Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Povolená hladina hluku

Ahoj, jsou nějaké hodnoty "hluku", které musí obyvatel dodržovat? Ať už při poslechu hudby, vrtání do zdi... prostě všemožných zvuků Big Grin ???
Odpovědět

V utery jsem přišla domu kolem 18.hodiny, měla jsem návštěvu, takže byl byt tichý.. no tichý..řekněmě, že nehrálo rádio, Tv, ani se nepouštělo cokoliv jiného co by normálně všechny hluky rušilo, jen jsme hovořili..

Návštěva dost koukala, že v byte jako je BČ slyší dost jasně mluvit muže a ženu, jak chodí a co dělají.. o tom, kdo a kdy jde chodbou nemá smysl mluvit..
Jako jednotlivec nic nezmůžu, ale pokud výbor podnikne kroky, velice ráda se přidám.
Odpovědět

ty kroky na chodbe jsou fakt sileny, si rikam, ze sem asi citlivka, ale jak koukam tak neee ...
hlavne podpadky dokazi i vzbudit po ranu :-)
Odpovědět

Problém je v tom, že chodby nejsou členité a nejsou akusticky zatlumeny. Zatlumení by bylo možno vyřešit podhledem, ale to je zásah do stavby a bylo by to drahé. Jsou i přídavné akustické pohlcující prvky, ale jsou drahé. Podobné je to v interiérech, které jsou většinou jednoduše jak je nyní moderní, řešeny, s minimem bezodrazných a pohlcujících ploch. Podlahy a stropy tvoří betonový skelet dobře přenášející kročeje z plovoucí podlahy. Koberec má málo kdo. Stará cihlová zástavba má silné mezistropy s trámovím a podsypem, s nižší prostupností hluku. Zvuky se šíří i vnitřním vertikálním betonovým skeletem. Příčinou jsou stavební úspory a splnění jen hlukových norem beze zbytku. To je problém všech novostaveb téhle třídy, Britská z tohohle kriteria není nějaký luxus. Ani nadstandard od Barkotexu, neobsahující žádnou kročejovou izolaci. Ještě že jsem si zvykl poslouchat přes sluchátka a zvažuju, jestli má význam pořizovat si něco většího na muziku či dokonce výkonné domácí kino. Bez investice na úrovni studia bych si produkci na úrovni symfonického orchestru nemohl dovolit aby na nás nebouchal zástup rozhořčených sousedů z půlky baráku. Starost mi dělá už jen běžné ozvučení a televize. Zvuk se dobře odráží i uvnitř areálu. Minulou sobotu odpoledne byl někde v A1, A2 mejdan, "juchů, kolena do vrhcu, frau Braun" a jak na horské dráze a podobných atrakcích. A to je od A5 sakra daleko. Holt to není na samotě u lesa.
Odpovědět

Obávám se, že výbor s tím nic neudělá, nemůže vydat příkaz šeptat a šoupat se v měkkých papučích. Štěstí, že v okolí nikdo necvičí na piáno. Obecně ke hlukové izolaci - můj příspěvek dole. Vzduchotechnika také nemá žádné bariéry proti přenosu hluku a osazené ventilátory jsou hučavé. Nepředpokládám, že v jiných stavbách toho typu je to lepší. Jiná konstrukce by se prodražila. A to BC je udělána dost slušně. Obyčejná plastová (paneláková) krytina na chodbách by byla lepší, ale neodpovídala by "vysokému standardu". Napadá mě, že chodby by bylo možno zatlumit stěnovými akustickými panely, které by mohly mít i dekorační funkci, ale to je drahý špás. Na naší dlouhé chodbě se to rozléhá fest, snažím se nehlučet, nedupat a nerozhazovat špendlíky. Byt se dá zatlumit koberci, čalouny, závěsy, nábytkem. Pomůže to domácím i sousedům.
Odpovědět

Tak nevím. Mě v B2 připadá, že nikoho neslyším. Buď tu nikdo nebydlí, nebo nevím. Doufám, že nejsme slyšet my Big Grin Občas dupot dětí nad námi, ale to není nic strašnýho.
Odpovědět

Big Grin doufám že jsem to nebyl já s tim hlukem v A1... [Obrázek: 229765_213308895354485_100000261280610_7...9731_n.jpg]

mám zatim provizorní bydlení a ten "stolek" pod televizí opravdu hraje...
Odpovědět

My v C1 taky sousedy neslyšíme, ono je to možná tím, že byty jsou v Béčkách a Céčkách dobře členité . Jediné co je hodně slyšet, tak kroky na chodbách v bytě, to trochu duní, ale slyšet to je jen, když je v bytech ticho. Ale hodně slyšet jsou zvuky z bytů na chodbu v baráku a pak v koupelně a na záchodě. Ale všeobecně si na hluk nemůžeme stěžovat. Možná sousedi nemůžou říct to samé o nás, protože u nás buď ječí naše batolecí slečna, nebo vztekající se syn, nebo já, vztekající se nad zlobivým synem Big Grin
Odpovědět

Položme si položit koberce na chodbách Smile
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)