Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zákaz volného pobíhání psů

Zdravim. Mam dotaz, co je ucelem zakazu volneho pobihani psu, cemu to ma pomoci a kdo se na tomto dohodl. Moc diky, nejak mi unika smysl. Mam navrh na dalsi cedulky jako Omezeni hlasityhc mejdanu v arealu, zakaz vstupu k jezirku, zakaz hazeni kaminku. Moje krysicky byste chteli davat na voditko? :-)))
Odpovědět

Rolleyes
Odpovědět

Pechi Napsal(a):Rolleyes
No nekoukej. Me zajima, cemu to ma pomoci, nic vic :-)) To ostatni je samozrejme vtip
Odpovědět

Dnes jsem o tom pátral a podle vyjádření správce přišlo nařízení z výborů. Jako důvody mi uvedl například to, že paní uklízečka nemá v popisu práce uklízet po psech na chodbách (ať už se jedná o pevné či tekuté překvapení). Nevím sice, zda tomu vodítko dokáže zabránit, možná tak přeložené napůl správně namířené na zadní partie nezodpovědného páníčka. Ale v tom případě bych byl pro, aby byl rozšířen popis práce paní uklízečky.

To samé, že v areálu si pejskaři psi nehlídají a pak si nevšimnou, že se někde vyvenčili bez dozoru. S tím se dá vcelku souhlasit. Otázka opět je, zda vodítko přesvědčí chronické "nesbírače".

No a také, že psi shrabávají kamínky do jezírka. Děti na vodítku možná budou u jezírka další na řadě Big Grin

Z výboru A mi pak přišla odpověď, že tabulky byly vyvěšeny na popud výborů B a C a výbor A s tím neměl problém. Pokud se však ozve dostatek rozumných lidí, kterým připadají podobné zákazy zbytečné jako mě a dle mého názoru pouze zhoršující náladu mezi obyvateli BČ tak se budou zabývat jejich odstraněním.

Takže všichni, kdo s umístěním cedulek nesouhlasíte, ozvěte se svému výboru, aby se nebojovalo jen za práva jedné skupiny BČ a omezovaly se práva jiné.

Tímto nechci říct, že bychom neměli důrazně prosazovat nutnost úklidu po svých miláčcích, ať už to jsou psi, kočky a nebo opilí obyvatelé zvracející ve výtazích.

Pokud zastupitelstvo jakékoliv obce rozhodne o omezení volného pohybu psů na svém území je také povinna stanovit místo, kde je volný pohyb psů dovolen. Podobné pravidlo by bylo fér stanovit i tady na našem společném pozemku???
Odpovědět

Blueorange Napsal(a):Zajimalo by me, zda vubec toto vybory mohou svevolne schvalit, je to prece pozemek nas vsech. Prijde mi nesmyslne, aby mali jorksiri tu chodili na voditku. Navic jak psal lukas, kdo po svem psovi neuklizi, neuklidi po nem nikdy, at je na voditku nebo neni

Kolikpak zakazovych znacek se jeste objevi na te tycceSmile .
Budeme jako v reklame Airbank. Zakaz vstupu se zmrzlinou.... :-)
Odpovědět

lukas Napsal(a):Z výboru A mi pak přišla odpověď, že tabulky byly vyvěšeny na popud výborů B a C a výbor A s tím neměl problém. Pokud se však ozve dostatek rozumných lidí, kterým připadají podobné zákazy zbytečné jako mě a dle mého názoru pouze zhoršující náladu mezi obyvateli BČ tak se budou zabývat jejich odstraněním.

Takže všichni, kdo s umístěním cedulek nesouhlasíte, ozvěte se svému výboru, aby se nebojovalo jen za práva jedné skupiny BČ a omezovaly se práva jiné.

Jeste zes napsal, ze by snad zakaz mohl byt zrusen. Hned jsem napsal na vybory, ze tento zakaz jako vlastnik jednotky podporuji (bezpecnost, kaleni po arealu, vbehavani psu na detske hriste - uz jeden argument by stacil). Jsem si jist, ze zadne pravo vencit psy na (i) mem pozemku nemate - spise je to tak, ze s jakymkoliv vyuzitim tohoto pozemku musi souhlasit 100% vlastniku - a doposud se to jenom trpelo. Timto doslo spise k narovnani prav vlastniku a nevlastniku psu. Acka maji zadni vychody do volneho prostoru, u B a C staci zamirit smerem z kopce a je probihani dostatek. Zakaz rika, ze na jedinem prostoru 120*40 metru vypustit psa nelze (samozrejme skodi, ze tento prostor neni navic oplocen - pak by to volne pobihani psu bilo do oci jeste vic).
Odpovědět

Podporuji v tom případě zákaz hlasitých mejdanů, zákaz vstupu k jezírku, zákaz vstupu na trávník, zákaz manipulace s kamínky....celé je to s prominutím kravina. Pokud přítelkyně půjde s kočárem do areálu, půjde bez vodítka, to říkám na rovinu. Pokud mi budete chtít nadávat, klidně můžete. Bohužel, jinak to nejde. Prostě za moji osobu nesouhlasím a zákaz tímpádem nebudu řešit. Já své psy hlídám, hovna uklízím, na hřiště psi nevbíhají a bezpečnost neohrožují. Je to stejné, jako bych chtěl naučit lidi, aby neblili do výtahu, neházeli sklo a vajgly z oken. Je to vždy o nějakém soužití a toleranci. Ta tu bohužel chybí. Takže za mě nesouhlasím!!
Odpovědět

Danny Napsal(a):
Pechi Napsal(a):Rolleyes
No nekoukej. Me zajima, cemu to ma pomoci, nic vic :-)) To ostatni je samozrejme vtip

Big Grin
Odpovědět

Také nesouhlasím s umístěním tabulky. Na výbor jsem napsal. Psa většinou na vodítku mám, ale občas ho proběhnout i v areálu britské nechám a nevidím v tom nic špatného. Vždy ho hlídám, hovna uklízím, na dětské hřiště se pes stejně nedostane a bezpečnost nikoho neohrožuje. Těm co po psech neuklízí, je to stejnak jedno, protože těm je nějaká tabulka ukradená.

Prostě je to blbost - tyhle cedule jen budou zvětšovat nenávist mezi pejskaři a těmi co nemají zvířata rádi.
Odpovědět

Danny Napsal(a):Podporuji v tom případě zákaz hlasitých mejdanů, zákaz vstupu k jezírku, zákaz vstupu na trávník, zákaz manipulace s kamínky....celé je to s prominutím kravina. Pokud přítelkyně půjde s kočárem do areálu, půjde bez vodítka, to říkám na rovinu. Pokud mi budete chtít nadávat, klidně můžete. Bohužel, jinak to nejde. Prostě za moji osobu nesouhlasím a zákaz tímpádem nebudu řešit. Já své psy hlídám, hovna uklízím, na hřiště psi nevbíhají a bezpečnost neohrožují. Je to stejné, jako bych chtěl naučit lidi, aby neblili do výtahu, neházeli sklo a vajgly z oken. Je to vždy o nějakém soužití a toleranci. Ta tu bohužel chybí. Takže za mě nesouhlasím!!

Souhlasím, zákazy se mohou rozšiřovat až nám nebude jedna tyč stačit. Co třeba zákaz mračení se na sousedy nebo zákaz hlasité soulože s otevřeným oknem Big Grin Big Grin Big Grin ? Určitě vymyslíme hromadu dalších Big Grin A třeba člověk dostane hned lepší náladu, když přichází domů utahaný z práce.
My naštěstí na procházku okolo britské chodíme jen z nutnosti v noci a i když vycházíme zadními vchody, tak se vracíme zpět přes areál a zákaz hodlám také nerespektovat. Ne proto, že by mi dělal nějaký velký problém mít psa na vodítku (stejně pokud se v areálu pohybují jiní lidé nebo psi, tak vodítko používáme), ale proto, že podle příspěvku výše někteří mají pocit, že mají k vnitrobloku větší právo než jiní. Navíc kvůli těm pár desítkám metrů, když už jsme všechny potřeby vykonali a uklidili mimo areál nevidím důvod proč.
Odpovědět

johnyc Napsal(a):Také nesouhlasím s umístěním tabulky. Na výbor jsem napsal. Psa většinou na vodítku mám, ale občas ho proběhnout i v areálu britské nechám a nevidím v tom nic špatného. Vždy ho hlídám, hovna uklízím, na dětské hřiště se pes stejně nedostane a bezpečnost nikoho neohrožuje. Těm co po psech neuklízí, je to stejnak jedno, protože těm je nějaká tabulka ukradená.

Prostě je to blbost - tyhle cedule jen budou zvětšovat nenávist mezi pejskaři a těmi co nemají zvířata rádi.

Do debaty se míchat nechci, ale musím se rezolutně ohradit proti dělení lidí na "pejskaře a ty co nemají zvířata rádi". Vysvětlovat to snad nemusím.
Odpovědět

Har Napsal(a):
johnyc Napsal(a):Také nesouhlasím s umístěním tabulky. Na výbor jsem napsal. Psa většinou na vodítku mám, ale občas ho proběhnout i v areálu britské nechám a nevidím v tom nic špatného. Vždy ho hlídám, hovna uklízím, na dětské hřiště se pes stejně nedostane a bezpečnost nikoho neohrožuje. Těm co po psech neuklízí, je to stejnak jedno, protože těm je nějaká tabulka ukradená.

Do debaty se míchat nechci, ale musím se rezolutně ohradit proti dělení lidí na "pejskaře a ty co nemají zvířata rádi". Vysvětlovat to snad nemusím.

:-)
Odpovědět

nechápu,co se tady řeší. psa nemáme,ale cedulky jsem pochopila jako varování pro lidí,kteří nejsou z britské a vstupují nám na pozemek. asi by mě nenapadlo říkat sousedům,ať si uvazou psa. a rozhodně asi nikdo nebude řešit volně pobíhající mini pejsky ;-)
Odpovědět

chce to změnu... Big Grin Big Grin
Odpovědět

fanosik Napsal(a):chce to změnu... Big Grin Big Grin

Souhlas, chce to změnu,vyměníme výbory a PPM/Šimečka, to bude super Wink na to se těším.
Odpovědět

Ten humus je již nyní, psí extrementy ve výtahu A1, kouření ve výtahu A1 a na balkonech, koupající se psi v jezírku.....
Odpovědět

Karel Napsal(a):Souhlasím s názorem uživatele mouchodlab o nutnosti zákazu volného pobíhání psů. I kyž vím, že určitá část chovatelů bude pobouřená a nebude to respektovat. Vedle se staví dva nové domy a po nastěhování přibude další velké množství zvířat. Co myslíte, kam s nimi budou chodit na "záchod"? To bude zase humus. :o

Já chápu, že vám vadí extrementy ve vnitrobloku, mně též, ale nerozumim tomu, jak volné pobíhání psů souvisí s těmi extrementy. Přece nezáleží na tom, zda je pes na vodítku či ne, ale zda to po něm páníček uklidí či nikoliv. Ti, co se vykašlou na úklid po svém psovi, se vykašlou i na zákazy.....

Čuňata tu jsou a budou a nesouvisí to jen se psy....viz házení vajglů na trávník a lidem na předzahrádky, rozsypaná hlína ve výtahu a na chodbě v A1, kouření na chodbách a ve výtahu, roztápění grilu olejem, grilování tuhými palivy,...... a tak bych mohla pokračovat dál.
Odpovědět

Není tu náhodou nějaký přírodovědec který by nám osvětlil jestli to ty kachny znečišťují anebo obráceně čistí? Cool Cool Cool

Blueorange Napsal(a):
AHamacek@seznam.cz Napsal(a):Ten humus je již nyní, psí extrementy ve výtahu A1, kouření ve výtahu A1 a na balkonech, koupající se psi v jezírku.....

Náš pes se tedy v jezírku nekoupe, ale nenapadá mě, čím to pes může znečistit. Pak bych zakázala se tam koupat i těm kachnám, co tam občas jsou, protože ty tam určitě i kálí. A ten žabinec, co tam je, určitě také nebude od psů.
S tím nepořádkem v A1 souhlasím.
Odpovědět

No vo těch kachnách by mě to fáákt zajímalo...

Blueorange Napsal(a):A co pak uděláte? Dáte tam další cedulku, že zákaz poletování kachen? Cool

Ricky Napsal(a):Není tu náhodou nějaký přírodovědec který by nám osvětlil jestli to ty kachny znečišťují anebo obráceně čistí? Cool Cool Cool

Blueorange Napsal(a):Náš pes se tedy v jezírku nekoupe, ale nenapadá mě, čím to pes může znečistit. Pak bych zakázala se tam koupat i těm kachnám, co tam občas jsou, protože ty tam určitě i kálí. A ten žabinec, co tam je, určitě také nebude od psů.
S tím nepořádkem v A1 souhlasím.
Odpovědět

Co tady všechno neřešíte.
Ale že včera vpodvečer venčili dva mladí lidé kočku či kocoura přímo na oploceném dětském hřišti, to nikdo neviděl?
Pravda, kocour byl na vodítku s kšírama, to je asi podstatné, že neběhal volně, ale byl milovanou náručí páníčka vkládán přímo na dětské atrakce. Sad
Odpovědět

Velké oko všechno vidí, ale vemte si, že v noci přes dětšké hřiště přeběhne 100 koček a lišek a zajíců a taky se to neřeší. Akorát venčit kočičku v dětském pískovišti za bílého dne je fakt úlet...

EK Napsal(a):Co tady všechno neřešíte.
Ale že včera vpodvečer venčili dva mladí lidé kočku či kocoura přímo na oploceném dětském hřišti, to nikdo neviděl?
Pravda, kocour byl na vodítku s kšírama, to je asi podstatné, že neběhal volně, ale byl milovanou náručí páníčka vkládán přímo na dětské atrakce. Sad
Odpovědět

Nejvetsi humus vazeni delate sami. Popelnice jak nekde v Egypte, vajgly pod okny atd. Ten kdo nejvic krici, od toho to fici, znate to? Takze asi tak, zakaz respektovat urcite nebudu.
Odpovědět

Danny Napsal(a):Nejvetsi humus vazeni delate sami. Popelnice jak nekde v Egypte, vajgly pod okny atd. Ten kdo nejvic krici, od toho to fici, znate to? Takze asi tak, zakaz respektovat urcite nebudu.

Dane souhlasím s tebou Wink
Odpovědět

http://www.youtube.com/watch?v=x_yL2O25WV8
Odpovědět

Pechi Napsal(a):http://www.youtube.com/watch?v=x_yL2O25WV8
Pod to se klidne podepisu :-)))
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)