Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Efektivita služeb dodávaných Prague Property Management (PPM)

Taky mate pocit, ze osvetleni arealu je jak bych tak rekl "nespolehlive"? :-)
Odpovědět

Dnes jsem mluvila s pánem ze security a ptala jsme se ho proč nesvítí světla ve vnitrobloku od pátku, bylo mi sděleno, že asi odešly jističe, včera se pokoušeli světla nahodit, ale naskočilo to jen na chvilku navíc na A2 prý nefunguje výtah, ale ten by měli přijet opravit dnes, ale areál až v pondělí. Jen by mě zajímalo, jak je možné, že není možné, aby jsme na tyhle věci neměli nějakou firmu, která funguje 24 hodin denně, možná by to chtěla trochu zatlačit na p.Šimečka jako správce, aby tyhle věci pořešil a konečně to tady začalo fungovat okamžitě a ne vždy až po víkendu .

A navíc dnes, když jsem před devátou ráno venčila psy, opět u B1 parkovala na chodníku červená octavie s reg. značkou 9A4 2236 a na palubce měl cedulku od METROSTAVU - VJEZD POVOLEN Sad těmto nepřizpůsobivým občanům bych dala k úhradě zničené chodníky, protože jak jinak si zapamatují, že chodník není k parkování Sad
Odpovědět

Tak na vytah nenecha Schindler sahnout nikoho jinyho nez sve techniky, stejny to je treba s kotelnou od Dalkie. Jak jsme videli minuly patek pri vikendovem vypadku odemykaciho systemu na B a C, tam pomohla take jen dodavajici firma. Podobne to tu bude s radou dalsich veci (uz jen proto, ze jsou stale v zaruce).

Na zbytek se tu pohybuje neuveritelna postava jmenem "udrzbar". Kazdeho z nas stoji od 700-2000 rocne - a doporucuji si vyzadat jeho vlastni popis cinnosti, na kterou je nucen udrzovat denik, je to cteni, nad kterym zustava rozum stat. Prakticky kazdy den se tam objevuji tato temata:

kontrola objektu, zametání stání, úklid okolí, úklid kontejnerů,úklid v garážích, údržba dětského hřiště, úklid kačírku u dětského hřiště, úprava nástěnek (!!!)...

Takto je schopen naplnit mesicne 30h mensi domy, zbytek (cca 100h) hazi na A. Realnych cinnosti tam ma jen poskrovnu (dotazeni kliky, oprava vypinace...,). V posledni dobe jeste prevazi prazdne popelnice mezi jednotlivymi stanovistemi.

Platit dalsi zasahovou sluzbu neni uplne ekonomicke, stacilo by mozna lepe vyuzivat tohoto udrzbare. Nebo ho ukoncit a nasmlouvat si standardni zasahovku s portfoliem remeslniku, kteri prijedou kdykoliv a provedou zasah do par hodin - jak to byva u vetsiny domu. Pochybuji, ze by se touto cestou utratilo rocne 500tis, jako za funkci udrzbare.
Odpovědět

Rozumím tomu, že výtah musí opravit pouze někdo od Schindlera, ale taky dokázali zareagovat tak, že oprava byla již v neděli, narozdíl od osvětlení, které nefungovalo celý víkend.Co se týká výpadku zamykacího systému, tak tam byla chyba na straně správce p.Šimečka, který nedokázal danou situaci urgentně vyřešit a to tím způsobem, že by systém fungoval již v pátek, ale jak říkám, tohle byla chyba správce.
Mluvíte tady o údržbáři, jenže ten je placený za drobné práce a ne za výpadek výtahu a jiných závažných věcí, navíc nikdo tady nemluví o tom, že by se navíc měla platit nějaká firma, která bude k dispozici 24 hodin denně, ale mluvila jsem o tom, že je třeba tohle téma otevřít a probrat například na mimořádné schůzi, ale je třeba o věcech mluvit a společně si odsouhlasit, jak by to mělo fungovat.
Odpovědět

Pro mě je pan údržbář secret men , v životě jsem ho neviděla a to jsem na MD. Nástěnku klidně budu upravovat sama, když mi za to zaplatí jako jemu Big Grin

Viděl ho vůbec někdy někdo? :lol:
Odpovědět

Jo jo, já ho viděl. Vytrhával trávu na parkovacím stání. Ale za ty prachy to budu dělat taky, to mi zabere čas po příchodu z práce :-)
Odpovědět

Musím se pana údržbáře, jmenuje se pan Zahrádka, zastat. Práci, kterou vykazuje, opravdu dělá, alespoň já ho dost často vidím v areálu při úklidu nebo drobných opravách. Je samozřejmě otázka, jestli ho chceme na takovou práci využívat a platit mu za ní. Úvahy o tom, že by se vnější úklid dal řešit svépomocí jsou sice sympatické, ale upřímně - nikdy to moc nefunguje (nebo ne moc dlouho). Ale najde-li se někdo, kdo bude ochoten tuto činnost vykonávat za nižší náklady, nechť pošle výborům nabídku, rádi s ním uzavřeme smlouvu.
Odpovědět

K udržbáři někkolik poznámek, na začátek jsme domluvili snížení ceny. Faktek ale zůstává, že jeho náplň neodpovídá náplni udržby objektu. Bohužel je to novostavba a vše je v záruce a nebo to údržbář sám nezvládne. Měli jsme hovory i se správcem, jak ho využít lépe či jinak, ale zatím jsme na nic nepřišli. Pokud vás něco napadá co může údržbář prozatím dělat, piěte na výbor A. Nám se taky nelíbí jeho pravcovní náplň, protože úklid kontejnerů by mohla dělat úklidová služba. Co ale dál s ním? Můžeme službu např. omezit na krátký nebo dlouhý týden ve shodě s BaC.
Odpovědět

Je mi jasne, ze se nektere smlouvy nasmlouvane FINEPem vypovidaj slozite, zvlaste kdyz je potreba soucinnost A+B+C.

Ale uprimne - kdybysme prisli na Britskou a nebyla zajistena jedina sluzba, napadlo by nekoho najmout chlapka, ktery chodi po objektu a hleda zavady v objektu, kde na vse bezi zaruka, prip. se nesmi do neceho zasahovat kvuli zaruce dodavatelske firmy? Radsi bych tu jeho vyplatu videl ve fondu oprav - a zavady by se resily informovanim spravce, ktery pak objedna opravu (stejne jak v 99,9% jinych domech). Preventivne pak objekt muze jednou za ctvrtleti projit taky externista.

Nez udrzbari vymyslet napln ("mohl by nam umyvat auto" apod.), navrhuji zrusit a prejit na klasicky rezim "reakce na skutecnou zavadu".
Odpovědět

A kdo bude měnit žárovky, hlídat vadné vypínače atd opravovat to? Prostě takové ty základní a časté drobné opravy? To berte jako řečnickou otázku. Spíš bych zkrátila panu údržbáři úvazek, ale rozhodně ho tu asi potřebujeme, nebo ne?
Odpovědět

Souhlasím s mouchodlabem, proč tady za každou cenu udržovat člověka, kterého platíme a "vymýšlí" se mu práce? Oprav přeci není takové množství na to aby tu byl potřeba pět dní v týdnu 8 hodin denně. Pojďme ho najmout jen na nějaký zkrácený úvazek, nebo najímejme cizí firmy ( nicméně asi by se vyplatilo finančně více domluvit se s pánem, nebo s jiným člověkem, pokud tento na to nebude chtít přistoupit na snížení pracovního úvazku například na jeden den v týdnu a pokud by to nestačilo není přece problém po domluvě úvazek upravit). Co vy na to??? =)
Odpovědět

U nas na chodbe ( A5, prvni patro ), neustale hnusne bzuci/drnci svetlo, kdyz se rozsviti. Je tohle prace udrzbare, spravce nebo je to na reklamaci? Jelikoz mame byt hned u toho svetla a kdyz mame v byte ticho ( to se stava malokdy ), tak to normalne v byte slysime...
Odpovědět

Walker Napsal(a):U nas na chodbe ( A5, prvni patro ), neustale hnusne bzuci/drnci svetlo, kdyz se rozsviti. Je tohle prace udrzbare, spravce nebo je to na reklamaci? Jelikoz mame byt hned u toho svetla a kdyz mame v byte ticho ( to se stava malokdy ), tak to normalne v byte slysime...

U nás ve 3. patře s tím taky máme problém, hlásila jsem to správci a ten to pak uplatnil jako reklamační vadu. Mám dojem, že v té reklamaci bylo zmíněno i 1. patro, nicméně pro jistotu doporučuju mu tu závadu ohlásit.
Odpovědět

Já jsem myslela, že přesně tyhle zjevné závady má hlásit správci právě údržbář.
Odpovědět

Taky jsem se domnival, ze by na to mel upozornit udrzbar.

Topeni mi prijde taky dost nespolehlivy. Dnes ani vcera topeni netopilo, ale nekdy pred tydnem topeni fungovalo. Je to normalni? Topi Vam topeni?
Odpovědět

Zdarec všichni,
údržbář pro nás pracuje na zkrácený úvazek 6hod/týdně za 180 bez DPH/hod. Dříve 8hod/200 bez DPH/hod. Přesně to co popisujete by měl údržbář, když ne spravit, tak alespoň hlásit jako závadu na reklamaci. Jinak všechno hlašte na správce a na výbor, abychom měly přehled.
Pokud se rozhodnete pro zrušení údržby, je to na vás vlastnících. Na webu výboru vystavíme přehled činností údržbáře. To pro ucelený pohled na věc.
Odpovědět

Vystaveno.
Odpovědět

Walker Napsal(a):Taky jsem se domnival, ze by na to mel upozornit udrzbar.
Ve výkazu prací údržbáře je prakticky každý den "kontrola objektu". Takže buďto se to nedělá nebo se to dělá špatně.
Odpovědět

pami Napsal(a):Zdarec všichni,
údržbář pro nás pracuje na zkrácený úvazek 6hod/týdně za 180 bez DPH/hod. Dříve 8hod/200 bez DPH/hod. Přesně to co popisujete by měl údržbář, když ne spravit, tak alespoň hlásit jako závadu na reklamaci. Jinak všechno hlašte na správce a na výbor, abychom měly přehled.
Pokud se rozhodnete pro zrušení údržby, je to na vás vlastnících. Na webu výboru vystavíme přehled činností údržbáře. To pro ucelený pohled na věc.
Skutečně 6 h týdně nebo 6 h DENNĚ? Z minulých výpisů vyplývá, že by tu měl být těch cca 8 h takřka každý den ...
Odpovědět

Dan Napsal(a):
Walker Napsal(a):Taky jsem se domnival, ze by na to mel upozornit udrzbar.
Ve výkazu prací údržbáře je prakticky každý den "kontrola objektu". Takže buďto se to nedělá nebo se to dělá špatně.

Uz jsou to minimalne 3 tejdny, co to porad blbne a nikdo s tim nic nedela. Pokud o tomhle konkretnim problemu nevi ani ostraha, ani Simecek a ani udrzbar, tak se to da vysvetlit jedine tim, ze jsou vsichni hluchy. Svetlo, o kterym jsem psal, je totiz na chodbe, kde ma kancl Simecek s ostrahou... kde je udrzbar nevim. To svetlo je skoro hned u dveri ze schodiste na chodbu k bytum.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)