Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prodloužení doby běhu větráku v koupelně

Ahoj,

nevíte někdo jak prodloužit dobu běhu ventilátoru v koupelně ? Současně běží tak krátce, že si pomalu ani nestihnu sednout na záchod Smile

Díky
Odpovědět

Co takle rovnou koupit větrák nový (mají je v hobby marketech, tam vám i poradí)..Erární větrák, který nám dodali je stejně šmejd (nevhzledný, hlučný, výkon nic moc, který navíc nelze regulovat a ani nastavovat časový interval).
Odpovědět

Já bych spíš chtěla nějaký větrák, který tlumí zvuky, co se linou od sousedů přes vzduchotechniku, nemusím poslouchat, když soused p.dí a chrchlá:/ Pro nikoho to není příjemné.
Odpovědět

anim.mina Napsal(a):Ahoj,

nevíte někdo jak prodloužit dobu běhu ventilátoru v koupelně ? Současně běží tak krátce, že si pomalu ani nestihnu sednout na záchod Smile

Díky

:lol: :lol:
Odpovědět

Já to zaslepil...

1. - Stejně nefungoval.
2. - Akorát tím lítal prach do koupelny.

Bylo by sice fajn si občas trochu zavětrat, ale co už... Cool
Odpovědět

MrB Napsal(a):Já to zaslepil...

1. - Stejně nefungoval.

A čím?
Odpovědět

1. - Stejně nefungoval.

to mi prijde neprakticky.. bych za chvili tu koupelnu nemoh pouzivat Wink

spis se mi libi napad koupit si jinej.. lisi se nejak specifikace? voltaz, apod. (jen jestli si ho musim vyndat nebo staci koupit univerzal)
Odpovědět

Zatím postačila bílá lepící páska (té stříbrné verzi se říká "gafa"). Ale je pravda, že to není úplně dlouhodobé řešení. Lépe by pomohl nový větrák se zpětnou klapkou (tedy když nevětrá, tak je zavřeno). Ale do toho se mi teď nechtělo. Takže provizorní řešení zatím slouží...

Zajímalo by mne, jestli existuje možnost si v rámci reklmace nechat vyměnit ten nefungující, ale doplatit nějaké peníze za lepší...???

Blueorange Napsal(a):

1. - Stejně nefungoval.

A čím?
Odpovědět

Zalepení větráku mě opravdu pobavilo :-)) To bych použil tak v paneláku s umakartovým jádrem :-) Zpětné klapky se prodávají, ale bude problém při větru, který je tu stále a klapky pak budou bouchat. Spíše mrknu po větráku, který má něco jako zpětnou klapku, která se třeba otevírá elektronicky. Ale zalepení je fakt masakr, to bych chtěl vidět :-))
Odpovědět

Tak někdy přijď na skleničku ;-)
Každopádně vím, že to není ideální a taky to tam neplánuju nechat na dlouho. A s elektronickou klapkou máš rozhodně pravdu...tak jsem to i myslel.

Danny Napsal(a):Zalepení větráku mě opravdu pobavilo :-)) To bych použil tak v paneláku s umakartovým jádrem :-) Zpětné klapky se prodávají, ale bude problém při větru, který je tu stále a klapky pak budou bouchat. Spíše mrknu po větráku, který má něco jako zpětnou klapku, která se třeba otevírá elektronicky. Ale zalepení je fakt masakr, to bych chtěl vidět :-))
Odpovědět

Tu chci taky, myslím tu klapku, ne tu skleničku Big Grin Na kolik si myslíte, že to vyjde? Dá se to nainstalovat i k digestoři? Přes tu totiž také nedobrovolně poslouchám sousedy:/
Odpovědět

Blueorange Napsal(a):Tu chci taky, myslím tu klapku, ne tu skleničku Big Grin Na kolik si myslíte, že to vyjde? Dá se to nainstalovat i k digestoři? Přes tu totiž také nedobrovolně poslouchám sousedy:/
No klapka mechanická stojí asi 100,- a mají ji v Hornbachu. Ta elektronická nevím, pokud někdo objevíte, tak chci tři :-)
Odpovědět

To ne, to radši tu elektronickou. A myslíš, že to půjde namontovat i na digestoř?
Odpovědět

Blueorange Napsal(a):To ne, to radši tu elektronickou. A myslíš, že to půjde namontovat i na digestoř?
No muselo by se to s digestoří propojit v momentě zapnutí se otevře klapka. Nebude ti ale větrat byt, takže asi kontraproduktivní a vůbec nevím, jestli se něco takového vyrábí
Odpovědět

Není to přesně ono, ale je to znamení, že by mohlo být něco i pro naše účely :-)

http://www.ventilatory-vzduchotechnika.c...icka-100mm
Odpovědět

MrB Napsal(a):Není to přesně ono, ale je to znamení, že by mohlo být něco i pro naše účely :-)

Hmm.....kam s tím motorkem :-))
Odpovědět

No právě Big Grin Big Grin Big Grin

Danny Napsal(a):
MrB Napsal(a):Není to přesně ono, ale je to znamení, že by mohlo být něco i pro naše účely :-)

Odpovědět

MrB Napsal(a):No právě Big Grin Big Grin Big Grin

Danny Napsal(a):

No já vím, kam s ním. Jedině vybourat. Do kuchyně to půjde, jen propojit s digestoří, což nevím jak, musím vymyslet. A záchod a koupelna se ťukne do zdi Smile)
Odpovědět

Danny Napsal(a):
MrB Napsal(a):No právě Big Grin Big Grin Big Grin

Danny Napsal(a):Hmm.....kam s tím motorkem :-))

No já vím, kam s ním. Jedině vybourat. Do kuchyně to půjde, jen propojit s digestoří, což nevím jak, musím vymyslet. A záchod a koupelna se ťukne do zdi Smile)

Vymysli, kolik za to chceš...budeme první zájemci ;-)
Odpovědět

A to se ten motorek bude muset zabetonovat do zdi? To je divný, ne?
Odpovědět

Blueorange Napsal(a):A to se ten motorek bude muset zabetonovat do zdi? To je divný, ne?

Zabetonovat ne. Udělá se díra a tu pak můžeš zakrýt třeba nějakým krytem a zatmelit? Budeš pak mít větrák a vedle něj ještě stejně velkou krabičku - kryt. To bude vypadat dobře a splní to účel.
Odpovědět

Tak superSmile
Odpovědět

No úplně nevím, jestli chci experimentovat za ty prachy :-))
Odpovědět

Koupil plastovou bílou tapetu, slepil dvě na sebe aby to bylo tlustší a nerezonovalo, vystříhl podle tvaru deklu větráku a nalepil. A je po hukotu. Výhledově jestli na to dojde, budu řešit ventilátorem s ovládanou klapkou.
Odpovědět

Stačí sundat kryt, otočením nastovacího šroubu pak prodloužit/zkrátit čas provozu. Otázka 5min, netřeba bourat, tapetovat...

anim.mina Napsal(a):Ahoj,

Díky
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)