Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Ahoj,
tak mě napadlo, že uživatelé metra zde mají výborně hlídané parkoviště zdarma s přímým vstupem do metra. Hodila by se závora, ostraha je tu stejně. Kdyby mi přijela návštěva, tak nemá ani kde zaparkovat. Nehledě na to, že za chvíli nebude ani kudy projet.
Co si o tom myslíte?
Témat: 59
Registrován od: Apr 2010
1) ta komunikace není naše takže závoru asi ne
2) pokud máš parkovací stání tak návštěvy můžeš nechat zaparkovat v garážích jsou teď prázdné
Toť moje postřehy.
Danny Napsal(a):Ahoj,
tak mě napadlo, že uživatelé metra zde mají výborně hlídané parkoviště zdarma s přímým vstupem do metra. Hodila by se závora, ostraha je tu stejně. Kdyby mi přijela návštěva, tak nemá ani kde zaparkovat. Nehledě na to, že za chvíli nebude ani kudy projet.
Co si o tom myslíte?
Když sem zajíždím, tak si připadám jak někde na sídlišti. Možná by stačili žluté pruhy na krajnici, aby parkovali aspoň na parkovacích místech.....vám to nikomu nevadí?
Témat: 10
My máme sice parkovací místo v garáži i pro návštěvy, ale vadí mi to též. Hlavně když už neví, kam si stoupnout, tak to auto prakticky nechají kdekoliv....v odbočovacím pruhu nebo zaterasí cestu k metru, apod.
Za chvíli budou parkovat u garáží na chodníku :-D
Témat: 15
už se to tu myslim řešilo ale nevim jestli vyřešilo... ta auta tam stát smí, nebo nesmí? Nejsem řidič, tak o tom nic nevím. Není tedy nejjednodušší volat na ně policajty? Ti s tím něco dělat musí a ony je ty pokuty přestanou bavit a naučí se třeba parkovat
Témat: 3
Ta parkovaci stani pred domy jsou momentalne verejna, takze na nich muze parkovat kazdy - to nejde nijak omezit. Snad jen, ze bychom si na magistratu prosadili vyhradne rezidencni parkovani - nevim, jak takovy proces probiha.
To, ze auta parkuji, kde se chteji, se mi nelibi. Pokud si to jeste z autoskoly dobre pamatuju, tak stani v odbocovacim pruhu nebo i v blizkosti krizovatky neni dovoleno a policie by to mela resit.
Otazkou zustava, kdo je bude volat? Myslim, ze bychom to meli dat na starost ochrance nebo vseobecne PPM, at to resi.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2010-11-16, 22:34 uživatelem
Petra.)
ten komu to vadí
Témat: 1
Přikláněl bych se taky k "rezidentům", již jsme se o tom bavili před časem a myslím, že nás, kterým se nelíbí obloženost Britské cizími auty přibývá :/
Co bychom pro to tedy měli udělat? Máte někdo ponětí?
Témat: 49
Danny/ Já bych se v prvé řadě obrátil na vlastníka komunikace a tedy i veřejných parkovacích stání - Finep. Bez kooperace s ním nemůžete ničeho dosáhnout. Finep by mohl být přístupný jednání a dohodě, zejména pokud by s ním jednaly výbory SVJ (nejlépe všechny 3 najednou). Můžete navrhnout změnu režimu parkovacích stání s tím, že se ji se souhlasem Finepu (coby vlastnika) pokusíte projednat na odboru dopravy MČ Praha 13. Dále uvidíte jak se věc vyvine.
talestalker Napsal(a):Danny/ Já bych se v prvé řadě obrátil na vlastníka komunikace a tedy i veřejných parkovacích stání - Finep. Bez kooperace s ním nemůžete ničeho dosáhnout. Finep by mohl být přístupný jednání a dohodě, zejména pokud by s ním jednaly výbory SVJ (nejlépe všechny 3 najednou). Můžete navrhnout změnu režimu parkovacích stání s tím, že se ji se souhlasem Finepu (coby vlastnika) pokusíte projednat na odboru dopravy MČ Praha 13. Dále uvidíte jak se věc vyvine.
A je Finep určitě vlastníkem komunikace? Není to spíš obec? Nicméně, to se dá zjistit.
K tomu rezidenčnímu režimu - uvědomujete si, že pokud by tu byl zaveden, tak když za Vámi přijede návštěva, nebude mít už vůbec kde zaparkovat?
Pokud jde o stání aut u kraje silnice a v odstavném pruhu, tak tam by to opravdu mohla nejjednoduššeji vyřešit policie, už několikrát jsem měla při vyjíždění z garáže chuť jí zavolat. Vždycky mě ale zabrzdí představa, že to auto tam zaparkoval někdo ze zoufalých obyvatel, protože parkovací místa byla obsazená.
Témat: 49
Pozemku pod ulicemi Bessemerova, Laurinova i Svitákova jsou dle KN stále v majetku N.J.B. REAL a.s.
To Medvik: ano uvědomuju. Ale právě proto, že se mi nechce/nebude chtít, s Tebou zmíněných důvodů volat policii, to vidím jako řešení. Já když jedu na návštěvu např. na Vinohrady nebo kamkoliv jinam kde je "modrá", řeším to stírací parkovací kartou, která je 2hodinová a dá se kumulovat, tedy i v případě, že se návštěva zdrží déle, dají se tyto karty využít. Pořídit se dají na různých místech Prahy.
Rád bych znovu otevřel diskusi ohledně residenčních parkovacích míst. Včera jsem chtěl nechat na chvíli auto před garáží, abych jen vyběhl nahoru a nebylo místo ani na invalidech, auta stála u krajnice, pomalu se postaví i ve vjezdu do garáží. Když sem přijíždím, tak abych se pomalu vyhýbal autům napravo, nalevo.... Mohli bychom tedy ve spolupráci všech tří SVJ situaci začít nějak řešit? Souhlasíte?
A teď, jak odstranili ty panely na cestě k metru, tak jsem si všimla, že se ta auta začínají šíbovat i tam, zákaz nezákaz.
Mě se to moc netýká, protože bydlíme v A1, tak nehrozí, že bych si chtěla jen na chvíli zaparkovat venku a odskočit domů a pro návštěvy máme ještě druhé garážové stání, nicméně souhlasím s tím to řešit.
Jednoznačně souhlasím, mám také garažové stání ale auta parkují již na obou stranách vozovky a za chvíli bude problém do/z garáží zajet. Navrhoval jsem rezidenční stání, vím, že pro návštěvy by to bylo obtížnější ale mohou: a - použít metro, b - mohou nechat auto po dobu návštěvy na parkovišti u Ikei (cca 2 minuty pěšky), c - mohou použít jednorázovou stírací parkovací kartu.
Myslím, pokud to nezačneme řešit co nejdříve, bude hůř až se administrativní budovy naplní novými nájemci, neochotnými platit parking.
Jo jo, je to tu jak na záchytném parkovišti......tak jak tedy postupovat nyní? Jsou zde tři výbory, vezme si to někdo na starost?
Vlastníkem parkovacích stání podle katastru je NJB Real. Tím nás Finep uvedl do docela nepříjemné situace, protože si na tyto venkovní místa asi nemůžeme dělat žádný nárok. Asi by to chtělo zjistit, za jakých podmínek by byl Finep ochoten převést parkovací stání do vlastnictví SVJ. Nejsem právník, ale myslím si, že do té doby může na stáních parkovat kdokoliv, komu to vlastník strpí.
Intervaly večer-ráno a víkendy jsou s parkováním ok, ale přes pracovní den je to hrůza, jelikož auto kvůli výšce v garáži parkovat nemůžu.
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2011-01-19, 14:00 uživatelem
lukas.)
Zajímalo by mě, kdo platí údržbu té komunikace.
Většinou se komunikace převádí na obec, aby zajistila údržbu/úklid.
pokud si to pamatuju dobře, tak nám na schůzi SVJ říkali, že se bude komunikace určitě převádět na město, vč. parkovacích míst a že si otázku residenčního parkování máme vyřešit s městem
Já myslím, že komunikaci převedou, až dostaví zbytek. Nebo by museli dát nějaká věcná břemena. Bychom jim pak mohli postavit závoru a říct, že už žádný stavby nechceme. To že je ve vlastnictví Finepu nemění nic na tom, že můžou udělat residenční parkování.....píši dotaz na Finep, dám jsem pak odpověď.
E-mail poslán na patřičná místa.
Danny Napsal(a):E-mail poslán na patřičná místa.
Super. Díky za aktivitu
Snad nám Finep vyjde vstříc. Stejně nerozumím, proč pozemky s parkovacími místy nemohly být součástí prodeje. Silnici ať si nechají, ale když jsme dostali i kousky trávy mezi parkovacími místy o které se budeme muset starat tak je to trochu zvláštní.
Bojím se jen jedné věci, firmy z komerčních staveb jsou také klienty Finepu, tak proč by jim bránili tu parkovat? Budou to hrát na obě strany