Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Parkování v garáži na místě pro invalidy

Vážení sousedé,

jako majitel parkovacího místa označeného značkou "parkoviště pro invalidy" prosím člověka, který mi dvakrát za tento víkend vyhrožoval lístečky za stěračem, aby tak přestal činit.
Parkovací místo jsem poctivě koupil, zaplatil a mám plné právo jej užívat ať mám nebo nemám vozidlo označené symbolem invalida.
Tento člověk nemá ani tolik odvahy, aby se podepsal vlastním jménem. První lístek podepsal jako "správce Šimeček" a druhý je anonymní. S panem Šimečkem jsem osobně dnes mluvil a on ani ostraha objektu tyto zprávy nezanechali a velice pana Šimečka uráží, že někdo vystupuje pod jeho jménem.
Pokud má dotyčný potřebu si se mnou něco vysvětlit, nechť mi nechá tady na fóru soukromou zprávu s kontaktem a rád se s ním spojím.
V případě, že bude moje auto jakýmkoliv způsobem poškozeno, předám celou věc policii.

Děkuji za pochopení.
Lukáš Novotný
Odpovědět

Když to čtu tak je to docela vtipný ta lidská blbost s lístečkama, :mad: samozřejmě pokud by to potkalo mě, tak bych se tomu už tolik nezasmál. Cool Ale nevěděl jsem že ty místa "invalida" Finep již prodal do osobního vlastnictví. Tongue A kdyže dají pryč z toho stání tu grafiku označení invalida? :lol:
Odpovědět

Značku jsem doteď neřešil. Po této zkušenosti jsem požádal o odstranění, tak uvidím, co se bude dít. Zatím asi značku zakryju, aby tolik nedráždila.
Stání mi bez problémů prodali. Asi to vadí někomu, kdo má místo úzké a blbě se mu tam zajíždí.
Doufám, že nepřijdu k autu a nebudu mít třeba propíchané gumy.
Odpovědět

Lukáši, možná bys měl dát na parkovací místo někam viditelně upozornění, že to místo je opravdu Tvoje. Ten, kdo tam dal cedulku (a musel to být pěknej "podivín", když se podepsal jako správce). Není jistý, jestli tenhle "ochránce hendikepovaných" čte naše fórum. Každopádně by správce měl co nejdřív odstranit tu značku. A neptal ses, jestli náhodou není záznam z kamery?
Odpovědět

Upozornění tam vylepím. Chudák správce, když jsem to tam našel, tak mě to tak vytočilo, že to málem ode mě schytal neprávem. Záznamy z kamery jsem neřešil. Nic není poškozené. Jen ten člověk vyhrožuje policií, botičkama a pokutama. Vrchol všeho bylo, když tam píše o tom, že okrádám slušné lidi, kteří si stání koupili. Big Grin
Odpovědět

Za garážové stání zaplatil každý nemalé peníze a nechápu, jak si může někdo myslet, že na něj má nárok někdo jiný než majitel.
Když jsme kupovali garážové stání, tak nám bylo také nabídnuto prostornější stání s označením "parkoviště pro invalidy". Pak jsme nakonec kvůli sklepu koupili standardní. Na otázku těchto prostornějších parkovacích míst nám sdělili, že při výstavbě nových garážových stání musí vždy nějaké procento z nich tvořit "parkoviště pro invalidy", což má logiku. Po jejich prodeji by však označení mělo být odstraněno.
Odpovědět

No ale nedej bože, aby se někomu něco stalo, že by skončil na vozíku....co by pak dělali, když už by prostorná stání byla prodána? :mad:

2 Lukas: Lukáši, doufám, že ty výhružky už přestaly....
Odpovědět

Uvidím, dneska večer se zase půjdu podívat na auto, jestli tam není nějaká další pošta :-)
Odpovědět

Snad neeee :mad: Dal jsi tam už ten letáček?
Odpovědět

Dal, je tam dopis :-) ale myslím si, že dotyčný se nepřizná a já se do smrti nedozvím, kdo to byl :lol:
Odpovědět

Chtělo by to namířit kamerový systém správným směrem Wink
Odpovědět

2 Lukas : Neřeš. Nenech se tím otrávit, nerozčiluj se. Grafika není podstatná, důležité je mít stání Big Grin Není Tvojí povinností označovat si parkovací stání a vynakládat transakční náklady na to, že nějaký "Franta Vonásek" má problém s něčím čemu nerozumí, a že to řeší anonymními dopisy. Lístečky si schovávej, můžou se hodit. Já bych to bral s klidem Angličana, nijak bych nereagoval, lístečky zakládal, nejspíš jsou naškrábané vlastní rukou někoho kdo má parkovací stání v blízkosti. Pisatele lze identifikovat podle písma. Jestliže vydával za jinou konkrétní osobu, například za správce objektu Šimečka, mohl by se tím dopustit přinejmenším přestupku. To už se jeví jako patologické. Podle písma by bylo možné zjistit něco bližšího, věk, rysy osobnosti atd. Podle toho co píšeš, tipuji, že spíše někdo starší, možná muž. V případě problémů se obrať na výbor SVJ. Kamil Švec, člen výboru.
Odpovědět

Díky, už to neřeším a jsem v klidu. V první chvíli to ale uplně nešlo Smile Druhá zpráva už byla napsána na počítači, takže si někdo dal záležet a dokonce tam napsal i mojí SPZ, ale pravopis si po sobě nezkontroloval Smile Vzkazy jsou schované, co kdyby náhodou.
Co se týče značky tak jsem začal uvažovat, že přelepím symbol vozíčkáře a budu mít krásnou značku P - reservé Cool

Kryton Napsal(a):2 Lukas : Neřeš. Nenech se tím otrávit, nerozčiluj se. Grafika není podstatná, důležité je mít stání Big Grin Není Tvojí povinností označovat si parkovací stání a vynakládat transakční náklady na to, že nějaký "Franta Vonásek" má problém s něčím čemu nerozumí, a že to řeší anonymními dopisy. Lístečky si schovávej, můžou se hodit. Já bych to bral s klidem Angličana, nijak bych nereagoval, lístečky zakládal, nejspíš jsou naškrábané vlastní rukou někoho kdo má parkovací stání v blízkosti. Pisatele lze identifikovat podle písma. Jestliže vydával za jinou konkrétní osobu, například za správce objektu Šimečka, mohl by se tím dopustit přinejmenším přestupku. To už se jeví jako patologické. Podle písma by bylo možné zjistit něco bližšího, věk, rysy osobnosti atd. Podle toho co píšeš, tipuji, že spíše někdo starší, možná muž. V případě problémů se obrať na výbor SVJ. Kamil Švec, člen výboru.
Odpovědět

Lukas: měl jsem kdysi podobný problém na Zvonařce, a opravdu asi nejlépe je neřešit a nechat dotyčného vychladnout. A kdyby se dělo něco horšího než vzkazy, řešit s policií.
Odpovědět

Podívejte se na to jiným úhlem pohledu.

Asi všichni řidiči (i neřidiči, resp. ti, co dodržují pravidla) mají vsugerováno, že na takto označených venkovních stáních mohou parkovat jen vozidla invalidů. Daná osoba, která takto koná, podle mne jedná částečně v dobré víře, myslí si, že pomáhá okolí. Toto je nejvíce problém osvěty - říci lidem, že v garážích jsou takto označená místa soukromá a vozidlo na nich parkující žádný předpis neporušuje.

Nejhorší mi na tomto případu připadne vydávání se za někoho jiného. To bych rozhodně netoleroval.

Podle mne, pokud by byla vůle, tak by mělo být lehké daného člověka vypátrat - postižený zde psal, že se to stalo dvakrát za víkend - na kameře bude daná osoba dvakrát, stejně tak bude na kameře, jak jde od/ke svému autu - podle toho se určí i identita (obraz tak nemusí být ani ostrý, i když doufám, že je).

Čili já bych navrhoval spíše větší osvětu, která tohle vyřeší jednou provždy.

Hezký den Smile
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)