Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Netěsní pračkový sifon

Zdravím všechny,
dneska jsem chtěl připojit pračku, ale nejprve jsem se rozhodl prozkoumat pračkový sifon. Narazil jsem na půl zazděné čistící víčko. Po odškrabání malty jsem odšrouboval víčko, které bylo hodně dotažené. Víčko je namontované na mosazné fitince což je dosti divné, když je celý sifon plastový. Změřil jsem proto délku závitu a hloubku těsnění ve víčku a ejhle. Těsnění ve víčku je asi o 0,5mm hlouběji, než dosáhne mosazná fitinka. Je tedy jasné, že toto vůbec netěsní. Fitinka prostě těsnění nezmáčkne. Při čerpání pračky je v sifonu tlakové proudění a určitě to bude protékat - kapat. Vzhledem k uložení sifonu, ale voda nebude vytékat do koupelny, ale za přizdívku. Bylo by tedy dobré provést kontrolu sifonu, než to někde začne dělat neplechu.
Odpovědět

A ještě jedna docela kuriózní věc, připojovací ventil na vodu a odpad mám tak blízko, že tam nejsem schopný připojit hadici s aquastopem. Ty instalatéry, bych fakt rád poznal. Asi si ten kohoutek budu muset trochu otočit. To však ale může strhnout těsnění, takže je lepší to odmontovat, napakovat a do požadované polohy našroubovat.
Odpovědět

Nemožnost připojit hadici s Aquastopem se již řešila v tomto vlákně (cca od 10. příspěvku). Kohoutek bych na tvém místě radši neotáčel (ve směru utahování to ani nejde, ve směru povolování to pak nemusí těsnit). My jsme použili 2x kolínko. Svislosti osazení Aquastopu se pak týká ještě toto další vlákno. Hodně štěstí Wink
Odpovědět

díky za odkazy. Udělal jsem to stejně jako .... (nevzpomenu si na jméno). Prostě jsem kohoutek trošičku utáhl, vychýlil ho tak o 10° a stačilo to. Hadici jsem přišrouboval. Co je ale zvláštní, že i když je hadice nadoraz našroubovaná, tak jsem s tím co leze z matky schopný docela lehko točit. Natlakoval jsem hadici a neteče to. No tak snad to vydrží. Dneska poprvé peru :lol:
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)