Témat: 10
Registrován od: Apr 2010
Zdravím všechny členy SVJ A. Protože už máme potvrzený termín, chtěla bych oznámit všem členům SVJ A, že 4.10.2011 v 18.00 bude shromáždění. Místo - jako posledně - jídelna Siemensu (naproti vchodu A5). Oficiální pozvánku s programem a podklady vyvěsíme a rozešleme e-mailem určitě před 4.9., pokud se zadaří, tak na začátku příštího týdne. Prosím počítejte s tím a doražte nebo nebudete-li moct, zplnomocněte někoho ze sousedů. Abychom mohli o něčem (např. měřičích tepla) rozhodnout, musí se sejít nadpoloviční většina vlastníků (počítáno podle spoluvlastnického podílu na společných částech domu, nikoli podle počtu jednotek). Budeme se snažit udělat všechno pro to, aby se minimálně tato usnášeníschopná většina sešla, ale určitě nám můžete pomoct i vy - jednoduše šiřte mezi sousedy tuto správu spolu s osvětou, že účast všech je moc důležitá. Organizace shromáždění není úplně zadarmo, tak ať není zbytečná! Pokud jste "jen" nájemníky, předejte prosím tuto informaci vlastníkovi, ať přijde nebo ať Vás zplnomocní k zastupování.
Témat: 1
Registrován od: Apr 2011
Rád někomu hlasovací právo předám, ale nikde nikoho osobně neznám, tak mi někoho doporučte, koho bych mohl zplnomocnit, rád bych se zúčastnil, ale jsem na služ. cestě, Hamáček
Témat: 5
Registrován od: Jan 2011
Mohu se zeptat, jak je to s hlasovacím právem v případě trvalého bydliště jinde než v Britské? Zda zde právo hlasu zaniká, či nikoliv? Díky za odpověď
Mifapilot Napsal(a):Mohu se zeptat, jak je to s hlasovacím právem v případě trvalého bydliště jinde než v Britské? Zda zde právo hlasu zaniká, či nikoliv? Díky za odpověď
Nezáleží, kde máš trvalé bydliště, ale jestli jsi majitel/spolumajitel bytu.
Přesně, jak napsala Blueorange. Členy SVJ, a tudíž oprávněnými na shromáždění hlasovat, jsou pouze vlastníci jednotek (zapsaní v katastru nemovitostí). Nezáleží na tom, zda tu mají či nemají trvalé bydliště, to s tím nesouvisí. Členy SVJ ale nejsou nájemníci, ti se musí s vlastníkem případně domluvit a nechat se od něj zplnomocnit, pokud by se nechtěl účastnit sám. Každopádně informace k hlasování budou připojeny k pozvánce.
Témat: 15
Registrován od: Dec 2010
a ja mam dotaz, kdyz vlastnime jednotku 50/50 % musime prijit oba, abychom hlasovali za 'cely' byt, nebo staci jen jeden?
pokud jen jeden tak samo je tu asi ta varianta splnomocneni, ale to se mi nechce obehavat :-)
Děkuji
Medvik Napsal(a):Přesně, jak napsala Blueorange. Členy SVJ, a tudíž oprávněnými na shromáždění hlasovat, jsou pouze vlastníci jednotek (zapsaní v katastru nemovitostí). Nezáleží na tom, zda tu mají či nemají trvalé bydliště, to s tím nesouvisí. Členy SVJ ale nejsou nájemníci, ti se musí s vlastníkem případně domluvit a nechat se od něj zplnomocnit, pokud by se nechtěl účastnit sám. Každopádně informace k hlasování budou připojeny k pozvánce.
xreni Napsal(a):a ja mam dotaz, kdyz vlastnime jednotku 50/50 % musime prijit oba, abychom hlasovali za 'cely' byt, nebo staci jen jeden?
pokud jen jeden tak samo je tu asi ta varianta splnomocneni, ale to se mi nechce obehavat :-)
Informace k hlasování spoluvlastníků jednotky:
Pokud je jednotka ve spoluvlastnictví, hlasuje za celou jednotku pouze jeden ze spoluvlastníků dle jejich dohody. V případě potřeby je nutno existenci dohody prokázat.
Takže plnou moc si dávat nemusíte. Hlasuje-li jeden z Vás, hlasuje za celou jednotku a má se za to, že jste se dohodli.
Témat: 15
Registrován od: Dec 2010
Medvik Napsal(a):xreni Napsal(a):a ja mam dotaz, kdyz vlastnime jednotku 50/50 % musime prijit oba, abychom hlasovali za 'cely' byt, nebo staci jen jeden?
Informace k hlasování spoluvlastníků jednotky:
Pokud je jednotka ve spoluvlastnictví, hlasuje za celou jednotku pouze jeden ze spoluvlastníků dle jejich dohody. V případě potřeby je nutno existenci dohody prokázat.
Takže plnou moc si dávat nemusíte. Hlasuje-li jeden z Vás, hlasuje za celou jednotku a má se za to, že jste se dohodli.
super diky moc
Témat: 59
WWW stránky byly aktualizovány o důležité materiály týkající se nadcházejícího shromáždění vlastníků!
https://sites.google.com/site/britskactvrta/documents
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Témat: 2
Registrován od: Jun 2010
Zdravim, jen bych se chtel zeptat, zda-li je k dispozici notarsky zapis z rijnoveho shomazdeni SVJ A ? Na strance Britske ctvrti jsem nic nenasel Diky
Dobrý den,
notářka nám zaslala zápis teprve minulý týden. Tak mějte prosím ještě trpělivost.
Registrován od: Jun 2010
Zdravim, po mesici bych se chtel zeptat zda-li je mozne prohlednout si na strankach Britske ctvtri notarsky zapis z rijnoveho shromazdeni SVJ A jako loni ? Diky za odpoved
Registrován od: Nov 2010
Ahoj, se zápisem je trochu problém a to, že ten, který nám byl zaslán je plný chyb. Proto jsme jej reklamovali. Jakmile bude k dispozici, bude vyvěšen na stránky. Vydržte.
Blíží se nové shromáždění vlastníků objekt A. Dobrovolníci za objekty A1-A5 roznesou vlastníkům osobně do bytů vytištěné pozvánky. Zároveň uděláme průzkum kdo se zúčastní a kdo ne. Aktuálně zbývá doobsadit roznos na posledním objektu A1. V případě zájmu prosím o napsání krátké osobní zprávy (tlačítko vlevo PM). Díky.
Připomínám, že za objekt A1 nám stále chybí zástupce. Shromáždění se nám neúprosně blíží. V případě že můžete prosím o napsání krátké potvrzovací osobní zprávy (tlačítko vlevo PM). Díky.
Ahoj,
vůbec se tu nevyznám, jsem tu po dlouhé době a vůbec nevím kam napsat co chci.
8.10. mám noční, takže to vypadá s účastí špatně. Nikoho tu neznám abych mu dala plnou moc.
Jak dlouho si myslíte, že to bude trvat? Že bych si třeba domluvila, že přijdu dýl do práce.
Ještě jsem nebyla ani na jednom shromáždění, tak bych to ráda letos napravila.
Děkuji za radu, hezky den Zdenka
zdenka Napsal(a):Ahoj,
vůbec se tu nevyznám, jsem tu po dlouhé době a vůbec nevím kam napsat co chci.
8.10. mám noční, takže to vypadá s účastí špatně. Nikoho tu neznám abych mu dala plnou moc.
Jak dlouho si myslíte, že to bude trvat? Že bych si třeba domluvila, že přijdu dýl do práce.
Ještě jsem nebyla ani na jednom shromáždění, tak bych to ráda letos napravila.
Děkuji za radu, hezky den Zdenka
Já myslím, že to bude tak na 2-3 hodiny. Jinak pokud byste to časově nezvládala, tak můžete dát plnou moc mně. Kdyžtak napište do zpráv. Denisa
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2013-10-06, 16:57 uživatelem
Blueorange.)
Témat: 43
SimkoAle123 Napsal(a):Dobrý den Vám všem,
vzhledem k tomu, že pracuji v oboru měření a regulace, rád bych přispěl do diskuze a vyjádřil se k příloze 5 k jednání na říjnovém shromáždění.
Pokud byste k níže uvedenému měli doplňující dotazy, rád vysvětlím, případně i poradím.
Zastávám tento názor:
Pro rozhodnutí, zda rozpočet nákladů na vytápění provádět na základě měření spotřeby tepla v jednotlivých bytech a ev. společných prostorách nebo postupovat dosavadním způsobem, je zásadní, jak velké změny ve vyúčtování lze v konkrétních případech očekávat, a zda tím mohou být kompenzovány pořizovací a provozní náklady na nový způsob rozúčtování. Pokud ze zkušeností z realizace měření tepla v podobných případech vyplyne, že se to vyplatí, potom doporučuji:
1. Orientovat se pouze na případné použití kalorimetrů - poměrové měřiče nemohou přinést dostatečně přesné vyhodnocení skutečné spotřeby a jejich použití znamená jen zvýšení nákladů na rozúčtování tepla.
2. Rozsah montáže kalorimetrů není třeba "domýšlet". Z provedení rozvodů topné vody musí jednoznačně vyplynout, zda je možné bytové jednotky měřit samostatně ,nebo ne. Je totiž nutné změřit i celkovou spotřebu tepla pro vytápění bytových jednotek, aby bylo možné zkontrolovat, zda součet jednotlivých spotřeb odpovídá celkové spotřebě, která je základem pro výpočet úhrady. Měření spotřeby tepla pro vytápění společných prostor (předpokládám, že bude nutné měřit na více místech) považuji také za užitečné, protože může být základem pro hledání zdrojů úspor na toto vytápění.
3. Pokud dojde k rozhodnutí použít pro měření kalorimetry, je nutné zajistit alespoň 3 nezávislé nabídky na jejich dodávku i montáž.
4. Není nutné, aby kalorimetry měly statut stanoveného měřidla a s tím související periodu kalibrace 4 roky. Periodu kalibrace (a zároveň údržby) bych stanovil na základě doporučení výrobce a upravil bych ji v případě nutnosti na základě zvyšování odchylky součtu údajů bytových kalorimetrů od údaje celkové spotřeby např. nad hodnotu 5%.
S pozdravem
Honza / A4
Zdravim. No my jsme to pocitali, ne asi uplne presne, ale....vzhledem k tomu, ze vetsi polovinu platby cini polozka za kotelnu, uspora na vytapeni se prakticky rovna tomu, co budou stat merice, servis, kalibrace. Treba jsme to spatne spocitali, ale porizeni mericu, pravidelna kalibrace, zivotnost, predpokladana uspora.....kazdopadne vyber jedne firmy asi ne....
Témat: 1
Registrován od: Nov 2010
Danny, zdravím a dík za reakci.
V tuto chvíli si nedokážu představit, že se o tom bude hlasovat a k něčemu to bude. Myslím, že v tom budou emoce a subjektivní názory a může se stát, že to přebije možnost dobrat se k ekonomicky nejvhodnějšímu řešení. Jsou v tom docela velké peníze.
Tak si říkám, co to dát teď v říjnu pro informaci, pořádně to projednat, a teprve potom jít do toho? Nebráním se přispět názorem nebo radou, bude-li zájem.
Honza
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2013-10-06, 19:55 uživatelem
SimkoAle123.)
Zdravím vás,
Díky za reakci na kalorimetry. Nevíte zda existuje i řešení kdy se do bytu dá jeden centrální merak a nemusí se montovat merice na vsechna tělesa? Na minule schůzi jsme podobnou variantu řešili ale samozřejmě nedoresili.
Děkuji za případnou odpověd.
Danny, zdravím a dík za reakci.
V tuto chvíli si nedokážu představit, že se o tom bude hlasovat a k něčemu to bude. Myslím, že v tom budou emoce a subjektivní názory a může se stát, že to přebije možnost dobrat se k ekonomicky nejvhodnějšímu řešení. Jsou v tom docela velké peníze.
Tak si říkám, co to dát teď v říjnu pro informaci, pořádně to projednat, a teprve potom jít do toho? Nebráním se přispět názorem nebo radou, bude-li zájem.
Honza