Témat: 49
Registrován od: Apr 2010
Stavební povolení dopravní a technické infrastruktury 1. etapy výstavby Západního města proběhlo veřejnou výhláškou, je tedy veřejně dostupné. Jeho text naleznete na adrese:
http://www.praha13.cz/%28pcnpry45dna0ayi...32&Css=yes
Ze zajímavých věcí zde naleznete zejména podrobnější technický popis navržených komunikací a objektů vodního hospodářství.
Témat: 3
Registrován od: Sep 2010
Zdarec, určitě zajímavé věci, ale mě by zajímalo, jestli a kde můžu kouknout do projektové dokumentace. Nejlépe do realizační dokumentace. PD musí být uchována majitelem stavby po celou dobu její životnosti. Jak mám reklamovat některé věci, když nevím jak vlastně měly být realizované. To že mám pochybnosti asi nestačí.
Ivo
Témat: 49
Registrován od: Apr 2010
Jako vlastník můžeš nahlédnout do dokumentace na
stavebním úřadu. Určitě bych ale nejprve zavolal na sekretariát odboru (235 011 268, paní Sekotová) a dohodl se jak své vlastnické právo prokázat a následně si domluvil schůzku tak, aby dokumentaci zvládli z archivu připravit k nahlédnutí. Bude se však jednat o dokumentaci skutečného provedení, k realizační dokuemntaci se dostaneš těžko

.
Jinak dobrý návrh pro výbory SVJ - určitě by bylo vhodné zkusit od Finepu zajistit min. 1 výtisk dokumentace, který bychom měli ve svém držení. Pokud by nabídli elektronickou verzi, ještě lépe.
Témat: 3
Registrován od: Sep 2010
No to je právě to, dokumentace pro stavební povolení je sice moc pěkná, ale podle ní se moc nestaví, proto ta realizační, hlavně řešení detailů, které ve stavebním povolení nejsou řešeny. Jinak si myslím, že dojít na stavební úřad je až ta poslední možnost. Projektovou dokumentaci schválenou stavebním úřadem, musí uchovávat vlastník. Kde je tedy tato orazítkovaná dokumentace? Má ji FINEP?