Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poskytovatelé datových a televizních služeb

V Britské by měli být tři poskytovatelé datových a televizních služeb:

1) UPC
2) a1m.cz
3) Telefonica O2

Do jednotlivých místností (ne do všech, záleží podle velikosti bytu) vede z ústředny (u nás v komoře) anténní koaxiální kabel a klasický datový kabel (jestli UTP - nestíněný, nebo STP - stíněný - nevím). V "ústředně" pak proběhne napojení na jednoho z tří dodavatelů (předpokládám, že do bytové ústředny vedou jen dva kabely a samotná napojení na dodavatele proběhne až v ústředně domu).

Dle informací na DOD má A1M k domům přivedenou optiku, ke každému bytu pak 100Mbit metalika. Televize je od A1M dodávána jako IPTV (tj. také jako data).

A1M mne zaujala, ale trochu mne straší garantovaná dostupnost jen 95 % (to je jeden celý den z dvaceti dnů nedostupnost).

Tipuji, že i televize od 02 bude jako IPTV.

Dle mých informací minimálně s UPC jde smlouvat o cenách, vzhledem ke konkurečnímu prostředí v našem projektu by to nemělo být jinak ani u A1M.

Možná by stálo za to zvážit vyjednání nějaké hromadné slevy nebo zajímavé nabídky Wink
Odpovědět

ústředna slaboproudu/ nevíte někdo jak je velká ta krabice? Vejde se do ní router a rozbočovač televizního signálu (ze společné televizní antény)? Je umístěná nahoře pod stropem nebo u země? Čekal bych, že v ní bude dvojzásuvka a ne jen čokoláda - už se vidím, jak k ní napojuji router Sad ... ještě že máme v bytech hasicí přístroje Smile.

A1M/ nás zuajala také. Na DOD jsem se ptal, zda lze uzavřít smlouvu na dobu neurčitou s možností okamžité výpovědí, a prý to jde bez problému a bez "penále". Takže i když mě ta garance 95% spolehlivosti také zarazila, tak do nich určitě pujdeme, a kdyby došlo k nějakým problémům, tak prostě přejdeme ke konkurenci. Budeme si brát jen internet v nejlevnějším tarifu. Televizi zatím neplánujeme (a i tak by nám asi stačily volně šířené stanice). Telefon si připojíme na voip u 802.cz, což na naše telefonování rodičům úplně postačí Wink.

Jestli se někdo ujme vyjednání hromadné slevy u A1M, tak se rád zapojím Smile.
Odpovědět

K ústředně slaboproudu a kabeláži viz. samostatné vlákno:
https://www.britskactvrt.cz/showthread.php?tid=11
Odpovědět

Ja nejak uz pevnou linku neresim, prijde mi to vic nez zbytecny.
O net se samozrejme zajimam. Ve stavajicim domove mame cca. 10 let internet a telku od UPC. Moc neznam nazory ostatnich lidi, kteri maj sluzby od stejnyho providera, ale ja jsem se sluzbama UPC naprosto spokojenej. A cena je taky skvela.

Jen to ma dve "ale":
1.) vsechno je ok, do ty doby dokud od UPC neco nepotrebujete. Jakmile se jim chcete dovolat na tu jejich vytecnou linku, tak je to o nervy. Krasna situace nastala, kdyz nam nesel internet, u kamarada jsem se povidal na internet na jejich tel. linku, ale tam zadnou nemeli s oduvodnenim, ze si mam napsal mejla nebo vyplnit e-formular. Kdo nema alternativni pristup k netu, tak je haji. Ale tohle se nam stalo jednou. Hlavne zpocatku, kdyz se tu zacalo teprv probouzet neco jako pevna linka.

2.) Ceny jsou konkurenceschopny, zadnej zazrak. Ale kdyz clovek na ne zatlaci, tak se daj ceny ukecat. Kamarad si u nich porizoval net a kdyz mi rek kolik mu nabidli sazbu, tak jsem mu rek at to ukecaj na cenu, kterou mame my ( cca. o 50% levnejsi ). Povidal, ze to zkusi po praci a druhej den prisel do prace vysmatej jak leco...

Ja A1M neznam, nemam s nima zkusenosti, neznam nikoho kdo by je pouzival...

Pritelkyne dela u O2 a porad jenom na ne nadava a jakmile ji vyprsi smlouva tak prechazi k T-Mobile. Ovsem je to vec nazoru a individualnich zkusenosti. A tohle se tyka teda mobilniho telefonovani. Ale musim taky hodit do placu fakt, ze zena dela na oddeleni, kde prenasi tel. cisla od O2 pryc a pry toho je cim dal tim vic...
Odpovědět

kolik myslíte že je za 15MB internet a 54 programů optimální cena?? :o :o 500.-? nebo víc... UPC nabízí nepřehledné množství variant tak rozhoduji mezui AIM a UPC... nebo volit O2? jaké maj výhody... či neýhody. Poradí někdo:
Odpovědět

Fanosik: Těch 54 programů záleží na zvážení každého diváka. Ad 15 MB - zde to záleží na tom, co budete na Internetu dělat? Stahování velkých datových souborů ze zdrojů, které to jsou schopny pustit rychle? Sledování streamovaného videa? Zhruba: jeden 1 Mbit rychlost připojení = 100 kB rychlost stahování (Megabit nerovná se MegaByte).
Odpovědět

a cena je ok?
Odpovědět

Podle me si uz nema cenu priplacovat nejakej rychlejsi internet a staci i ten nejlevnejsi ( "nejpomalejsi" ). Malokdy se cloveku podari vyuzit maximalni moznosti svyho downloadu a to kvuli uploadu druhyho uzivatele a nebo vzdalenyho serveru. Samozrejme se da stahovat i od nekolika uzivatelu najednou a tim se rychlost secte, ale pokud se cloveku podari konstatne stahovat "pouze" 0,5Mb/s tak je to krasny... a to s nejlevneji variantou od poskytovatele teoreticky muzete.
Odpovědět

walker/ Naprosto souhlasím. Navíc na televizi nemáme čas ani chuť čímž odpadá nutnost platit si za kabelovku...
Odpovědět

Co se tyce televize, tak staci zaklad od UPC a mate tam asi hned 12 programu ( hadam ) - coz mi pride dostatecny.
Odpovědět

pak ještě nechápu, proč se používá pro internet stejný kabel co je od antény. Když si pořídím internet od UPC, tak prý přestane fungovat digitální příjem. Oni jej pak za 150.- dodaj od nich. Přijde mi to nefér....
jinak cena 500.- za 15MB internet + 54 programů je OK???
Odpovědět

Fanosik: Je to nějaké technické omezení, zřejmě kvůli tomu, že na původní kabel, kam šla společná tv anténa, napíchnou internet a svůj zdroj televizního vysílání (tedy odpojí společnou anténu). O ty programy "nepřijdeš", k Internetu dávají zdarma ČT1, 2, Nova, Prima a možná ještě něco.

Ad ta cena - porovnej mezi nabídkou UPC, A1M, O2 a uvidíš, zřejmě jo (střílím od pasu, nekoukal jsem se).

Jak píše Walker a talestalker: vyšší rychlost připojení k Internetu se může využít jen na stahování velkých souborů většinou z placených služeb a sledování streamovaného videa. Pokud to neděláš, nevyužiješ to. Imho pak stačí nějakých 5Mbit s bohatou rezervou ...
Odpovědět

Televize, ktera je poskytovana kabelovkama ( UPC ) je v analogovym vysilani. Tzn. ze nepotrebujes settop box a muzes chytat normalne signal. Nechces kabelovku ( nechces si za ni priplacet ), tak budes mit jen zaklad. Ale neco mit dycky budes. Bylo mi receno, ze nez prejde i kabelovka na vysilani v digitalu, tak utece jeste hodne vody.

Btw. ta cena je klasicka - standard, ale urcite se da jeste ukecat niz. UPC sou jak vietnamci, rekni, ze znamej to ma za polovic, ze to chces taky. Budou ti chvili tvrdit, ze to levnejs nejde, ale po chvili ti daj slevu. Sice jenom na rok, ale po roce si tam zas zavolas a reknes, ze to chces mit zas za to levnejsi a zas ti to protahnou na rok.

Btw. 5Mb uz snad ani nesezenes, myslim, ze i UPC ma nejnizsi rychlost od 10Mb a to je slusnej fofr. Voni to stejnak rok co rok navysujou.
Odpovědět

UPC má běžně v nabídce digitální vysílání (i HD). Když objednáš tak dostaneš i set top box (můžeš si objednat i s HDD, případně HD). Nebo můžeš využít cabelového digi tuneru přímo v TV. Pak je ale třeba zvlášt objednat příslušnou kartu - je to nej řešení podle mého (o přístroj méně, o ovládání méně, ...). Jinak běhá analog i digi společně. Analogová nabídka se však postupně snižuje, UPC ji převádí postupně na digi.

Mám od UPC obojí jak internet tak i TV a obojí mi jde do bytu jedním koaxem. Jde to do nějakého splitteru (asi) a tam se dělí na koax k TV a do modemu.

Souhlas s cenou u UPC. Dá se s nim,a docela dobře smlouvatSmile
Odpovědět

Zvolil jsem do začátku A1M pak se uvidí co bude, zatím 5 mb line, mají neomezený počet pc za jejich zásuvkou což je pro šíření wifi ideální stav. UPC i Telecom jsem v minulosti měl, UPC rozhodně vede ale zkusit a dát šanci všem je korektní, takže A1M Smile
Odpovědět

Taky jsem zvolil A1M akorat jsem vzal tech 15/4 nebo tak nejak.

Wocki Napsal(a):Zvolil jsem do začátku A1M pak se uvidí co bude, zatím 5 mb line, mají neomezený počet pc za jejich zásuvkou což je pro šíření wifi ideální stav. UPC i Telecom jsem v minulosti měl, UPC rozhodně vede ale zkusit a dát šanci všem je korektní, takže A1M Smile
Odpovědět

a jakou cenu ti nabídli Ricky? je to jen internet 15MB?
nebo i kabelovka
Odpovědět

Jen Net, smlouva na 2 roky, pul roku cca 200,- zbytek casu cca 400,- je v tom sleva 10% pres Finep a sleva za smlouvu na 2 roky.

fanosik Napsal(a):a jakou cenu ti nabídli Ricky? je to jen internet 15MB?
nebo i kabelovka
Odpovědět

já to vidím na základ od upc, ted jsem to řešila s nasím it v práci a jednoznačne nebylo o čem hovořit, když jsem vyjmenovala nabídku firem Smile
Odpovědět

Sem tehoz nazoru jako Meda. Ted mame doma ciste net a je to za 200mesicne na rok a po roce se to dycky prodlouzi...
Odpovědět

Walker Napsal(a):Sem tehoz nazoru jako Meda. Ted mame doma ciste net a je to za 200mesicne na rok a po roce se to dycky prodlouzi...
Wink dík
Odpovědět

walker: 200 mesicne net od UPC - jaka rychlost pripojeni?
Odpovědět

UPC ma sice za net 200, ovsem je to jen 1 Mbit v prichozim a 0,25 Mbit v odchozim.

A1M ma za stejnou cenu 2 MBit / 0,5 Mbit.

Ovsem hlavne ma A1M ted akci, kdy nabizej 5/1 Mbitu + settopbox s 22 programama za 250 mesicne (a tusim telefon, ale ten mi nejak nedali). Narozdil od jinych jejich casove omezenych akci je tato cena platna "po celou dobu smlouvy". Takze jsem se zavazal na 12 mesicu a udajne cena bude platit i potom.

Co se tyce netu, nebyl zatim zadny problem a jede to na max. rychlost.

Ta "kabelovka" (jede to pres IP protokol) se mi libi z nekolika duvodu:

a) na Britsky chybi v rozvodech multiplex O2, ktery vysila v HD Novu a CT. Nesel mi naladit ani na venkovni antenu. Takze je to za rozumnou cenu zpusob, jak se dostat k HD vysilani (navic oproti DVB-T je streamovana maximalni kvalita HD programu).

b) davaji asi 3hodiny prostoru u nich na serveru, kam si lze nahravat porady. Je to sice malo (a za priplatek je jen dalsich 3hod), ale na nahrati 2-3 poradu je to dostacujici.

c) pri vysilani se navic zobrazuje moznost "Prehrat od zacatku". Tzn. chytnete konec zajimaveho poradu a jednoduchym tlacitkem si ho zacnete prehravat od zacatku zase z jejich serveru. Nemusite nic programovat, neni to ani zadny timeshift (kdy byste museli porad uz sledovat a pak se v nem vracet).

Ani b) ani c) nefunguje pro HD.

Jsou to takovy drobnosti, ale potesi - puvodne jsem chtel tu TV jako doplnek do loznice a uz to zustalo v obyvaku.

UPC tomu trochu konkuruje touhle nabidkou, ale furt je tam ten pomalej net jenom:

http://www.upc.cz/balicek-sluzeb/interne...m-starter/
Odpovědět

2Mouchodlab: ja se bavil pouze o netu a za ty 200czk je to 10/1:
http://www.upc.cz/internet/fiber-power-10/
Odpovědět

Neska sem volal do UPC, celkem doooost dlouho jim trvalo nez zjistili, ze budova je zasitovana. Nejdriv mi tvrdili, ze ne, ze bude trvat aspon mesic nez to udelaj. Ale nakonec mi nevyhoveli se slevou ( chtel sem slevu i s telkou ). Tak zkusim jeste to A1M.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)