ty řeči. Naštěstí se ukázalo, že soused si spletl stání (?) a společně jsme se tomu zasmáli. Ovšem z diskuse je zřejmé, že neoprávněné užívání GS je realitou. Měli bychom mít nějaký mechanismus, jak s tím naložit. Pokusím se zjistit, jak to řeší jinde. Napadá vás něco?
Témat: 59
Ve firmách v garážích jsou vidět vyhrazené SPZ nad parkovacím místem.
Je to asi to nejlevnější a nejrychlejší řešení, na papír napsat SPZ a přilepit lepící páskou. Když ani to, tak pak už jen ty parkovací zábrany na zámek. Sice by to bylo časově náročnější, vyjet ze stání, vysednout, zamknout, nasednout a pak jet, ale je to jediná nepřekonatelná bariéra. Byl by to i problém pro úklid, ale neplatíme stání vetřelcům.
Témat: 4
Registrován od: Aug 2012
nevím proč tedy vetřelci parkují zrovna na Vaších místech, v prvním patře je každé druhé parkovací místo volné
Témat: 0
Registrován od: Jun 2013
Myslí, že každý ví, kde je jeho parkovací stání, a není třeba jej více označovat. A těm, kteří si stání nekoupili bych vjezd zakázal...souhlasím s deaktivací vstupu. Přeci jen my, co tam máme přístup si za úklid a ostrahu atd. platíme nemalé peníze (pořízení garáží taky stálo poměrně dost!).
Odtah v garážích nehrozí...nedostanete se tam odtahovku... Já bych to řešil postavením auta před viníka a lístek bych si dal za své okno, ať se mi ozve

..posléze bych využití stání osobně řešil tučným zpoplatněním....těžko by bez mého svolení odjel .)
jenže autem normální velikosti nejde zablokovat jen jedno stání. Všechno nahrává parazitům.
Registrován od: Jun 2013
To asi bohužel nahrává... Ale z mých zkušeností se dá zaparkovat tak abych nepřekážel slušným sousedům. Popř. i oni by určitě uznali mé chování a pokud bych překážel, rád je na zavolání pustím. Auto v garáži se téměř na 100 % = jsem doma .)
Témat: 15
Registrován od: Dec 2010
Carlos Napsal(a):Auto v garáži se téměř na 100 % = jsem doma .)
no u nas to treba neznamena vubec nic :-)
Registrován od: Feb 2013
Zdravím všechny sousedy motoristy, kteří v Ačku parkují na stáních,
Ve čtvrtek visel v domě lístek s následujícím textem:
Vážený majitel auta Ford Focus (SPZ 6UO 7818), prosím Vás o uvolnění parkovacího místa 58, jelikož této místo patří jinému majiteli (být č. 237). Prosím, co nejrychleji zareagovat na tuto žádost.
Mnohokrát děkuji
13.02.2014
Mě osobně se stalo, že jsem po příjezdu ze zahraničí viděl, že moje místo je znečištěno (ač od lednového umytí jsem právě z důvodu absence na stání neparkoval). Říkal jsem si aha stopa. Škodná se objevila druhý den 24.1.2014. Ford Focus 2AF-2438 od PPM (Prague Property Management) podle označení na služebním voze našeho správce objektu je tak neomalený,že parkuje na privátních místech našeho domu.
Osobně mi nevadí, že od společných prostor má čipy asi hodně lidí. Chápu když někdo potřebuje
něco odvést a pro lepší přístup např. k výtahu v garážích zaparkuje. Co mi ale přijde troufalé a neomalené, že nedá aspoň cedulku s vysvětlením a svým kontaktem,proč tak učinil, když někoho omezuje tím, že parkuje na místě, které mu nepatří.
Po tom, co vím a vidím,že tato událost trvá dále, tak bych rád oslovil všechny, kdo jsou takto poškozováni, abychom upravili řád o užívání společných prostor tak, abychom mohli svá práva vlastníků uplatňovat a následně vymáhat.
Děkuji všem za spolupráci i diskuzi o tomto jevu.
Myslím si, že by to pomohlo asi, ale rád bych tento jev na garažových stáních řešil zavedením pravidel schváleným námi všemi, tedy společenstvím. Britská čtvrť se rozrůstá a takových chytráků,co přijdou někde k chipu bude víc. To jest pokud někdo zaparkuje na cizím stání zaplatí pokutu stanovenou družstvem, pro toto neoprávněné vniknutí do našich společných prostor. Na výstražné tabuli při vjezdu do garáží bude každý na tuto skutečnost upozorněn. Ochranka (má dohlížet, ale my, jako zákazník jim mužeme uložit tuto věc pomoci spoluřešit, abychom nemuseli obtěžovat třeba správce atd.) na základě opatření, které bychom odsouhlasili nechá auto z družstevních prostor odtáhnout námi smluvenou odtahovou službou na sběrné parkoviště. Náklady budou po uhrazení zaplaceny odtahovce, parkovišti i družstvu (majitel vozu je musí uhradit již na sběrném parkovišti,tím nám odpadnou možné pohledávky,je jasné když řidič na černo parkuje, tak také nebude ochoten platit). Pak až mu bude vydáno vozidlo, kterým vnikl na cizí pozemek. Z takto vybraných pokut může vznikat nám poškozeným např. fond, či mohou býti jako "bolestné" navráceny poškozenému, nebo pomohou snižovat náklady na ochranku,společné prostory v garážích atd. Ochranka by mohla při kontrole garáží mít seznam SPZ, které mohou se souhlasem majitele použivat jeho garážové stání. Ti řidiči, filantropové by tuto službu ochranky nemuseli využívat ostatní by uvedli seznam povolených SPZ (příbuzných,přátel,podnájemníků atd) či možnost nahlášení návštěvy ochrance atd. Pokud by tam takovéto auto stálo,tak by tam vložila za stěrač ochranka varování, pokud by tam byl ten vůz i druhý (či jiný určený pravidly) den a nikdo nedal ochrance vědět, či byl "vychytrale" na jiném stání, ochranka už by jeho chování mapovala. Bylo by v pravidlech zda by ho mohla nechat odtáhnout a samozřejmě a tím pádem zkrze odtahové parkoviště pokutovat.
Bylo by to fajn. Odtahnout auto z garazi pujde tezko.
Myslím si,že to není technicky teda prostorově nerealizovatelné,ale praktickou zkušenost s tím samozřejmě nemám :-( .Jinak jsem chtěl, jěště zmínit,že do garáží se dá vniknout i bez chipu např. při zpožděním zavírání vrat bezproblému vjedou do garáží dvě auta. Stalo jsem mi,že najednou za mnou vyjížděl člověk,který se zabavoval ve voze svým smartphone a čekal až někdo bude vyjíždět, což se mu mým vyjetím pezproblému podařilo.