Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Péče o vnitroblok

Ahoj, dozvěděl jsem se že by se o zalévání trávy měla starat firma. (Případně prý údržbář)... Chci navrhnout zavlažování pomocí systému zásuvných zavlažovačů. Zakopají se do země i s hadicí a vysouvají se pomocí tlaku vody. Rukou nejdou jen tak vytrhnout (když už tak jdou hůř ukrást než lampy). Zakopání hadic a zavlažovačů by nemuselo být prováděno firmou, protože myslím že není problém v pár lidech s krumpáčem, rýčem a lopatou vše udělat (o nějakém víkendu).

http://www.gardena.com/cz/campaigns-and-...destovaci/

Existuje mnoho typů v různých cenových relací Smile

(Je to jen nápad/úvaha jestli by to nebylo lepší jako jednorázová investice než někomu pravidelně platit)

Jednoduše to bude buď najatá firma, údržbář s hadicí nebo zavlažovací systém. Smile
Odpovědět

Mne se ta myslenka libi. Ale urcite by stalo za to spocitat, jake budou naklady na instalaci tohoto systemu vs. nejaky clovek (at uz zahradnicka firma nebo udrzbar). Navrhuji tuto myslenku predat zastupcum vyboru.
Odpovědět

Určitě to stojí za úvahu, ale na druhé straně stejně někdo bude muset sekat trávu a je otázka, zda to nevyjde levněji, pokud bude také zalévat.

Mám jeden dotaz - nevíte, proč byl odstraněn jehličnan u fontánky? Chápu vykopání ostatních suchých stromů, ale tento nevypadal nějak oschle. Zdá se mi, že je to škoda, byl to jediný jehličnatý strom ve vnitrobloku a nemyslím, že někomu mohl vadit.
Odpovědět

Jistr Napsal(a):Určitě to stojí za úvahu, ale na druhé straně stejně někdo bude muset sekat trávu a je otázka, zda to nevyjde levněji, pokud bude také zalévat.

Mám jeden dotaz - nevíte, proč byl odstraněn jehličnan u fontánky? Chápu vykopání ostatních suchých stromů, ale tento nevypadal nějak oschle. Zdá se mi, že je to škoda, byl to jediný jehličnatý strom ve vnitrobloku a nemyslím, že někomu mohl vadit.
Bych řekl, že to byl nejuschlejší strom v areálu Big Grin
Odpovědět

Souhlasim, že strom u fontánky u hřiště už víc uschlý být nemohl. Big Grin Viděla jsem, když ho vykopali. Wink
Odpovědět

Výbory (tedy, aspoň ten áčkový) už se možností změnit režim zálivky zabíral. Rádi bychom to vyřešili pokud možno vlastními zdroji - tj. nákup hadic a rozprašovačů a zalívat v rámci údržby objektu. Protože jsou ale pozemky společné, musíme se shodnout ještě s B a C, pak začneme jednat.
Odpovědět

Medvik Napsal(a):Výbory (tedy, aspoň ten áčkový) už se možností změnit režim zálivky zabíral. Rádi bychom to vyřešili pokud možno vlastními zdroji - tj. nákup hadic a rozprašovačů a zalívat v rámci údržby objektu. Protože jsou ale pozemky společné, musíme se shodnout ještě s B a C, pak začneme jednat.

No stálo by za to propočítat, kolik stojí zalévání lidskou silou i s ohledem na nerovnoměrné zalévání areálu a na kolik vyjde systém zavlažování x počet let, po které bude fungovat.
Odpovědět

2 Jistr : Byl. Na počátku. Posléze bezjehličnatý. Borovice není opadavá a tahle kromě toho se rozhodla být permanentně opadlá a suchá jak dřevo na zátop. Resuscitovat dřevo na zátop do podoby živého stromu se zatím nikomu nepodařilo. Proto byla vykopána dřív než by nějakého zeleného trotla napadlo vyhlásit u nás bezzásahovou zónu a pěstovat v ní kůrovce, v tomto biotopu unikátního a proto chráněného. Pak by došlo i na škvory i jinou havěť se kterou bychom byli nuceni sdílet své komůrky.
Odpovědět

Omlouvám se, ale ten strom jsem vnímal nějak periferně a když zmizel, tak jsem si ho vybavil ještě z loňska, hezky zelený Smile .
Nicméně nevíte, jaký strom bude na tom místě? Osobně bych byl opět pro jehličnan.
Odpovědět

No jestli tam nějaký bude, protože ostatní vyměnili hned a tady ticho po pěšině. :|
Odpovědět

No firma A na údržbu zeleně se asi rovná firmě B. Nevidím žádnou změnu kromě vysazených stromů. Ten pokřivený před B2 je nicméně také fajn. Takže spokojenost není :-(
Odpovědět

Kryton Napsal(a):2 Jistr : Byl. Na počátku. Posléze bezjehličnatý. Borovice není opadavá a tahle kromě toho se rozhodla být permanentně opadlá a suchá jak dřevo na zátop. Resuscitovat dřevo na zátop do podoby živého stromu se zatím nikomu nepodařilo. Proto byla vykopána dřív než by nějakého zeleného trotla napadlo vyhlásit u nás bezzásahovou zónu a pěstovat v ní kůrovce, v tomto biotopu unikátního a proto chráněného. Pak by došlo i na škvory i jinou havěť se kterou bychom byli nuceni sdílet své komůrky.

:-) :-) tak jsem se pred usnutim pekne zasmal Smile
Odpovědět

Zaujal mne výše popsaný zavlažovací systém, bylo by dobré spočítat náklady a zda se to skutečně vyplatí. Jinak ruku k dílu bych rovněž přiložil, víte někdo přesně, co a za kolik by bylo nutné koupit a jak by se ty náklady potom rozpočítaly ??? Ten , kdo tomu opravdu dobře rozumí, by mohl takové stavbě šéfovat, TH
Odpovědět

Jako první by bylo potřeba potřeba zjistit ceny jednotlivých rozprašovačů a pak oběhnout vnitroblok s pásmem a měřit jaké typy by byly potřeba použít (4-6m, 5-8m, 6-11m). Pak kolik metrů hadic a propojek atd... Ale jako první bych viděl spíše stavbu třech mini plotů s brankou na čip ve výšce cca jako plot dětského hřiště. Snížení nežádaných návštěv + možnost je vykázat, bezpečnost dětí (neutečou pod auto a podobně) a to samé s pejsky... Do budoucna také vandalismus ve vnitrobloku jako ničení lamp, dětského hřiště, jezírek... A hasiči nemají sebemenší problém takový plůtek projet.
Odpovědět

Pechi Napsal(a):Jako první by bylo potřeba potřeba zjistit ceny jednotlivých rozprašovačů a pak oběhnout vnitroblok s pásmem a měřit jaké typy by byly potřeba použít (4-6m, 5-8m, 6-11m). Pak kolik metrů hadic a propojek atd... Ale jako první bych viděl spíše stavbu třech mini plotů s brankou na čip ve výšce cca jako plot dětského hřiště. Snížení nežádaných návštěv + možnost je vykázat, bezpečnost dětí (neutečou pod auto a podobně) a to samé s pejsky... Do budoucna také vandalismus ve vnitrobloku jako ničení lamp, dětského hřiště, jezírek... A hasiči nemají sebemenší problém takový plůtek projet.

To je hodně dobrý. Miniplůtek se mi líbí, to je fakt dobrý nápad.
Odpovědět

ony ty miniplutky podle me jasne naznaci, ze jde o soukromy pozemek a jsem taky za ne.. zrovna vcera jsme sli okolo novostaveb u luzin (tusim safranka) a tam plutky meli smerem od pole a prave mi to prislo prijemny, hned jsem vedela, ze tam bych nemela lezt.. branka staci na klicek, chip je asi zbytecne drahy.
Odpovědět

To si beztak drzí lidé otevřou a půjdou sem Sad a když bude na čip tak by to museli přelézat a čipem lze prokázat trochu to že tu mám oprávnění být. A klíčkem by to asi nechtěli lidé v noci za deště odemykat.

Jo a mimochodem čí hambaté děti pohoršují okolí koupáním se v zeleném jezírku ? Big Grin
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)