Dnes jsem o tom pátral a podle vyjádření správce přišlo nařízení z výborů. Jako důvody mi uvedl například to, že paní uklízečka nemá v popisu práce uklízet po psech na chodbách (ať už se jedná o pevné či tekuté překvapení). Nevím sice, zda tomu vodítko dokáže zabránit, možná tak přeložené napůl správně namířené na zadní partie nezodpovědného páníčka. Ale v tom případě bych byl pro, aby byl rozšířen popis práce paní uklízečky.
To samé, že v areálu si pejskaři psi nehlídají a pak si nevšimnou, že se někde vyvenčili bez dozoru. S tím se dá vcelku souhlasit. Otázka opět je, zda vodítko přesvědčí chronické "nesbírače".
No a také, že psi shrabávají kamínky do jezírka. Děti na vodítku možná budou u jezírka další na řadě
Z výboru A mi pak přišla odpověď, že tabulky byly vyvěšeny na popud výborů B a C a výbor A s tím neměl problém. Pokud se však ozve dostatek rozumných lidí, kterým připadají podobné zákazy zbytečné jako mě a dle mého názoru pouze zhoršující náladu mezi obyvateli BČ tak se budou zabývat jejich odstraněním.
Takže všichni, kdo s umístěním cedulek nesouhlasíte, ozvěte se svému výboru, aby se nebojovalo jen za práva jedné skupiny BČ a omezovaly se práva jiné.
Tímto nechci říct, že bychom neměli důrazně prosazovat nutnost úklidu po svých miláčcích, ať už to jsou psi, kočky a nebo opilí obyvatelé zvracející ve výtazích.
Pokud zastupitelstvo jakékoliv obce rozhodne o omezení volného pohybu psů na svém území je také povinna stanovit místo, kde je volný pohyb psů dovolen. Podobné pravidlo by bylo fér stanovit i tady na našem společném pozemku???