Témat: 59
Registrován od: Apr 2010
Včera jsem slyšel a dnes také zažil hrajícího harmonikáře s malou holčičkou žebrající na lidech peníze. On hraje a jde celým vagónem a před ním žebrá malá holčička. Lidé jí dávají. Váš názor?

Mě to hraní rušilo četl jsem si a musel jsem přestat zastavil se a opřel se o tyč totiž přímo nade mnou.
Témat: 15
Registrován od: Dec 2010
tak to ja potkala nekde v metru bez holcicky, u kazdeho zastavil hral (neskutecne falesne) par vterin a pak ukazal at mu prispejem, tak kazdy jen zakroutil krkem... taky nechapu tyhle moresy je to pekne otravny, kdyz chce clovek aspon chvilku odpocivat v mhd :-)
Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Témat: 10
Já je taky potkala. V některých evropských městech je to naprosto běžná součást mhd. Můj názor je - lepší, než aby si vydělávali kapesní krádeží. Navíc, když umí hrát, může to i zpříjemnit cestu, ale to je určitě věc názoru.
Témat: 1
Registrován od: Apr 2011
Já s stakovou formou žebrání nesouhlasím. Myslím, že peníze jsou potřebnější pro našince než pro vyžebrávající cizince, něco takového v žádném případě nebudu podporovat. To byste teprvě viděli, kdybyste takové holčičce nabídli krajíc chleba se sýrem, to co normálně snídáte nebo svačíte, jak by nad tím ohrnula nos, v minulosti jsem něco podobného totiž zkusil.
Na druhé straně vím o plno zajímavých projektech např. Unie nevidomých, rovněž vím, na co peníze konkrétně využívají, takže s takovouu formou podproy plně souhlasím.
Když je to baví, ať chodí. Já jim nic nedám, pokud na mě nebudou šahat, tak jsou mi fuk.
Registrován od: Jul 2010
Danny Napsal(a):Když je to baví, ať chodí. Já jim nic nedám, pokud na mě nebudou šahat, tak jsou mi fuk.
Neska jsem na metru ve Stodůlkách potkal Roma cca 15 let žebrajícího s harmonikou.
Já měla se stejným ,,tu čest" v pátek
Har Napsal(a):Danny Napsal(a):Když je to baví, ať chodí. Já jim nic nedám, pokud na mě nebudou šahat, tak jsou mi fuk.
Neska jsem na metru ve Stodůlkách potkal Roma cca 15 let žebrajícího s harmonikou.
Co vam na tom tak strasne vadi? Porad lepsi, nez kdyby kradli. V centru jsou horsi veci, ktere mi vadi, tohle mi prijde jeste v pohode.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2011-07-10, 15:11 uživatelem
Danny.)
Registrován od: Jul 2010
Danny Napsal(a):Co vam na tom tak strasne vadi? Porad lepsi, nez kdyby kradli. V centru jsou horsi veci, ktere mi vadi, tohle mi prijde jeste v pohode.
Ono to někomu "strašně vadí"? Tobě?
Har Napsal(a):Danny Napsal(a):Co vam na tom tak strasne vadi? Porad lepsi, nez kdyby kradli. V centru jsou horsi veci, ktere mi vadi, tohle mi prijde jeste v pohode.
Ono to někomu "strašně vadí"? Tobě?
Z diskuse mi to pripada, ze to vadi dost. Pokud ne, asi jsem to spatne pochopil.
Ano, klidně přiznám, že mě to obtěžuje. Bavila jsem se s kamarádkou a on se u nás na pár vteřin zastavil. Za prvé mě to přerušilo, za druhé bych se ani dál nedokázala bavit, když někdo stojí těsně u mě a čeká co udělám, nebo spíš neudělám a celkově mi přijde lepší pro něj i pro lidi, kdyby si s tou harmonikou někam stoupnul a hrál tam. Kdo chce, něco mu hodí, ale zastavovat se před každým, to je obtěžující.

Jistě existují horší situace, které by mi měli vadit, mě zkrátka vadí i tohle. Rozhodně ho neobdivuju za to, že si ,,vydělává" takhle a ne krádežemi.

A kdo ví jestli ne obojím, ale to raději mlčím, to za mě mluví zkušenosti z nedalekého sídliště, kde jsem předtím žila.
Registrován od: Apr 2011
Mě vadí

to raděj dám pár drobných mnichovi co stává na Andělu, kterej pozdraví pokecá...
Fetak pichajici si drogy ve voze metra, to mi vadi. Tohle patri ke koloritu mesta s otevrenymi hranicemi, takze jsem s ti ok :-)
To je v pořádku, jen se divim, že tebe překvapilo, že to vůbec někomu může vadit
Danny Napsal(a):Fetak pichajici si drogy ve voze metra, to mi vadi. Tohle patri ke koloritu mesta s otevrenymi hranicemi, takze jsem s ti ok :-)