Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nefunkční vstupní čipy přinejmenším pro B2 a C1

Vstupní čipy přinejmenším pro B2 a C1 jsou opět nefunkční. Nevíte, v čem je problém?
Odpovědět

to nevím ale jsou nefunkční už od rána a dovolat se ostraze je nemožné a to nemluvim o tom že se na ně nedá ani dozvonit u dveří ......nakonec nám dveře otevřela rozespalá sousedka ( zevnitř) tím jí moc děkuji a po této zkušenosti chci klíče od dveří abych se mohla dostat do svého bytu, já nebudu příště venku stepovat hodinu než se naše drahá ochranka rozhodne dělat svojí práci a to je mi líto toho pána co potřeboval odjet s autem z garáže
Odpovědět

v A3 funguji, uf jeste ze tak, sla jsem bez mobilu jen na skok pryc..
Odpovědět

Simecek rikal, ze je rozbita nejaka centralni jednotka pro C a B. Pry to dnes opravovali ale jednotka se musi vymenit. Dnes nebyla, mela by byt v pondeli. Do te doby budou cipy nefunkcni. Budou otevreny jedny vrata od garazi. Ochranka ma pry narizeno bedlive strezit otevrene vstupy ...
Odpovědět

To vydrzela funkcni velmi dlouho :-) hmm. Napada me kolik tak asi bude po zaruce stat takova jednotka??
Odpovědět

madite Napsal(a):to nevím ale jsou nefunkční už od rána a dovolat se ostraze je nemožné a to nemluvim o tom že se na ně nedá ani dozvonit u dveří ......nakonec nám dveře otevřela rozespalá sousedka ( zevnitř) tím jí moc děkuji a po této zkušenosti chci klíče od dveří abych se mohla dostat do svého bytu, já nebudu příště venku stepovat hodinu než se naše drahá ochranka rozhodne dělat svojí práci a to je mi líto toho pána co potřeboval odjet s autem z garáže
Klice nedaji, uz jsme to resili a je to celkem logicke.
Odpovědět

Danny Napsal(a):
madite Napsal(a):to nevím ale jsou nefunkční už od rána a dovolat se ostraze je nemožné a to nemluvim o tom že se na ně nedá ani dozvonit u dveří ......nakonec nám dveře otevřela rozespalá sousedka ( zevnitř) tím jí moc děkuji a po této zkušenosti chci klíče od dveří abych se mohla dostat do svého bytu, já nebudu příště venku stepovat hodinu než se naše drahá ochranka rozhodne dělat svojí práci a to je mi líto toho pána co potřeboval odjet s autem z garáže
Klice nedaji, uz jsme to resili a je to celkem logicke.

To je sice hezké ale aby mi někdo bránil v tom abych měla klíče to se mi teda fakt nelíbí a to vím že je někdo v budově C má Smile obyvatel abych dodala...co kdyby se rušila ochranka z nějakých důvodů to už se jako nikdy v životě nedostanu k užívání své nemovitosti...nehledě na to že o tom rozhoduje majitel nemovitosti což je SVJ, takže myslím že není problém to na nějaké schůzy prokonzultovat.....

A důvod proč nemohu mít klíče ať je jaký chce nemá opodstatnění, ten důvod aby náhodou někdo ty dveře nezamknul a v případě požárů atd...by se lidi neměli dostat jak ven (což mi bylo zděleno Finepem) je podle mého názoru chabí a to hodně, .......známá bydlí v novostavbě také a má i klíče i čip , každej člověk na světě, kromě asi těch co bydlí v bytech od Finepu mají klíče od dveří.....pokud se někdo bojí toho že může dojít k zamčení dveří zevnitř není problém dá se tomu zabránit aby ten klíč do polohy zamknutí nešel dát
Odpovědět

Citace: Klice nedaji, uz jsme to resili a je to celkem logicke.

Prosim te, muzu se te zeptat, co je na tom logickeho? Tohle je zatim prvni barak, se kterym jsem se s podobnou "vyhodou" setkal. Ted zebram ochranku, abych moh vubec ke svymu bytu.

Ta tvoje logika by mela smysl, kdyby byla smluvne garantovana oprava do 30min jakekoliv zavady s tim, ze v opacnem pripade budou zamestnanci firmy ROSS osobne u kazdych dveri po dobu vypadku poustet obyvatele i auta (samozrejme po radnem proskenovani cipu). Nic z toho se nestalo - pouze to hodili na ochranku, doslo oznameni a poradte si sami.

Klic by setskaramentsky pomoh - a klidne se muze nastavit, jak uz tu psala prispivajici prede mnou, aby neslo zamknout (neznam btw barak, kde by zamknout neslo - a zatim nikdo neuhorel). Jde pouze o zajem SVJ a jejich vyboru.
Odpovědět

No rozcileni jste radne, uz radeji mlcim. Termin opravy po vikendu je nesmysl, meli to dat dohromady hned. Me osobne je jedno, ze klic nemam, doted jsem ho nepotreboval, ochrance jsem se vzdy dovolal. Tady se vse resi az kdyz se neco stane. Hnus velebnosti, ale to uz jsem tu asi psal.....
Odpovědět

mouchodlab/ V případě ztráty čipu lze tento přes správce jednoduše zablokovat (a šlo by to ještě lépe kdyby čipy měli viditelná čísla Sad ). V případě ztráty klíče je nutné vyměnit celou vložku a klíče všech obyvatel - vzhledem k nákladům pak ztrátu klíče logicky nikdo nenahlásí a nad vstupem do objektu se tak za čas zcela ztratí kontrola. Bez ohledu na to že jsem nyní také se již 2x dobíjel do domu si nic jiného než vstup přes čipy nedokážu představit. Vložka má správně sloužit pouze jako dočasné nouzové řešení.
Odpovědět

talestalker Napsal(a):mouchodlab/ V případě ztráty čipu lze tento přes správce jednoduše zablokovat (a šlo by to ještě lépe kdyby čipy měli viditelná čísla Sad ). V případě ztráty klíče je nutné vyměnit celou vložku a klíče všech obyvatel - vzhledem k nákladům pak ztrátu klíče logicky nikdo nenahlásí a nad vstupem do objektu se tak za čas zcela ztratí kontrola. Bez ohledu na to že jsem nyní také se již 2x dobíjel do domu si nic jiného než vstup přes čipy nedokážu představit. Vložka má správně sloužit pouze jako dočasné nouzové řešení.

je si logické co tu říkáš, ale ukaž mi barák který nemá klíče od vchodových dveří ( kromě Finepáckých staveb) když někdo někde ztratí klíč a někdo ho někde najde, jak pozná od čeho je ?

Pokud by vchodové dveře měli bezpečnostní zámky tak bych to chápala, ale pokud je mi známo tak je tam obyčejná fabka, pokud by někdo ztratil vchodový klíč a vypadl čip musel by za ostrahou pro odemčení, v tom případě bych mu neodemkla a on by si zaplatil výměnu zámků a klíčů Big Grin
Odpovědět

madite Napsal(a):
talestalker Napsal(a):mouchodlab/ V případě ztráty čipu lze tento přes správce jednoduše zablokovat (a šlo by to ještě lépe kdyby čipy měli viditelná čísla Sad ). V případě ztráty klíče je nutné vyměnit celou vložku a klíče všech obyvatel - vzhledem k nákladům pak ztrátu klíče logicky nikdo nenahlásí a nad vstupem do objektu se tak za čas zcela ztratí kontrola. Bez ohledu na to že jsem nyní také se již 2x dobíjel do domu si nic jiného než vstup přes čipy nedokážu představit. Vložka má správně sloužit pouze jako dočasné nouzové řešení.

je si logické co tu říkáš, ale ukaž mi barák který nemá klíče od vchodových dveří ( kromě Finepáckých staveb) když někdo někde ztratí klíč a někdo ho někde najde, jak pozná od čeho je ?

Pokud by vchodové dveře měli bezpečnostní zámky tak bych to chápala, ale pokud je mi známo tak je tam obyčejná fabka, pokud by někdo ztratil vchodový klíč a vypadl čip musel by za ostrahou pro odemčení, v tom případě bych mu neodemkla a on by si zaplatil výměnu zámků a klíčů Big Grin

souhlas, taky si myslim, ze tohle uz je sileny hroceni bezpecnosti, ze nedostaneme ani vlastni klic :-) navic kdyby slo o to, tak se snad daji udelat ty bezpecnostni, ktere si nikdo jen tak nepridela a kod by mel jen spravce, tudiz kontrolu nad tim, kolik klicu existuje.. je fakt, ze tohle je prvni barak u kteryho vim, ze nemaji vlastnici klic od vchodu.. hlavne, ze cip dostaneme i bez obcanky, staci se dostat ke spravci a precist si nejake jmeno a cislo bytu na zvonku a tim se ohlasit :-) (viz jina diskuze). cip se da ztratit uplne stejne jako klic Tongue
no kazdopadne vam nezavidim vikend kdy ctecky nefunguji, ja vylezu z bytu nekolikrat denne, by me asi kleplo furt nekoho nahanet, at mi otevre.
Odpovědět

madite/ kdybych ztratil klíč od bytu, tak mi to také nedá a vyměním si vložku Wink . Jinak já na druhou stranu neznám srovnatelný nový rezidenční projekt, kde by se klíče od vchodu distribuovaly ... Finep, CG, Crestyl.

Obecně - můžeme mít klidně klíče od vstupu, ale někdo v něm klíč zlomí, či jinak vložku znefunkční, vložka se vymění a budeme ve stejné situaci jako teď s čipy - nebudeme mít od nového zámku klíč (stejně jako pošta, Mediaservis, úklid a kdoví kdo ještě).

Evidence a vydávání čipů tu je samozřejmě problém sám o sobě, ale to už je na jinou debatu o kvalitě služeb nastavených Finepem a poskytovaných PPM.
Odpovědět

Danny Napsal(a):Tady se vse resi az kdyz se neco stane. Hnus velebnosti, ale to uz jsem tu asi psal.....

Bohuzel mas pravdu - vali se tu na nas takova spousta necekanych problemu, ze neni mozne nez byt jen v zavesu za vyvojem udalosti. Kdyz pominu tohle extempore s nefunkcnimi cipy, co treba to zatekani do precerpavaci mistnosti u jezirka, ktery pravidelne znefunkcni celou tu soustavu, co vyplavovani sklepu v A/B/C a zaplaveni vytahovy sachty v C2, co ted ty problemy s terasami s lepenou dlazbou, vypadky kotelny, 3x sem uz musel Schindler na rok stary vytahy atd. Sam mam podany 3 reklamace, 2 stale bez reakce a jednu s originalni vymluvou.

Takze tu vzdycky budem postaveni pred dalsi a dalsi neuveritelnou "zavadu", ktera primarne vyplyva z toho, jak to investor ci dodavatel (cenove? kvalitativne? postupem?) ohnul, a na nas bude se s tim poprat, v lepsim pripade vyreklamovat, ale v tom stale aktualnejsim to spis zacit calovat ze sveho.
Odpovědět

talestalker Napsal(a):Obecně - můžeme mít klidně klíče od vstupu, ale někdo v něm klíč zlomí, či jinak vložku znefunkční, vložka se vymění a budeme ve stejné situaci jako teď s čipy - nebudeme mít od nového zámku klíč (stejně jako pošta, Mediaservis, úklid a kdoví kdo ještě).

Vetsina domu ma vlozky 2, jakmile dojde ke zlomeni klice, zamecnik okamzite prohazuje tu funkcni a odvazi si tu se zlomenym klicem na opravu. Tu si drzi budto u sebe nebo ji odevzdava vyboru. Plus jde samozrejme i z vadne vlozky vyrobit identickou pro dalsi pouziti. Zlomenym klicem si cely dum klice menit nemusi :-)
Odpovědět

talestalker Napsal(a):V případě ztráty čipu lze tento přes správce jednoduše zablokovat (a šlo by to ještě lépe kdyby čipy měli viditelná čísla Sad ). V případě ztráty klíče je nutné vyměnit celou vložku a klíče všech obyvatel - vzhledem k nákladům pak ztrátu klíče logicky nikdo nenahlásí a nad vstupem do objektu se tak za čas zcela ztratí kontrola. Bez ohledu na to že jsem nyní také se již 2x dobíjel do domu si nic jiného než vstup přes čipy nedokážu představit. Vložka má správně sloužit pouze jako dočasné nouzové řešení.
Souhlasím s Talestalkerem, zatím mi toto řešení s čipy také připadne funkčnější než klíč (budoucnost a případná četnost výpadků ale ukáže, stejně tak jako případné zjištění, jak to s evidencí čipů vlastně je).

Jinak kontrola identity (jak vůbec provádět?) ze strany ochranky při ručním otevírání není žádná.
Odpovědět

talestalker Napsal(a):madite/ kdybych ztratil klíč od bytu, tak mi to také nedá a vyměním si vložku Wink . Jinak já na druhou stranu neznám srovnatelný nový rezidenční projekt, kde by se klíče od vchodu distribuovaly ... Finep, CG, Crestyl.

Obecně - můžeme mít klidně klíče od vstupu, ale někdo v něm klíč zlomí, či jinak vložku znefunkční, vložka se vymění a budeme ve stejné situaci jako teď s čipy - nebudeme mít od nového zámku klíč (stejně jako pošta, Mediaservis, úklid a kdoví kdo ještě).

Evidence a vydávání čipů tu je samozřejmě problém sám o sobě, ale to už je na jinou debatu o kvalitě služeb nastavených Finepem a poskytovaných PPM.

Díky za podporu :-)))
Odpovědět

No myslím že teď nemá smysl řešit zdali klíč budou nebo ne Smile vše se bude řešit na schůzce která doufám co nejdříve bude , jelikož na tom už SVJ pracuje tak nezbývá nic jiného než čekat.

Nehledě na to že co by se dělo kdyby došlo ke zrušení ostrahy no to by bylo něco Smile jak by jsme se dostali asi domů že Smile

A to nemluvím o tom kolik to už stálo - to bude zase vyučtování od mobilního operátora, jo kdyby někdo myslel při tom když to stavěli, mohli dát intercom ke zvonkům, který by byl napojen na ostrahu a abych to dovedla k dokonalosti ostraha by mohla na dálku otevřít dveře, jako když někomu zazvoníte a on si otevře Smile Samozřejmě to by tam musela být kamera a oni by museli poznat že se jedná o obyvatele domů ( by třeba ukázal čip, nebo nějaký průkaz ) a bylo by to

A věřte nebo ne já v životě nikdy klíče neztratila Smile
Odpovědět

Jeste ze tam to tlacitko neni. To bychom pak mohli dat misto dveri koralky :-)
Odpovědět

Nevite komu se hlasi ty rozbite cipy? v A3 uz 3.den nejde otevrit zadni vchod :-( uz v utery jsme se ptali ochranky, tak jsem myslela, ze to nekomu reknou :-(
Odpovědět

Jednoznačně to nahlaš na správce, ale je teď na dovolené a zastupuje ho tuším nějaká paní. Více informací najdeš na nástěnkách u vstupních dveří...
Odpovědět

Ricky Napsal(a):Jednoznačně to nahlaš na správce, ale je teď na dovolené a zastupuje ho tuším nějaká paní. Více informací najdeš na nástěnkách u vstupních dveří...
diky ja si nebyla jista. tak pry uz tu firmu objednavala, jen jeste nedorazili Sad
Odpovědět

xreni Napsal(a):
Ricky Napsal(a):Jednoznačně to nahlaš na správce, ale je teď na dovolené a zastupuje ho tuším nějaká paní. Více informací najdeš na nástěnkách u vstupních dveří...
diky ja si nebyla jista. tak pry uz tu firmu objednavala, jen jeste nedorazili Sad
Firma ma podivne nastavenou smlouvu. Do 24 hodin to preci musi opravit. Chjo
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)