Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Čekání na zavření garážových vrat

Hm tak jsem si dneska odbyl první sousedskou hádku se sousedkou! Šlo o vjezd do áčka Sad
Odpovědět

Ale copak? :-)
Odpovědět

Nejdřív mě pustila abych vjel první a otevřel vrata a pak chtěla vjet hned za mnou. Snažil jsem se jí jako cizí blokovat po "fanošíkovsku" ale otroubila mě. Ale to neskončilo. Pak jsme sjeli do -2 a já chtěl zajet k sobě do kóje, ona se natlačila na mou pravou stranu projela dál rovně. Pak jsme ještě diskutovali Rolleyes
Odpovědět

No jo no, jsou moc velký a anonymní ty garáže Rolleyes
Odpovědět

ja chci slyset detaily Big Grin
Odpovědět

No to mě taky zajímá Ricky.
Btw: k tomu čeká a blokování vjezdu, poctivě tak činíme ale ostatních co to tak nedělají je mnoho. Asi si začnu psát SPZ a dávat je sem..to je lepší než se pohádat Smile
Odpovědět

Slečně, bylo jí asi 40 let nejvíc vadilo, že mám dálkový ovladač a ona že ho nemá!
Odpovědět

Joooo, tak to je důvod k hádce :lol: Tak ať si ho pořídí, neee? Smile Já přemýšlím, že si asi nakonec koupím ještě jeden, protože nám přibylo služební auto, tak ať se o ten jeden nehádámeSmile Budeš to přiobjednávat?
Odpovědět

Ricky Napsal(a):Slečně, bylo jí asi 40 let nejvíc vadilo, že mám dálkový ovladač a ona že ho nemá!
:lol: tak to jo, to zavidim i ja teda, i kdyz zatim z vypadavanim z okynka nemam problem :-)
Odpovědět

Pan správce jich má v zásobě dost, stačí si dojít k němu s penízkama. Jo prosí nás abychom to měli přesně tu částku, nemá drobné nazpět.

Blueorange Napsal(a):Joooo, tak to je důvod k hádce :lol: Tak ať si ho pořídí, neee? Smile Já přemýšlím, že si asi nakonec koupím ještě jeden, protože nám přibylo služební auto, tak ať se o ten jeden nehádámeSmile Budeš to přiobjednávat?
Odpovědět

:lol: :lol: musel jsem pořízení ovladače odložit o tři dny než jsem nastřádal přesnou částku Smile
Ricky Napsal(a):Pan správce jich má v zásobě dost, stačí si dojít k němu s penízkama. Jo prosí nás abychom to měli přesně tu částku, nemá drobné nazpět.

Blueorange Napsal(a):Joooo, tak to je důvod k hádce :lol: Tak ať si ho pořídí, neee? Smile Já přemýšlím, že si asi nakonec koupím ještě jeden, protože nám přibylo služební auto, tak ať se o ten jeden nehádámeSmile Budeš to přiobjednávat?
Odpovědět

Wocki Napsal(a):No to mě taky zajímá Ricky.
Btw: k tomu čeká a blokování vjezdu, poctivě tak činíme ale ostatních co to tak nedělají je mnoho. Asi si začnu psát SPZ a dávat je sem..to je lepší než se pohádat Smile

identifikace smazána adminem nikdy nečeká, pokud blokujete je nervní
Odpovědět

Ledni-medvidek Napsal(a):identifikace smazána adminem nikdy nečeká, pokud blokujete je nervní
Aaa, koukám, že se tady o mně píše. Tak jo, jezdím s touto škodovkou a ráno opravdu nečekám (navečer někdy čekám, ale ještě se mi nepodařilo někoho blokovat). Při výjezdu odjíždím pomalu a když jsem na silnici, tak se ohlédnu a vrata se už zavírají (interval zavírání vrat není dlouhý). Ale hlavně mám na toto "znepříjemnění" přístupu zlodějům trochu jiný názor.

Podle mého názoru se jedná o suplování činnosti ostrahy. V garážích jsou rozmístěny kamery, takže by na nich mělo být zaznamenáno kdo se kde pohybuje a co tam dělá. Jsou kamery vhodně umístěné? Jak dlouho jsou záznamy z kamer dostupné? Všichni platíme za ostrahu garáží a pokud se v garážích vykrádají auta, tak tato ostraha nefunguje dobře. Tak to pojďme změnit. Změňme domovní řád tak, aby všichni byli povinni čekat na zavření vrat pod pokutou xxx Kč a zrušme ostrahu garáží, stejně se na záznamech z kamer nic nezjistí. A nebo zjistí?

Co se týká výjezdu z garáží, nevím zda byl interval zavírání vrat zkrácen, ale když pomalu vyjíždím z garáže, rozhlídnu se před vjezdem na silnici, popř. dám přednost, a když se pak se ohlédnu na vrata, tak už sjíždějí dolů.

Při vjezdu do garáží mám pocit, že ten interval je delší (když nespěchám, tak počkám na zavření vrat), a možná by měl být zkrácen.

Pokud jsou tady takoví poctivci, kteří vždy čekají a ještě ani jednou neodjeli od nezavřených vrat, tak smekám.

PS:
Ještě mě nikdo při výjezdu nebo vjezdu neblokoval (nebo si to aspoň neuvědomuji), takže nevím, z čeho Lední medvídek usuzuje, že jsem nervní. Vy, kteří chodíte na srazy, máte možnost posoudit, zda jsem nervní. Když mě někdo bude blokovat, tak s tím určitě nemám problém.
Odpovědět

Vachmajstr Napsal(a):Tak to pojďme změnit. Změňme domovní řád tak, aby všichni byli povinni čekat na zavření vrat pod pokutou xxx Kč a zrušme
ostrahu garáží, stejně se na záznamech z kamer nic nezjistí. A nebo zjistí?

PS:
Ještě mě nikdo při výjezdu nebo vjezdu neblokoval (nebo si to aspoň neuvědomuji), takže nevím, z čeho Lední medvídek usuzuje, že jsem nervní. Vy, kteří chodíte na srazy, máte možnost posoudit, zda jsem nervní. Když mě někdo bude blokovat, tak s tím určitě nemám problém.

to se povedlo Smile - myslela jsem, že to bude někdo, kdo na forum vubec nechodí
K výše uvedenému souhlasím s tebou, budu ráda, když se domovní řád pozmění, tak jako, nepouštět nikoho cizího do domu, pokud ho neznáte. S ostrahou nesouhlasím, pokud nehlídá, pak alespon působí na někoho psychologicky.

co se týká blokování, je tomu pravda už pár měsíců, kdy jsme se potkali opačně, ale posunky tam byly a rozhodně mi to příjemné nebylo

možná se budeš divit, ale takový "blbci" co fakt čekají každé zavření vrat jak tam i ven jsou, dokonce, když vidim řidiče nečekajícího, podívam se, zda vše ok.
Odpovědět

Lední medvídku ty si dnes ráno evidentně neměl dobrou náladu. Smile A to je venku tak krásně!!! :lol:
Odpovědět

Teviho Napsal(a):Lední medvídku ty si dnes ráno evidentně neměl dobrou náladu. Smile A to je venku tak krásně!!! :lol:
dovolím si nesouhlasit, jednak nevím z čeho tak usuzuješ, a jednak pokud bych měla špatnou náladu, rozhodně nepůjdu na forum a nebudu se vozit po někom. Pouze jsem po dlouhé době napsala svůj názor.
Odpovědět

Ok, ale pokud tady někoho napadneš, že NIKDY nečeká ( jak to můžeš vědět, ty jezdíš s ním? )a že je nervní ( pak z toho vyplyne, že jste se potkali jednou a v protisměru...) tak tomu moc nerozumím.
Ale jinak v pohodě Smile
Odpovědět

Teviho Napsal(a):Ok, ale pokud tady někoho napadneš, že NIKDY nečeká ( jak to můžeš vědět, ty jezdíš s ním? )a že je nervní ( pak z toho vyplyne, že jste se potkali jednou a v protisměru...) tak tomu moc nerozumím.
Ale jinak v pohodě Smile

Nejezdím s ním, ale to auto potkávám velmi často, proto si i pamatuji značku, rozhodně nestojím za oknem nebo nečíhám v garažích a nezapisuji si jednotlivé značky, abych se zde mohla uspokojovat jak ty říkáš napadáváním.
A že řidič tohoto vozidla byl nervní, když jsem se snažila počkat až zajedou vrata, to je fakt, je pravda, že je to pár měsíců nazpět, ale tím to nemění na situaci.
Myslím, že díky tomuto "napadení" já i řidič auta máme jasno, a proto není potřeba zásah dalších osob. Nehodlám nikomu z baráku otravovat život, musíme zde žít všichni tak jako tak, pouze jsem chtěla upozornit na něco, co mě rozčilovalo delší dobu.

Více se k tomu vyjadřovat nebudu.
Odpovědět

Já na srazy chodím a mohu potvrdit, že Vachmajstr nervní není a přijde mi zbytečné tu někoho takhle napadat a už vůbec se mi nelíbí, že tu ještě píšete SPZ-ky. To snad není nutné, ne?
Odpovědět

Ta diskuze tady byla už ukončená, do budoucna to vyřeší upgrade kamerového systému.
Odpovědět

I když diskuze již byla ukončena, dovolím si ještě pár upřesnění.

Ve svém příspěvku jsem nemluvil o zrušení ostrahy jako celku, ale o zrušení ostrahy garáží. Je to věc názoru. Ten můj je tento: Pokud placená činnost nefunguje (dochází k vykrádání aut), zrušme ji. Pokud přítomná ostraha zabrání vykrádání aut nebo pokud stačí sledování kamer (i budoucích) k odhalení zlodějů, pak je tato ostraha smysluplná a investice se vyplatí. Osobně jsem pro zachování ostrahy, ale ať funguje.

A co se týká gestikulování, posunků a nervního chování, jak by řekl Švejk - "Pokud to pomůže Rakousko-Uhersku", tak mi to klidně přičtěte na vrub. Já si to fakt neuvědomuji, že bych se někdy takto choval.
Odpovědět

Jednorázová investice do kamer u kterých je jistota že se nebudou flakat je dle mého lepší než placení někoho kdo bude buh vi jak často chodit garážema...
Odpovědět

To je ale diskuse.......ještě že my máme malé garáže a nestává se nám to Cool
Odpovědět

V garážích je instalován kamerový systém, platíme nemálo za ochranku. Nemyslím, že princip čekání na zavření garážových vrat je založen na něčem jiném, než na dobrovolnosti. Dokáži si představit a i pochopit rozčílení těch, co jsou "blokováni" (právě z důvodu oné dobrovolnosti, priority jsou pro ně prostě jiné). Důsledné dodržování tohoto pravidla nikdy nebude možné (a to ani se závorami). Snaha o dodržování se naopak zasadí o vznik zbytečného sociálního napětí mezi oběma stranami (ukázka je výše - ponechávám ji zde pro účely demonstrace, kam se to v takových případech může dostat). Je zde mnohem více důležitějších věcí k řešení.

Byť my čekáme, až se vrata zavřou, je to vždy v případech, kdy za námi nikdo bezprostředně nejede. Už se stalo, že za námi jel soused (čau Oggu) nebo za námi vešel slušně vypadající starší asijský pár. Nedokážu si představit, že v ten okamžik bych měl suplovat placený dozor a říci jim něco ve smyslu "Promiňte, počkejte, až se to zavře a otevřete si znovu."

Podívejte se na to i z pohledu druhé strany.
Odpovědět

Postřeh: Mám klienta, který koupil byt v domě v Bohnicích - je tam cca 700 bytových jednotek. To co řešíte, je pouze slabý odvar toho, co mi vyprávěl. Objekt je veliký, je zde anonymita, takže tyhle problémy byly, jsou a budou a nikdo s tím nic neudělá.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)