Témat: 2
Registrován od: May 2011
Zdravím,
nemá někdo zkušenost s reklamací profukování pod parapetnými deskami. Zjistila jsem to až v pátek, jak byl ten fičák
díky za info
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Témat: 8
Registrován od: Apr 2010
anaj Napsal(a):Zdravím,
nemá někdo zkušenost s reklamací profukování pod parapetnými deskami. Zjistila jsem to až v pátek, jak byl ten fičák
díky za info
Jo, my zrovna nedavno - fotky z toho, co pod parapety nalezli, jsou tady:
https://picasaweb.google.com/11640118456...directlink
Naprosty "nic" pod parapety a navic v obou rozich pod oknem dutina az ven (obr. 3) - tohle se tykalo asi 6 oken, nektery pokoje nesly vytopit ani na 5ku. Hadali se tu stavari s okenarema, kdo za to muze, nakonec to zaplacali penou tak, jak uz to melo byt od zacatku - a nahle staci topit pod 3ku a pokoje jsou prijemne vyhrate. Plus samozrejme neprofukuje.
Cena za teplo je na Britske je vic nez vysoka - a jednim z duvodu muze byt, jestli pulka oken (treba 300-400 oken) je podobne spatne udelana. Kazdy by si to mel nechat zkontrolovat, jinak budou ucty i dal pekelne vysoke.
No, ja mam evidentně stejný problém. V rozích díra jako blázen. Už jsem to reklamovala, topení snížila na minimum, stejně to nemá smysl. Finep překvapivě zareagoval velice rychle na reklamací, s vyřízením si ale musím počkat do ledna.
Témat: 1
Zdravím. Problém s profukování řeším již rok. bydlím v C a nejhorší je to v rohových okenních sestavách. tam když sundám boční platové krytky z parapetů, tak mi někdy provan sfoukává svíčku
Kromě toho mi parapety značně prochládají, někde více někde méně (což je proto, že tam zvenku musí táhnout). Už byly provedeny 2 zásahy, včetně sejmutí vnitřních a vnějších parapetů a problém to nevyřešilo (bohužel jsem u toho zásahu nebyl osobně přítomen, tak nevím, co tam bylo).
Tehdy mi tvrdili, že vše je provedené podle projektu a že nic nenašli. Ale už jem moc nevěřím. Řeším reklamace od té doby co jsme se nastěhovali (opakované zatékaní do bytu z teras, odpadávaní omítek, průvan pod parapety atd. ) Výsledekje ten, že se na jaře budeme muset na týden vystěhovat, aby nám to tu dali dohromady. Ne že by tu nebyla snaha to řešit, ale trvá to dlouho a výsledky jsou někdy rozpačité.
jurasu Napsal(a):Zdravím. Problém s profukování řeším již rok. bydlím v C a nejhorší je to v rohových okenních sestavách. tam když sundám boční platové krytky z parapetů, tak mi někdy provan sfoukává svíčku
Kromě toho mi parapety značně prochládají, někde více někde méně (což je proto, že tam zvenku musí táhnout). Už byly provedeny 2 zásahy, včetně sejmutí vnitřních a vnějších parapetů a problém to nevyřešilo (bohužel jsem u toho zásahu nebyl osobně přítomen, tak nevím, co tam bylo).
Tehdy mi tvrdili, že vše je provedené podle projektu a že nic nenašli. Ale už jem moc nevěřím. Řeším reklamace od té doby co jsme se nastěhovali (opakované zatékaní do bytu z teras, odpadávaní omítek, průvan pod parapety atd. ) Výsledekje ten, že se na jaře budeme muset na týden vystěhovat, aby nám to tu dali dohromady. Ne že by tu nebyla snaha to řešit, ale trvá to dlouho a výsledky jsou někdy rozpačité.
Ja mam opraveno, ale vysledek se mi nelibi, takze to budu resit dal. Ja nastesti resim jen okna, do bytu mi jiz netece, balkon mam komlet predelany :-((
Zdravim, doplnuji informace pro další poškozené profukováním pod parapety:
Reklamovala jsem u Finep, Finep u Průmstavu a Průmstav u Vekra (Vekra asi u Window holding..). Po mé urgenci se mi Vekra konečně po 2 týdnech ozvala (ok, vánoce mezitím ale stejně!). Vymluvy, že jim Průmstav neposlal reklamaci atd., nakonec jsme si domluvili termín. Na domluvený termín 13.1. nikdo nepřišel. Po mé urgenci mi pí. z reklamčního oddělení Vekra řekla,že mají nařízeno tyto reklamace zamítat
Takže zpět na Finep, p. Brumovský se omluvil a přislíbil brzké vyřešení, nejpozději v pondělí 16.1. se má ozvat...
Takže řeším a doufám dál !
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-01-14, 18:44 uživatelem
anaj.)
Témat: 3
Registrován od: Mar 2011
no tak super, myslel jem, že jsou u nás parapety bez profuků a jak si to tady čtu, tak jsem udělal doma pokus a dal si pod parapet ruku.
Skoro u všech oken je průvan znát
Krom toho, že nám praská zeď (momentálně asi metrová 2mm široká puklina na severní stěně) jsem zvědavej, co se ještě objeví.
Jak jsem četla historii tady, tak koukám, že máme všichni stejné problémy. Dneska jsem díky té zime venku zjistila, že na 7 oknech mám přes 20 netěsných míst (tesnění je neporušené, pravdepodobně křivá okna?!) Pořád jsem ti říkala, že to jsou špatně udělané parapety, proto mi v bytě tak táhne. Ale bohužel nejenom parapety. Je to docela síla. Vekra nebo kdo je vlastně dodavatel odvedla úžasnou práci
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-02-01, 22:16 uživatelem
anaj.)
Mno. Ja vim o oknech sve :-))
Kolik by mela byt teplota parapetu uvnitr bytu? Vite nekdo?
Včera přes noc jsem měla teploměr na parapetu a ráno tam bylo 14 stupňů, v pokoji pak bylo 20 stupňů. Okna mám 14 dní po opravě (reklamace špatného zavírání, nedoléhání oken, profukování - vyndali skla, narovnali rámy a okna zatím bez problému).
Ok, tak to mam trochu mene.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-02-02, 22:26 uživatelem
Danny.)
Témat: 10
Se ani neptej :-)) Kdo ma na parapetu mene nez 2 stupne? :-))
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-02-04, 20:41 uživatelem
Danny.)
britska Napsal(a):Včera přes noc jsem měla teploměr na parapetu a ráno tam bylo 14 stupňů, v pokoji pak bylo 20 stupňů. Okna mám 14 dní po opravě (reklamace špatného zavírání, nedoléhání oken, profukování - vyndali skla, narovnali rámy a okna zatím bez problému).
Mate rohovou sestavu?
Mám 1+kk a tím i rovnou řadu oken a dveří. Od doby, co nám opravili okna a dveře, nebyl vítr, uvidím, jestli až bude vichr, nebudou parapety nebo okna profukovat a mezi teplotou na parapetu a v pokoji bude větší rozdíl.
britska Napsal(a):Mám 1+kk a tím i rovnou řadu oken a dveří. Od doby, co nám opravili okna a dveře, nebyl vítr, uvidím, jestli až bude vichr, nebudou parapety nebo okna profukovat a mezi teplotou na parapetu a v pokoji bude větší rozdíl.
Rovna rada je v pohode a neni to o vetru. Pokud nejsou studene porad, je to v poho.
Témat: 49
Sice je to už asi offtopic, ale vnitřní povrchová tepota nesmí klesnout pod:
* 9,82°C na rámech oken
* 13,19°C na všech ostatních vnitřních površích pláště budovy
Výše uvedené platí pro modelovou venkovní teplotu v Praze max. -15 °C a teplotu vnitřního vzduchu cca 21°C.