Téma uzavřeno
Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Venčení psů ve vnitrobloku

Vážení sousedé, všimla jsem si, že spousta z Vás venčí své miláčky ve vnitrobloku. Není to škoda, že to tam za chvilku bude cítit jako v některých vyhlášených částech Prahy - za předpokladu, že hovínko uklidíte a zůstanou jen čůránky? Navrhuji, aby si veškeré platby spojené s provozem psů v Britské čtvrti platili sami pejskaři. Souhlasit budou jistě i majitelé tůjí v předzahrádkách. :-) Uvidíme, kolik stromků kolem jezírka dožije jara. Psy mám ráda, vyrostla jsem s nimi a sama v bývalém bydlišti dva mám, ale nikdy by mě nenapadlo venčit je na společném soukromém pozemku. Připadá mi to bezohledné. Kde jste se to naučili? Chcete, aby to u nás vypadalo jako někde na sídlišti?

Nemám děti ani psa, takže můj názor je snad nestranný.

Je vhodné si uvědomit, že zde žije spousta lidí, každý má různé zájmy a ne každému se líbí to, co jiným. Někomu může vadit dětský pláč rozléhající se přes ventilaci, někomu štěkot psů, někomu něco jiného. Žijeme tu vedle sebe, takže by mělo být vhodné najít kompromis a nedívat se na věc jednostranně, ale zkusit se podívat na problém i z pohledu protistrany.

Z tohoto důvodu mi nepřipadne špatné, že jsou psi venčeni ve vnitrobloku - majitelé psů zaplatili za pozemky stejně, jako jiní (např. rodiče dětí, které mají pro sebe dětské hřiště).

Úklid exkrementů po domácích mazlíčcích, stejně jako zavírání vrat na dětské hřiště (a zákaz vstupu psů na hřiště) považuji za samozřejmé.

Nechávám diskusi otevřenou pro slušné příspěvky podepřené argumenty.

Dovolte mi se také vyjádřit.......venčení psů mi nijak nevadí, páč psa také vlastním. Myslím, že když se pes vyčůrá na trávník, nijak to nikoho neohrožuje, déšť toto v pohodě spláchne a je to příroda. V noci se tu pohybuje spousta zajíců, kteří tu nejenom čůrají, ale i kakají.....pojem "společný soukromý pozemek" se mi nelíbí, i když právně to takto je. Pokud bychom bydleli někde na sídlišti, nebyl by to společný pozemek, ale pozemek patřící městu. Jelikož jsme ale v moderní době a město by se o pozemky starat nechtělo, máme je ve společném vlastnictví. Tzn. že se o ně musím starat, vysazovat novou zeleň, zajišťovat osvětlení. Mě osobně nepřipadá, že mám nějaký společný pozemek...prostě je to vnitroblok, který máme všichni. Daleko horší mi připadá, když se pes vykadí a nikdo to neuklidí. To je daleko horší věc, než nějaké čůrání. Ve vnitrobloku jsou i koše pro psí exkrementy s pytlíky, což je výborná věc, ještě to ty lidi naučit, aby to používali.

Také nesouhlasím, nejsou náhodou okolní plochy také nějakého vlastníka?
Rozhodně si pejskaři musí ve vnitrobloku po miláčcích uklízet, ale nikdo nemůže spoluvlastníkům zakazovat rozumné užívání vnitrobloku, ať už je to jakýkoliv způsob.
Platby s provozem psů si mají platit pejskaři? Co to je? Platí se spousta různých plateb za služby s provozem domu, které někdo využívá víc než někdo jiný. Budeme také rozpočítávat poplatek za výtah podle patra? Garáže podle počtu vjezdů za měsíc?
Kde to skončí?

Jelen Napsal(a):Vážení sousedé, všimla jsem si, že spousta z Vás venčí své miláčky ve vnitrobloku. Není to škoda, že to tam za chvilku bude cítit jako v některých vyhlášených částech Prahy - za předpokladu, že hovínko uklidíte a zůstanou jen čůránky? Navrhuji, aby si veškeré platby spojené s provozem psů v Britské čtvrti platili sami pejskaři. Souhlasit budou jistě i majitelé tůjí v předzahrádkách. :-) Uvidíme, kolik stromků kolem jezírka dožije jara. Psy mám ráda, vyrostla jsem s nimi a sama v bývalém bydlišti dva mám, ale nikdy by mě nenapadlo venčit je na společném soukromém pozemku. Připadá mi to bezohledné. Kde jste se to naučili? Chcete, aby to u nás vypadalo jako někde na sídlišti?

Máme psa a i přes to že ho venčíme mimo vnitroblok nesouhlasím s Jelenem, je to klidová zóna kam psi samozřejmě jako děti patří. Uklízení po psovi v tomto prostoru je nikoliv žádoucí ale doufám že samozřejmostí.

Nemám psa a do práce jezdím autem z garáže, takže se do vnitrobloku dostanu jen velice málo. Děti už mám velké, takže určitě nehrozí, že by se ve vnitrobloku na trávníku setkaly s psími exkrementy. Ale nelíbí se mi představa, že majitelé psů cílevědomě venčí své psy ve vnitrobloku (o úklidu exkrementů se snad nemá cenu bavit, to by mělo být samozřejmé). Uznávám, že může nastat případ, že už to pes nestihne (podobně jako malé dítě). Pak už se nedá nic dělat a pouze použít připravené sáčky na uklizení. Zeleň ve vnitrobloku snad slouží jako okrasa a ne jako psí záchodky. Psi do vnitrobloku stejně jako děti určitě patří, ale ne při konání své potřeby. Snažím se na to dívat i z pohledu protistrany, ale stále nenacházím důvody. Pro venčení psů mi přijdou vhodnější okolní prostory a vnitroblok bych chtěl mít raději čistý.

souhlas s Danem, je to o toleranci nás všech.... myslím, že toto téma se už vyhrotilo do vážné diskuse... :-( co člověk, to názor.. přijďte na sraz a můžeme si to vyříkat z očí do očí, dát si pivo a snad na sebe nebudeme zahlížet nebo si snad nadávat, když někoho uvidíme s pejskem, dítětem či s někým /něčím jiným ve vnitrobloku. ( zní to legračně, ale už se to i stalo).

S takovým názorem tu nepochodíš Wink , měla jsem naprosto ten samý. Srovnávají se tu děti a psi. Asi taky vezmu svoje děti a nechám je čůrat a kadit na trávu a chodníčky, někdy to možná uklidim, někdy taky ne, protože ,,si nevšimnu" . Asi by na mě lidi koukali hodně blbě, kdybych najednou svlékla svému dítěti kalhoty a dala ho vykadit doprostřed trávy... Ale to nemá smysl řešit. To pochopení principu o který nám jde, tu nikdy ze strany (většinou hlavně bezdětných) pejskařů prostě nepřijde. Wink
Nikdo si tu vnitroblok nepřivlastňuje. Ať si tam pobíhají pejsci, kteří se předtím vylítali na poli, kde se jistě stačili i hojně vyvenčit. Pak nějaký čůranec ve vnitrobloku, co tam možná udělají, nikomu vadit nebude. Ale vyjít z domu a všechen za půl dne nastřádaný ,,náklad vyložit" ve vnitrobloku je prostě podle mě zbytečný a bezohledný. Wink

Vachmajstr Napsal(a):Nemám psa a do práce jezdím autem z garáže, takže se do vnitrobloku dostanu jen velice málo. Děti už mám velké, takže určitě nehrozí, že by se ve vnitrobloku na trávníku setkaly s psími exkrementy. Ale nelíbí se mi představa, že majitelé psů cílevědomě venčí své psy ve vnitrobloku (o úklidu exkrementů se snad nemá cenu bavit, to by mělo být samozřejmé). Uznávám, že může nastat případ, že už to pes nestihne (podobně jako malé dítě). Pak už se nedá nic dělat a pouze použít připravené sáčky na uklizení. Zeleň ve vnitrobloku snad slouží jako okrasa a ne jako psí záchodky. Psi do vnitrobloku stejně jako děti určitě patří, ale ne při konání své potřeby. Snažím se na to dívat i z pohledu protistrany, ale stále nenacházím důvody. Pro venčení psů mi přijdou vhodnější okolní prostory a vnitroblok bych chtěl mít raději čistý.

Naprosto souhlasím s názorem Nikky a Vachmajstra. Pevně věřím, že tento názor bude sdílet většina obyvatel Britské.
Vychovala jsem tři děti na sídlišti na Lužinách a moc dobře si pamatuji, jak jsem jim od malička říkala, že do trávy nesmí, že tam jsou hovínka od psů. A taky kolikrát jsme doma myli botičky... Sad
Doufám, že kultura bydlení se zlepšuje a že za pár let takové diskuze budou zbytečné.

Pro zajímavost uvádím výňatek z vyhlášky hl. m. Prahy o ochraně veřejné zeleně - vnitroblok je pro nás vlastně také veřejná zeleň:

§ 2

Ve veřejné zeleni je zakázáno:

a) používat motorová vozidla s výjimkou vozíků zdravotně postižených, vjíždět s nimi a parkovat na ni, tento zákaz se vztahuje i na přípojná vozidla4),
b) vstupovat na plochy květinových záhonů a trhat květiny na záhonech,
c) vstupovat se psy na dětská hřiště a pískoviště, umožnit vstupovat na ně volně pobíhajícím psům,
d) poškozovat a znečišťovat porosty, zařízení a vybavení,
e) odhazovat hořící nebo doutnající předměty.

Z uvedeného vyplývá, že vstupovat na veřejnou zeleň (vyjma záhonů a u nás asi jezírka Smile ) mohou lidé i psi.
Nesmí však poškozovat a znečišťovat porosty. Ohledně výkalů (dětských i psích) je to jasné, ohledně moči zřejmě bude záležet na množství a intenzitě.

Osobně se domnívám, že cílené venčení pejsků na malou ve vnitrobloku porosty poškozovat bude.

Mno....docela se tu bavím, co člověk, to názor. Každopádně se touhle diskusí stejně nic nezmění. Mě je to fuk, klidně budu se psem chodit okolo, ale poprosím tedy, aby někdo dal koše na psí výkaly a pytlíky na druhou stranu do polí a umístil do vnitrobloku cedulku "zákaz vstupu psů". Big Grin Big Grin Big Grin Doufám, že si to pes pak přečte a nevběhne do zakázaného prostoru Big Grin Big Grin Big Grin. Pokud řešíme hovínka v trávě - ten, kdo to tam nechá, je u mě normální prase. Co se týká moči? No v poměru déšť x moč se tu bavíme o ničem. S hovínky souhlasím, to je to, co tu asi všem vadí.

Souhlasím s venčením psů v polích. Vnitroblok by měl zůstat bez hovínek psů i dětí Big Grin
Jen by mě zajímalo, jak zamezíme vstup psům ze Stodůlek?

Já navrhuji celý vnitroblok oplotit. Tím znemožníme vstup všem nezvaným osobám a psům.

Po několikáté zdůrazňuju, že tam těm psům nikdo nezakazuje chodit, myslela jsem si, že jsem napsala jasně, ale asi né Wink

Danny Napsal(a):Mno....docela se tu bavím, co člověk, to názor. Každopádně se touhle diskusí stejně nic nezmění. Mě je to fuk, klidně budu se psem chodit okolo, ale poprosím tedy, aby někdo dal koše na psí výkaly a pytlíky na druhou stranu do polí a umístil do vnitrobloku cedulku "zákaz vstupu psů". Big Grin Big Grin Big Grin Doufám, že si to pes pak přečte a nevběhne do zakázaného prostoru Big Grin Big Grin Big Grin. Pokud řešíme hovínka v trávě - ten, kdo to tam nechá, je u mě normální prase. Co se týká moči? No v poměru déšť x moč se tu bavíme o ničem. S hovínky souhlasím, to je to, co tu asi všem vadí.

Danny a ty tedy venčíš psa jen kolem košů? Aby si nemusel pytlík s exkrementem chvilku nést? Wink Pokud se ti nechce nosit ani ten prázný, tak jak už jsem psala ve staré diskuzi - existují boxíky na pytlíky, které připneš na vodítko. Tongue http://www.google.cz/images?hl=cs&q=z%C3...66&bih=643

ja porad nechapu, co maji deti spolecneho se psy? Rolleyes

Nikka Napsal(a):Danny a ty tedy venčíš psa jen kolem košů? Aby si nemusel pytlík s exkrementem chvilku nést? Wink Pokud se ti nechce nosit ani ten prázný, tak jak už jsem psala ve staré diskuzi - existují boxíky na pytlíky, které připneš na vodítko. Tongue http://www.google.cz/images?hl=cs&q=z%C3...66&bih=643

O to přeci nejde. V momentě výstavby ostatních budov budeme venčít kde? U Tesca? To tam ten můj 1,5kg velký pes ani nedojde. A fakt nevím, jak mu mám říct, že kolem domu se nečůrá, ať počká, až dojdeme k Tescu Big Grin

Jistr... myslím že vntiroblok není veřejná zeleň, je to naše zeleň se spoluvlastnickým podílem... takže je to zelěň s omezeným právem :-)

no já bych tuto diskuzi uzavřel... vnitroblok je nás všech. všichni chceme aby zůstal hezký a čistý a každý ať se podle svého svědomí a vědomí zařídí...

také bych to uzavřel. Sbírat hovínka a ostatní vstřebá příroda Big Grin
Téma uzavřeno

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)