Témat: 8
Registrován od: Apr 2010
S nepředanými komunikacemi mám osobní zkušenost: developer v projektu, kde jsme před několika lety koupili byt, tyto komunikace nepředal městu, resp. se je snažil předat, ale město mělo nějaké připomínky k jejich technickému stavu a odmítlo je. Nevypadalo to jako problém až do doby, kdy jsme náš první byt prodávali - odhadce financující banky našeho kupujícího to uvedl jako riziko snižující bonitu bytu. Nakonec se to vyřešilo potvrzením od městského úřadu, že komunikace je dle územního plánu určena jako veřejná komunikace s jiným způsobem užívána být nemůže, což bance postačilo.
Každopádně si myslím, že Finep má dobré vztahy s Prahou 13 a takové problémy zde nebudou. Kromě toho Finep bude nabízet i byty v dalších etapách a jakékoliv problémy tohoto typu by budoucí prodej ohrožovaly.
Témat: 26
Jsem stejnyho nazoru jako Jistr, navic se Finep chlubi projektem Zapadniho mesta jako ojedinelym a to v tom smyslu, ze ma dohodu s 13kou, ze tam budou vznikat skoly, skolky a jiny veci, ktery sou zavisly na podpore P13...
Témat: 8
Predani komunikaci i verejnyho osvetleni do spravy mesta (Eltoda) je dost dulezity - jak to muze ruzne v Praze dopadnout jsem jen cucel v tyhle reportazi (hned ta prvni):
http://archiv.nova.cz/multimedia/obcansk...0.html?s=0
Samo je doufam rozdil mezi nejakym zlatokopem a FINEPem... doufam :-)
Témat: 49
mouchodlab/ zajímavá reportáž, díky

. Dodám, že my bydlíme v areálu vybudovaném v 2006-2008 napůl Centralgroupem a Sicom a právě kvůli veřejnému osvětlení jsou všechny komunikace stále v majektu Centralgroup, protože je Praha 9 a Eltodo odmítli převzít. Centralgroup se asi bojí, že by si uřízl ostudu, takže nám nic neúčtuje a o komunikace se bez problému stará.
Pokud mohu soudit, tak "náš" zapínací bod veřejného osvětelení je vedle trafostanice jižně od domu B1, viz Danova fotka:
https://www.britskactvrt.cz/data/2010020...G_2191.jpg
Na fotce vlevo od TS je nejprve přípojková skříň NN a pak vlastní zapínací bod. S osvětlením komunikací vně areálu by tedy neměl být problém, nachází se zcela na pozemku Finepu.
Jiná věc je, jak bude řešeno osvětlení ve vnitrobloku, jenž bude zřejmě společným majetkem nás všech. Nikde jsem si nevšiml, že by mělo mít vlastní zapínací bod (možná kdyby madite někde vyšťourala původní nezmenšenou fotku situace, co pořídila v buňce Průmstavu, šlo by z ní něco vykoukat

).
Témat: 49
Ještě jednou k tej reportáži

... Nechápu, jak Ing. Hlaváč se svým postojem zvládl postavit ne zrovna malé sídliště Malešická stráň a pak jej ještě prodat. Argumentací, že postavil VO za 200.000,- a tak ho přece na nikoho bezúplatně nepřevede mi s ohledem na cenu projektu, která je určitě o 3 řády někde jinde, silně připomíná zlatokopy z první dekády po sametové revoluci :/ . Ale to naštěstí není náš problém.
Chtěl jsem se jen podělit o svůj dojem, že v tomto případě dle mého názoru došlo k chybě při kolaudaci. Eltodo mělo jako správce dotčené infrastruktury být účastníkem stavebního řízení, kde mohlo své připomínky zavčas sdělit a nemuselo teď tvrdit, že technické provedení VO neodpovídá jejich standardům, a proto jej nepřevezmou. Pokud by stavební úřad MČ Prahy 10 při kolaudaci za účasti Eltoda zjistil, že VO neodpovídá projektu, neměl osvětlení vůbec zkolaudovat. Developer by se pak pěkně otáčel aby vše napravil. Z fungování Eltoda mám však už delší dobu neblahý dojem a moc bych za to nedal, že je chyba na jeho straně stejnou měrou jako na straně developera ...
Témat: 33
Tak jsem jeste vecer vyrazil na britskou. vypada to tam strasidelne. nikde ani zivacka a tma jako v pytli. nevite nekdo proc nesviti lampy?
Témat: 16
třeba už osvětlení odpojili od svých elektroměru
Témat: 9
Registrován od: Jun 2010
2fanosik: Eltodo si ještě nepřebralo osvětleni, někdy cca před 2 měsíci jsem viděl v TV jak nějaké novostavby to mají po tmě již rok a bylo to tam v noci jak v hororu
To wocki: kdo to je Eltodo? nema osvetleni a ulice prevzit P13?
Témat: 9
Registrován od: Jun 2010
No jasně že P13 ale ta to nespravuje, Eltodo se stará o veřejná osvětlení v Praze...někdo je v tomto asi moudřejší než já
tak NEWS vovlal jsem na ELTODO... prý už osvětlení převzali. Nějaký pán to ověří proč to nesvítí.
No a osvětlení ve vnitrobloku zase má na starosti PPM a také technik to zjistí proč to taky nesvítí...

už tam nebude tma jako v pytli.
uz svitime na ulicich..... jupiii ale vnitroblok stale nic:-(
Areálové osvětlení v objektu Britská čtvrť je v současné době nefunkční z důvodu probíhající opravy. Došlo k závadě, která se v nejbližších dnech odstraní.
Děkuji a s pozdravem
Ing.Zdeněk Šimeček
Prague Property Management, a.s.
Správa objektu
Na Císařce 3222/10
150 00 Praha 5 - Smíchov
tel: +420 775 954 100
email: simecek@ppmas.cz