Témat: 10
Registrován od: Jul 2010
Zdravím, ve svém sklepě jsem našel dost podivnou závadu, která se musela vylíhnout za řádově posledních několik dnů. Z kruhového větraćího otvoru u dveří úplně odpadla rourovitá část zakončená mřížkou, která byla navlečená na větrací zařízení ve stěně - uvnitř sklepní kóje. Navléct zpět nejde, trochu se zdeformovala. Okolo vzniklé díry ve zdi je dost vypadaná omítky. Celé to na mě působí dojmem - i když stavebně je to asi nesmysl - jako by si zeď sedala a vzniklým tlakem na větrací rouru od ní zadní část úplně odskočila - jako víčko od plechovky, když se na ní šlápne z boku.
Asi je to třeba řešit reklamací - nebo si to sám zamáznu, ale docela mě to zarazilo. Zkusím přihodit fotku.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2011-08-22, 07:20 uživatelem
Har.)
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Aha. My to mame v celych garazich. Jsem myslel, ze se jedna o nejakou opravu. Nenapadlo me, ze by to vyskakalo samo :-)))
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2011-08-22, 07:47 uživatelem
Danny.)
Pokud by to byla nějaká "oprava", taky by to bylo vysvětlení. A podstatně lepší než to moje. :-) Pak to ale vypadá, jako by to prováděli jen zvenku. Nedovedu si představit řemeslníka, který by nechal na zdi viset velké kusy napůl odpadlé omítky. Nepamatuju se, co tam bylo před tou "opravou". Jen díra ve zdi?
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Har Napsal(a):Pokud by to byla nějaká "oprava", taky by to bylo vysvětlení. A podstatně lepší než to moje. :-) Pak to ale vypadá, jako by to prováděli jen zvenku. Nedovedu si představit řemeslníka, který by nechal na zdi viset velké kusy napůl odpadlé omítky. Nepamatuju se, co tam bylo před tou "opravou". Jen díra ve zdi?
No před opravou tam byl ten bíloplastový průduch a z druhé strany síťka :-)
No teď je zvenku bíloplastový průduch - máme ho všichni - a síťky zevnitř jsou popadané. Takže zevnitř koukáme do roury, bez omítky okolo. Co se teda změnilo na funkčnosti? O co se v rámci té opravy jednalo? :-)
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2011-08-22, 10:03 uživatelem
Har.)
Témat: 1
Registrován od: Jun 2010
Minulej týden jsem zahlédla nějaké řemeslníky, jak v garážích Áčka opravují asi ventilaci... Nevím, co to jsou za trubky - nezkoumala jsem je, ale bylo to kulaté...