Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zbytečný úklid garáží

Měla bych takový poznatek jestli se na to díváme stejně... Přijde mi poněkud nesmyslné čistit garážová stání v prosinci, tedy uprostřed zimy, kdy sněží a garáže budou za dva tři dny vypadat stejně jako před úklidem. Nejsou to podle vás vyhozené peníze a poněkud zvláštní praktiky?? Podle mne ano... Přijde mi logické uklidit garáže po zimě nebo třeba ještě během roku pokud je to potřeba, ale během zimy???
Odpovědět

souhlasim.... v tuto dobu jsou garaze relativne ciste
Odpovědět

Mám na to stejný názor Sad Garážové stání jsme měli relativně čisté. Nyní máme zasněžená a zamrzlá auta, takže budeme večer škrábat a čistit o stošest.

Já vím, že se nevědělo, že bude mrznout a sněžit, nicméně v druhé půlce prosince se to snad dalo očekávat. Souhlasím, že se to mělo čistit až po zimě, případně během zimy, pokud by tam bylo plno bláta a sněhu, ale teď to fakt nemělo žádný význam.Vyhozené peníze.
Odpovědět

no čištění garáží je plánované 4x do roka, tak snad příště udělat jenom 3x s tím, že se to zimní vynechá.
Odpovědět

To by bylo fajn, myslím že tohle konkrétně jsou vyhozené peníze...
Odpovědět

Stačilo by bohatě 2x... Někdy v březnu po zimě a pak třeba v září.
Odpovědět

A to si nemůžeme určit, kdy se budou čistit naše garáže? To se musí naplánovat půl roku dopředu a nedá se to změnit? My si to přeci platíme, tak bychom si měli určit i termín čistění garáží.
Odpovědět

Vážení,
prosinec byl zvolen záměrně podle starého rozložení a určení, které bylo definováno kdysi dávno. POtřebujeme najet na nový pravidelná čištění, které je v lednu, dubnu, říjnu a jeden termín je tzv. plovoucí. Ano máte pravdu platíme to my a tak jsme se jako výbor snažili najít termíny, které by byly vhodnější. Snad budou. Původní varianata byla úklid každé tři měsíce. A to se nám zdálo nevyhovující.
Odpovědět

Úklid garážové haly pro B dle rozpočtu na rok 2011 - 25 693 Kč. Pokud je prováděn 4 x ročně, tak ten naprosto zbytečný naposled provedený úklid stál 6423 Kč (to je např. sedmina v roce 2011 odvedených peněz do fondu oprav). Naše peníze by měly být vynakládány efektivně - a to úklid garáží v době, kdy je jasné, že bude sněžit (a taky druhý den sněží) - není. Navíc samotný úklid byl podle mne proveden velmi nekvalitně - celá podlaha šmouhatá, fleky od pneumatik u vjezdové šipky přežily již druhé čištění.
Odpovědět

Vážení, dovoluji si zde přiložit email,který jsem dnes zasílala jak správci tak na SVJ A kvůli opětovnému, dle mého názoru neefektivnímu čištění garáží. Myslím že pokud máte stejný názor, když to SVJ sdělíte také, budou naši situaci řešit rychleji. Díky za součinnost.

Přeji dobrý den,

dnes jsme zjistili, že na 1.2. 2012 je opět plánován úklid garáží. Řešilo se tu již v prosinci, že úklid během zimy je vysoce neefektivní. Bylo řečeno že je to tedy pravda a že by bylo možné tyto termíny, které jsou na úklid plánovány změnit. Bohužel je začátek roku a opět je tu neefektivní úklid a zbytečně investované peníze. Na společné schůzi nám bylo řečeno ať se ozveme, pokud se nám něco nelíbí, a myslím že toto konkrétně je případ, kdy by s tím chtělo něco velmi rychle dělat.
Chtěla bych vás tedy požádat, myslím že nejen za sebe, ale dovolím si říct za všechny obyvatele, kteří si hradí poplatky za byty o urychlené jednání a změnu termínů na úklid garáží, tak abychom zbytečně neplýtvali našimi penězi a nevyhazovali je takzvaně z okna.

Proč není možné naplánovat termíny například na březen, nebo naplánovat je předběžně, s tím, že budou možné operativně změnit, tak aby byl úklid k něčemu dobrý a nebyli garáže za den, či dva ve stejném stavu jako před úklidem. V současné době je venku sníh a předpověď je taková, že minimálně ještě 14 dní se sníh bude vyskytovat, proč tedy čistit garáže???

Považuji tento systém za vyhozené peníze a vzhledem k tomu, že to jsou naše peníze, žádám vás o urychlenou změnu plánování úklidu garáží a za zrušení termínu na příští týden.

Děkuji za zpětné vyjádření a řešení situace.

S pozdravem
Bc. Michaela Mlejnková
Odpovědět

Naprosto souhlasím a přidávám se k tomuto mailu.

S pozdravemSmile

MUDr.Jan Vondráček

Mifapilot Napsal(a):Vážení, dovoluji si zde přiložit email,který jsem dnes zasílala jak správci tak na SVJ A kvůli opětovnému, dle mého názoru neefektivnímu čištění garáží. Myslím že pokud máte stejný názor, když to SVJ sdělíte také, budou naši situaci řešit rychleji. Díky za součinnost.

Přeji dobrý den,

dnes jsme zjistili, že na 1.2. 2012 je opět plánován úklid garáží. Řešilo se tu již v prosinci, že úklid během zimy je vysoce neefektivní. Bylo řečeno že je to tedy pravda a že by bylo možné tyto termíny, které jsou na úklid plánovány změnit. Bohužel je začátek roku a opět je tu neefektivní úklid a zbytečně investované peníze. Na společné schůzi nám bylo řečeno ať se ozveme, pokud se nám něco nelíbí, a myslím že toto konkrétně je případ, kdy by s tím chtělo něco velmi rychle dělat.
Chtěla bych vás tedy požádat, myslím že nejen za sebe, ale dovolím si říct za všechny obyvatele, kteří si hradí poplatky za byty o urychlené jednání a změnu termínů na úklid garáží, tak abychom zbytečně neplýtvali našimi penězi a nevyhazovali je takzvaně z okna.

Proč není možné naplánovat termíny například na březen, nebo naplánovat je předběžně, s tím, že budou možné operativně změnit, tak aby byl úklid k něčemu dobrý a nebyli garáže za den, či dva ve stejném stavu jako před úklidem. V současné době je venku sníh a předpověď je taková, že minimálně ještě 14 dní se sníh bude vyskytovat, proč tedy čistit garáže???

Považuji tento systém za vyhozené peníze a vzhledem k tomu, že to jsou naše peníze, žádám vás o urychlenou změnu plánování úklidu garáží a za zrušení termínu na příští týden.

Děkuji za zpětné vyjádření a řešení situace.

S pozdravem
Bc. Michaela Mlejnková
Odpovědět

Míšo, také souhlasím!
Odpovědět

Já bych s dovolením udělal všechny čtyři v zimě. Přeci jenom jsme dost bohatí, když máme drahé byty a lepší díru na prachy nenajdeme. Nemám slov. Dvakrát za zimu je super nápad. Big Grin Dle mého ideální uprosřed zimy, po zimě a během léta. Tři úklidy až až. Stejně se tam všude drží voda, takže první déšť a je tam bordel jako blázen. A za ušetřené peníze můžeme jít na party :-)
Odpovědět

Naprosto souhlasím s Míšou! Poslední čištění garáže bylo 18.12. a druhý den byl stav stejný jako před čištěním. A jaký stav garáží bude 2. února? Zase opět stejný. Zbytečně vyhozené peníze. Už jsme podepsali petici, která je vyvěšena na vstupních dveřích z garáže do jednotlivých vchodů (tedy alespoň v -1. patře). Apeluji na výbor SVJ A, aby zrušili únorový úklid garáží a ušetřené peníze převedli do fondu oprav.

Podle mého názoru by stačil jeden úklid na jaře (přelom březen/duben), jeden na podzim (září/říjen). V mimořádných situacích nebude určitě problém objednat úklid garáží na požádání.
Odpovědět

Vachmajstr Napsal(a):Naprosto souhlasím s Míšou! Poslední čištění garáže bylo 18.12. a druhý den byl stav stejný jako před čištěním. A jaký stav garáží bude 2. února? Zase opět stejný. Zbytečně vyhozené peníze. Už jsme podepsali petici, která je vyvěšena na vstupních dveřích z garáže do jednotlivých vchodů (tedy alespoň v -1. patře). Apeluji na výbor SVJ A, aby zrušili únorový úklid garáží a ušetřené peníze převedli do fondu oprav.

Podle mého názoru by stačil jeden úklid na jaře (přelom březen/duben), jeden na podzim (září/říjen). V mimořádných situacích nebude určitě problém objednat úklid garáží na požádání.

Naprosto souhlasím!
Odpovědět

Na nástěnce u východu jsem viděl petici za zrušení čištění garáží Smile Problematika čištění garáží se zdá být mnohem složitější než v základu je. Dle informace správce je potřeba čištění i v zimě, protože v důsledku působení soli dochází k narušení povrchů v garážích. Ptám se, kdo tomu tady na fóru rozumí a troufne si rozhodnout za všechny, zda-li ušetřit nečistit a mít rozbitou komunikaci anebo to nechat vyčistit a mít o to delší dobu povrch v pořádku?
Odpovědět

Ricky Napsal(a):Na nástěnce u východu jsem viděl petici za zrušení čištění garáží Smile Problematika čištění garáží se zdá být mnohem složitější než v základu je. Dle informace správce je potřeba čištění i v zimě, protože v důsledku působení soli dochází k narušení povrchů v garážích. Ptám se, kdo tomu tady na fóru rozumí a troufne si rozhodnout za všechny, zda-li ušetřit nečistit a mít rozbitou komunikaci anebo to nechat vyčistit a mít o to delší dobu povrch v pořádku?
1) Je pravdou, že některé úklidové firmy doporučují vzhledem k používání solí v zimním období čištění cca 1 x za 2 měsíce (to období bude zřejmě nadhodnocené, jako u většiny doporučení k odběru služeb nabízených samotným doporučovatelem). Nicméně i tak - neslouží toto doporučení spíše k tomu, aby sůl v garážích neležela dlouhodobě i po skončení zimní sezóny? Jaký efekt má, pokud se jeden den znečištění se solí odstraní a během dne, dvou je tam prakticky stejné znečištění? Má to nějaký pozitivní vliv odpovídající vynaloženým nákladům nebo nemá?
2) Hypoteticky - pokud se poslední úklid prováděl 18.12.2011 a nyní je plánován na 1.2.2012, tj. s intervalem cca 6 týdnů, pak pokud s vysokou pravděpodobností ještě bude sněžit a garáže budou opět rychle znečištěny špínou se solí a pokud byl interval zvolen správně, bude další čištění muset proběhnout opět za cca 6 týdnů, tj. polovina března. Pokud bude poslední úklid v roce naplánován opět na prosinec 2012, tak ze čtyř úklidů zbývá jen jeden na celé období polovina března - polovina prosince, tj. nějakých 9 měsíců ...
3) Byl poslední úklid 18.12.2011 smysluplný? Na to tu nikdo z výborů neodpověděl. Do té doby nijak výrazně nesněžilo a ani se nepoužívaly posypy. Již večer bylo znečištění garáží stejné (alespoň u nás v B).
4) "Petice" také může naznačovat, že její autoři mají pochyby o komunikaci mezi obyvateli a výbory/správcem. Právě obyvatelé tady všechno platí a pokud mají pochyby o smysluplnosti některých věcí (jakože mají), pak by měli být rozumně informováni, proč je daná nákladová akce vhodná.
Odpovědět

Taky je zajimave ze se garaze cisti pouze v acku.... V becku a cecku pry zadna informace o uklidu neni....
Odpovědět

njn, tak s výborem asi nehneme, tak nezbývá než ve středu nasadit čepice, palčáky a jít při těch desetistupňových mrazech škrábat auta :mad:

Hlavně tam prosím sousedé nenajíždějte se solí, aby nám to nesežralo garáž :/ ...další čištění je v dubnu Wink
Odpovědět

Tak evidentne si asi nekdo potrebuje vydelat..

pod nama je cisto, od vanoc jsme pomalu nikde nevyjeli, tak proc naseho starika davat na mraz Cool kdyz efektivne, tak efektivne..

Ricky, tak petice je za zruseni pouze tohoto nasledujiciho cisteni, jestli jsem ji pochopila spravne ;-)
Odpovědět

já bych hlavně volila mytí podle potřeby a ne pevné termíny na rok dopředu. Teď si někdo z výboru řekne, že se mi to říká, ale že realita je jinde...možná jsem v tomhle mimo a ani nevím, jak to chodí, ale myslím si, že by stačilo, když už musíme mít pevné termíny (čemuž moc nevěřím, že to jinak nejde), mít pevné termíny dva na jaře a na podzim a jeden si nechat variabilní, pokud by opravdu byla hodně srážková zima a v garážích by bylo bláto se solí jako loni.
Teď nám budou čistit garáže v době, kdy je v nich naprosto sucho a venku mrzne "o stošest". Mají být extrémní mrazy a my vyndáme auta z 18 stupňů do minus 10-15ti. Navíc pořádná zima může teprve přijít, v garáži bude bláto a my budeme čekat do dubna na další čištění, když jsme jedno provedli zbytečně.
Odpovědět

naprosto souhlasím, pokud musí být termíny pevné, tak ať jsou, ale ať není jeden z nich v lednu. Za dna dny to bude vypadat zcela stejně jako před úklidem, ne li hůře, myslím že to pozbývá smyslu.. Výbor mi sdělit, že pokud si na schůzi většina odhlasuje jiné termíny, může se o tom jednat, ale v současné době máme asi smůlu, a prostě s nimi nehneme.... špatné co :/
Odpovědět

Dovolím si ještě jednu poznámku ohledně úklidu garáží. Dnes bylo zveřejněno na stránkách SVJ, kolik nás úklid stojí a kolik platíme za jednotlivé úklidy, kde při fixních termínech je oproti minulému roku úspora.... Pokud to dobře chápu pak Bohužel podle toho co je v souboru je úspora pouze v tom, že úklid byl zkrácen ze 4 hodin na tři, pokud jsou to skutečně tyto zveřejněné ceny, pak při přepočtu hodinová sazba zůstává stejná jako v roce 2010 a ušetřili jsme tedy za to, že jsme zkrátili dobu úklidu garáží. Snižme tedy ještě počet termínů a zbytečný lednový a ušetříme ještě více....
Odpovědět

Zpráva na www stránkách byla aktualizována.
Odpovědět

To Ricky: Předpokládám, že ty 3 Kč nejsou sazba za hodinu, ale za m2
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)