Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sociální vybavenost Stodůlky

my jsme o vikendu vyuzili pekneho pocasi a vydali se na pruzkum "starych" tj. panelakovych Stodulek. Objevili jsme 3! non stop bary, 1 potraviny (Norma), 1 prodejnu nabytku, 1 vietnamskou prodejnu s oblecenim atd - to vse v obchodnim centru na namesti u metra. Dale jsme videli ukazatele na 2 materske skolky a prosli kolem zakladni skoly (momentalne prochazi rekonstrukci). Je tady taky kostelik (jestli se tam konaji nejake bohosluzby, tak to nevim, nezkoumala jsem) a neco jako park s takovymi podivnymi barevnymi kameny, co maji do budoucna slouzit asi jako fontanky. Kousek dal smerem na Luka a Luziny je nejaka budova "Mlyn". Bude se v ni otevirat mestska knihovna a nejake restauracni zarizeni - ze by alternativa k Majaku?
Vseobecne souhlasim s Janou - neni to zadna extra obcanska vybavenost. :/
Odpovědět

Petra Napsal(a):my jsme o vikendu vyuzili pekneho pocasi a vydali se na pruzkum "starych" tj. panelakovych Stodulek. Objevili jsme 3! non stop bary, 1 potraviny (Norma), 1 prodejnu nabytku, 1 vietnamskou prodejnu s oblecenim atd - to vse v obchodnim centru na namesti u metra. Dale jsme videli ukazatele na 2 materske skolky a prosli kolem zakladni skoly (momentalne prochazi rekonstrukci). Je tady taky kostelik (jestli se tam konaji nejake bohosluzby, tak to nevim, nezkoumala jsem) a neco jako park s takovymi podivnymi barevnymi kameny, co maji do budoucna slouzit asi jako fontanky. Kousek dal smerem na Luka a Luziny je nejaka budova "Mlyn". Bude se v ni otevirat mestska knihovna a nejake restauracni zarizeni - ze by alternativa k Majaku?
Vseobecne souhlasim s Janou - neni to zadna extra obcanska vybavenost. :/

To Petra:

Ahoj průzkumnice,
je to docela vtipně napsané, zvlášť pro lidi, kterým už tyto stavby přijdou okoukané a fádní. Bydlíme ve Stodůlkách už poměrně dlouho (dříve to bylo až u metra Luka, takže ne přímo ve "starých" Stodůlkách, nyní v Britské). Tak jenom pár poznámek k objektům:
- kostelík je velice krásný, zvlášť večer je krásně nasvícený, bohoslužby jsou každou neděli; zvlášť o vánocích je zde krásná atmosféra, hraje se Rybova Mše vánoční a jsou zde krásné jesličky (pokud máte rádi klasické vánoční zvyky)
- podivné barevné kameny jsou v parku už hodně dlouho a žádné fontánky z nich asi nikdy nebudou
- budova Mlýn je po kompletní rekonstrukci (vloni celou starou budovu zbourali a postavili novou), dříve tam bývaly koncerty a představení pro děti, tak doufám, že v tom budou pokračovat
- v jedné z heren s názvem Brooklyn se natáčel film Kamarád do deště (pro pamětníky)
- za kostelem je fotbalové hřiště TJ Sokol Stodůlky, kde syn hraje fotbal, a podle mého názoru je tento klub na velmi dobré úrovni (díky trenérům)

Tak to jen tak na okraj, určitě by mě někdo ze starousedlíků mohl doplnit.
Odpovědět

Za starousedlíka se asi považovat nemůžu, ale na 13 už pár let bydlíme, takže můžu potvrdit to, co napsal Vachmajstr. A ještě doplním k Mlejnu - před rekonstrukcí fungoval jako takový místní klubo-kulturák a program byl celkem pestrý. Tradičně se v něm pořádají rockové koncerty nebo divadla. Pamatuju si, že ještě na vejšce jsme tam byli na Vysáčích a bylo to super! Program byl vždycky součástí místního radničního plátku STOP, který nám vždycky házeli rovnou do schránky. Zkusím na radnici vypátrat, jestli bude možná jeho distribuce i u nás na Britské.

Jo, a když už jsme u těch místních poměrů, nevíte někdo, co se stalo se středověkou vesnicí Řepora? Nikdy jsem tam nebyla, ale podle mapy by měla být kousek pod námi. Když jsem se jí snažila vypátrat, narazila jsem jen na celkem slušně zařízený bezdomovecký kutloch.
Odpovědět

Tak právě jsem v redakci STOPu zjistila, že náklad se bude zvyšovat od ledna, ale nemohou nám v tuhle chvíli slíbit, že se na nás dostane. Nových projektů na 13 je prý moc. Budou se snažit, nicméně zatím neví, co jim rozpočet v příštím roce dovolí. Každopádně STOP je ke stažení na radničním webu, takže pokud máte zájem o informace o dění na Praze 13, koukněte sem: http://stop.p13.cz/
Odpovědět

ad Medvik - Řepora je v lesíku před Řeporyjemi, byli jsme tam v září a je to pěkné. Bezdomovecký kutloch je potřeba obejít a pak dál po místním značení až ke vstupní dřevěné bráně, která je mimochodem vidět i z Britské (alespoň my z C1 ji vidíme).

K ostatní vybavenosti - máme převážně pozitivní zkušenosti s MŠ Večerníček, kam se dostaly obě naše děti. Školka nabízí angličtinu, plavání, nějaká cvičení apod., funguje dokonce i ve večerním režimu (pro ty rodiče, kteří dělají na směny). Skvělá je docházková vzdálenost, cca 10 minut chůze, což je opravdu luxus.

K další vybavenosti - pro rodiče malých dětí: mezi paneláky za stanicí metra Stodůlky jsou ve vnitroblocích dvě rekonstruovaná dětská hřiště, která stojí za návštěvu. MČ P-13 měla na ta hřiště slušný budget.
A pro turisty doporučuji sejít do Řeporyje a pak pokračovat Dalejským údolím, které je moc hezké a dá se jím dojít až do Jinonic na stanici metra (pěkný půldenní výlet).
Odpovědět

Doplním info o bruslení na P13, ještě jsem tam sice nebyla, ale plánuji to
http://www.praha13.cz/9768_Skolni-zimni-...n-Bronzova

Pondělí - pátek:14.30 - 16.30, 17.00 - 19.00
Sobota - neděle: 9.00 - 12.00, 12.30 - 15.30, 16.00 - 19.00

Náhodně jsem našla ten STOP, tak zde ke stažení
http://www.praha13.cz/path/search/lang/z...h=66782229

Ještě znám ZS Mohylova http://www.zsmohylova.cz, tam jsou i kurzy pro dospěláky, a nevypadá špatně, možná i pro děti bude ok Smile
Odpovědět

@ Medvik: tak my jsme vyrazili i s Matesem a par kamarady do Repory o vikendu a je to presne jak popisoval Jistr - s tim, ze vstupne je 80 CZK a dokonce to vypada, ze v sezone tam mozna je i otevrena "restaurace/krcma" Smile kde dle popisku maji i toceny Gambrinus Smile kazdopadne v nedeli za slunicka tam byla rodinka, ktera si venku uzivala piknik ...
Odpovědět

Díky za info o Řepoře, snad se nám brzo podaří se tam vypravit.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)