Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Daň z nemovitosti - placení

Dnes jsem hovořil s naším místně příslušným FÚ pro PHU 5 s tím, že mají hrozný problém vše podle nových pravidel zvládat včas. Nebudou tedy nám obyvatelům BČ zasílat složenky ani platební výměry. Přepočítanou výši daně se dozvíme přímo od FÚ, když si tam individuálně zavoláme. Sdělí nám i číslo účtu k zaplacení do konce května. Mluvil jsem s paní Snětinovou tel. 251112251. Byla velice vstřícná a příjemná.

č. účtu mi řekli: 7755-7624051/0710

Vy jste již někdo platil? Dostal jste někdo složenku/ platební výměr?

Napadlo mě, dostal jste již někdo vyúčtování záloh za minulý rok? Není již trochu pokročilá doba?
Odpovědět

Mě přišel poštou výměr daně. . . Takže zaplaceno
Odpovědět

Zaplatila jsem co mi vyslo na DP, na složenku nečekam
Odpovědět

Já mám také platební výměr, ještě jsem na to ani nekoukl, času dost :-)
Odpovědět

My jsme výměr dostali, ale to bylo nejspíš proto, že jsme měli ještě jednu daňovou povinnost. Už jsme to v jiném vláknu řešili. Jinak k tomu vyúčtování záloh - zatím nemáme k dispozici roční vyúčtování, už jsme ho u správce urgovali, čeká se na zohlednění některých plateb (např. za teplo), které platil ještě investor. Buďte prosím ještě chvilku trpěliví, vyúčtování určitě bude.
Odpovědět

Medvik Napsal(a):My jsme výměr dostali, ale to bylo nejspíš proto, že jsme měli ještě jednu daňovou povinnost. Už jsme to v jiném vláknu řešili. Jinak k tomu vyúčtování záloh - zatím nemáme k dispozici roční vyúčtování, už jsme ho u správce urgovali, čeká se na zohlednění některých plateb (např. za teplo), které platil ještě investor. Buďte prosím ještě chvilku trpěliví, vyúčtování určitě bude.

Já už úplně zapomněl, že má nějaký být :-)
Odpovědět

Zatím mi nic nepřišlo :/
Odpovědět

Ten platební výměr nám přijít nemusí. V Daňovém řádu je uvedeno, že pokud se vyměřovaná daň neliší od daně tvrzené daňovým subjektem (tj. daň uvedená v daňovém přiznání), správce daně nemusí výsledek oznamovat platebním výměrem.
Odpovědět

Jsme na tom stejně jako Medvík, takže výměr daně máme. Vše je zadáno do systému, ale ještě nezaplaceno, stačí až na konci května. Ale platit je potřeba, jinak automaticky naskakuje penále, a to bez upozornění. Sad
Odpovědět

A nejdéle se to musí zaplatit 30.5., 31.5. to již musí mít finančák na účtě.
Odpovědět

Har Napsal(a):Dnes jsem hovořil s naším místně příslušným FÚ pro PHU 5 s tím, že mají hrozný problém vše podle nových pravidel zvládat včas. Nebudou tedy nám obyvatelům BČ zasílat složenky ani platební výměry. Přepočítanou výši daně se dozvíme přímo od FÚ, když si tam individuálně zavoláme. Sdělí nám i číslo účtu k zaplacení do konce května. Mluvil jsem s paní Snětinovou tel. 251112251. Byla velice vstřícná a příjemná.

Napadlo mě, dostal jste již někdo vyúčtování záloh za minulý rok? Není již trochu pokročilá doba?

Potvrzuji výše uvedené. Smile

Paní byla velmi milá, řekla mi novou výši daně a potvrdila číslo účtu. Zpoždění v zasílání výměru daně způsobila prý nějaká technická chyba na ministerstvu financí, která se vynořila v dubnu. Zítra mají lidé z finančního úřadu školení týkající se jejího řešení. Díky tomu ovšem nemá většina lidí z Britské uzavřený výpočet daně z nemovitosti. Údajně by měl FÚ vše vyřešit do konce května a rozposlat nové výměry, ale nedá se na to spolehnout.

Paní z FÚ mi také řekla, že jí bylo slíbeno předchozím volajícím z BČ, že informace od ní dá na nějaké fórum. Měla opravdu radost, když jsem jí řekla, že volám právě na základě slíbeného příspěvku. Ocenila by, kdyby se jí v co největší míře ozvali všichni, kteří ještě neobdrželi výměr (počítám, že není v jejích silách všechny obvolat).
Odpovědět

Chio Napsal(a):
Har Napsal(a):Dnes jsem hovořil s naším místně příslušným FÚ pro PHU 5 s tím, že mají hrozný problém vše podle nových pravidel zvládat včas. Nebudou tedy nám obyvatelům BČ zasílat složenky ani platební výměry. Přepočítanou výši daně se dozvíme přímo od FÚ, když si tam individuálně zavoláme. Sdělí nám i číslo účtu k zaplacení do konce května. Mluvil jsem s paní Snětinovou tel. 251112251. Byla velice vstřícná a příjemná.

Potvrzuji výše uvedené. Smile

Paní byla velmi milá, řekla mi novou výši daně a potvrdila číslo účtu. Zpoždění v zasílání výměru daně způsobila prý nějaká technická chyba na ministerstvu financí, která se vynořila v dubnu. Zítra mají lidé z finančního úřadu školení týkající se jejího řešení. Díky tomu ovšem nemá většina lidí z Britské uzavřený výpočet daně z nemovitosti. Údajně by měl FÚ vše vyřešit do konce května a rozposlat nové výměry, ale nedá se na to spolehnout.

Paní z FÚ mi také řekla, že jí bylo slíbeno předchozím volajícím z BČ, že informace od ní dá na nějaké fórum. Měla opravdu radost, když jsem jí řekla, že volám právě na základě slíbeného příspěvku. Ocenila by, kdyby se jí v co největší míře ozvali všichni, kteří ještě neobdrželi výměr (počítám, že není v jejích silách všechny obvolat).

Souhlas s výše uvedeným.
Pokud Vám nedorazila složenka a uhradili jste částku na přiznání, berou to jako, že je to v pořádku.
A i kdybyste něco měli doplácet, pokud jste včas dali přiznání (nebo dodatečné), zaplatili co vám vyšlo, tak problemy dělat nebudou.
Odpovědět

Tak to paní z FÚ nezávidím. Zítra po pracovní době bude mít zřejmě placaté ucho. Tongue . Přeci jenom cca 200 telefonátů jenom z Britské čtvrti plus další běžné telefonáty, to musí poznamenat i úřednického šimla.
Odpovědět

No, včera jsem jí volal a na mě už tak milá nebyla Rolleyes asi jsem byl už dvoustý volající Big Grin
Odpovědět

Opravu vyúčtování jsem si včera vyzvedl na poště a dnes poslal bankovní příkaz. Nevíte, zda-li výzva k placení bude chodit každý rok složenkou?
Odpovědět

Předpis by měl chodit po prvotním podání, každý rok automaticky...
Ricky Napsal(a):Opravu vyúčtování jsem si včera vyzvedl na poště a dnes poslal bankovní příkaz. Nevíte, zda-li výzva k placení bude chodit každý rok složenkou?
Odpovědět

Telefonicky jsme ověřili svůj výpočet a platbu provedli, složenka poštou dosud nedorazila (a asi do termínu ani nedorazí).
Odpovědět

Mně už přišla minulý týden.
Odpovědět

Od zacatku cervence nahanim FU. Stale mi nic od nich neprislo. Tel. c. na pani Snetinovou zkousim kazdej den, ale nikdo to nebere. Na mejl mi nikdo porad neodpovedel. Kdyz jsem si volal na ustrednu, tak me vzdycky prepojej, ale nikdo to neveme... mate nekdo jeste nejakej jinej kontakt?
Odpovědět

Me slozenka prisla pozde. PritelkynI na jeji byt neprisla vubec. Zaplatit a cekat, jetli je vse ok, to jsme udelali my :-)
Odpovědět

Walker Napsal(a):Od zacatku cervence nahanim FU. Stale mi nic od nich neprislo. Tel. c. na pani Snetinovou zkousim kazdej den, ale nikdo to nebere. Na mejl mi nikdo porad neodpovedel. Kdyz jsem si volal na ustrednu, tak me vzdycky prepojej, ale nikdo to neveme... mate nekdo jeste nejakej jinej kontakt?

A nemůžeš to zaplatit podle přiznání? Takhle ti zbytečně bude nabíhat penále za pozdní úhradu.
Odpovědět

Blueorange Napsal(a):
Walker Napsal(a):Od zacatku cervence nahanim FU. Stale mi nic od nich neprislo. Tel. c. na pani Snetinovou zkousim kazdej den, ale nikdo to nebere. Na mejl mi nikdo porad neodpovedel. Kdyz jsem si volal na ustrednu, tak me vzdycky prepojej, ale nikdo to neveme... mate nekdo jeste nejakej jinej kontakt?

A nemůžeš to zaplatit podle přiznání? Takhle ti zbytečně bude nabíhat penále za pozdní úhradu.
No jasne. Slozenk neni jejich povinnost myslim. Pouze pokud mas spatne, tak ti ji poslou. Jnak je to stejne jako klasicke dane. To uz mas penale a za chvili te v bance uvidime v registru :-)))
Odpovědět

Jednak nevim jestli to mam vypocteny dobre a druhak nevim cislo uctu a variabl.

Ale nakonec jsem se dnes pani Snetinove dovolal a vse mi nahlasila. Sice se mi ta castka zda nejaka nizka, ale protestovat nebudu Smile
Odpovědět

SimkoAle123 Napsal(a):
Walker Napsal(a):Jednak nevim jestli to mam vypocteny dobre a druhak nevim cislo uctu a variabl.

Ale nakonec jsem se dnes pani Snetinove dovolal a vse mi nahlasila. Sice se mi ta castka zda nejaka nizka, ale protestovat nebudu Smile

Prosim o vysvetleni - o zadne dani mi nikdo pri prodeji bytu nerekl - myslel jsem, ze dan je zapoctena v nakladech na bydleni? Tak mam asi problem Sad
Dik¨
Simon

Pokud jste koupil byt v roce 2010 ( loni) tak asi problém mít budete kontaktujte příslušní úřad.( daň z roku 2010 byla splatná do května 2011)
Pokud letos tak máte času dost daň za rok 2011 je splatná až do května 2012 kdy ji musíte zaplatit ( daň se platí vždy zpětně)
Odpovědět

Rád bych otevřel problematiku daně z nemovitosti za garáž v -2pp. Máme tam 2/12 a platba za 1/12 vychází cca na 300,- ročně. Ikdyž jste manželé přijde to zvlášť ve 2 fakturkách. Máte to stejně? Zajímájí mě pouze vlastníci v -2pp nepište pokud jste v -1pp to patro je v jiném daňovém režimu!
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)