Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Spuštění sekcí pro ověřené sousedy

Dnes jsem spustil jednu společnou sekci pro ověřené sousedy a po třech sekcích pro ověřené sousedy z A, B, C.

Pro přístup do daných sekcí musíte být ve skupinách "Ověřený soused A, B nebo C" (do společné sekce mají přístup všichni ověření sousedé, do "svých" sekcí jen členové dané skupiny). Členové fóra nezařazení do skupin "Ověřený soused A, B, C" do těchto sekcí přístup nemají. Ověřený soused je pro mne soused, který je již zapsán v katastru nemovitostí a je zde na fóru. Pro začátek jsem do těchto skupin rozčlenil několik členů fóra, které znám osobně a které tyto pravidla splňují. Pokud jsem na někoho zapomněl, pak se omlouvám. Pokud někdo z této skupiny nechce být do ověřených sousedů zařazen - pak se také omlouvám, napište mi a já vás z této skupiny odstraním.

Sekce by měly sloužit k diskuzi nad tématy, u nichž veřejná diskuze může být kontraproduktivní (např. finance, atd.). Budu moderovat všechny tyto nové sekce a je možné, že u některých vláken dojdu k názoru, že do těchto sekcí nepatří, že jsou vhodnější do jiné (i veřejné) - v tom případě budu vlákna přesouvat.

Zároveň vyzývám k diskuzi - jakým způsobem "ověřovat" další sousedy, komu všemu přístup povolit? Svou představu mám, ale zajímá mne váš názor.
Odpovědět

Co třeba kopie části smlouvy, kde je jednoznačně dáno, ke kterému bytu ta smlouva patří. Poslat mailem, doplnit nick a je to Cool
Odpovědět

no já bych navrhoval...... jednoduchý formulář stahnutelný ze stránek fóra, vyplněný a vhozený Danovi do schránky. Nikdo cizí asi těžko bude doručovat dopis do schránky na Britskou... :-) ale není to 100% bezpečný.. jen návrh

nebo tento formulář osobně ověřit na srazech které pravidelně pořádáme... kdo bude chtít mít přístup tak přijde na sraz...:-)
Odpovědět

Bubak: Cestou kopií kupní smlouvy se nechci vydat, ale díky za tip.
Fanosik: Tímto způsobem se může dostat do dané části ale také prakticky každý, to by ti nevadilo? (Byť je to náročnější.)
Odpovědět

A nešlo by prostě použít heslo pro vstup do neveřejné sekce a to heslo by měl každý hozený ve schránce? A kdo tu nebydlí nemá tudíž šanci heslo zjistit? Ikdyž Finep ano, když tu mají neobydlené byty, ale co se dá dělat Rolleyes . A případně by si pak každé SVJ dohodlo ještě zvláštní heslo na sekci, kde by řešilo svoje věci? Sorry, jestli se to tu řešilo. Wink
Odpovědět

já jsem pro to, aby každý nováček, který chce být aktivním sousedem přišel buď na sraz či nás pozval k sobe nebo zazvonil na Dana/Fanošíka či se za něj zaručil ověřený člen a tak byl prověřen ;-) Osobní kontakt je prostě osobní kontakt Big Grin
Třeba já vím, že Walker bydlí podemnou a tak mohu garantovat, že je prověřeny Wink
Odpovědět

Určitě ověření od osoby, která už je ve skupině by byla fajn. A klidně bych požadoval ověření třeba i od dvou členů fóra. Pokud by to nešlo splnit, tak ověření přes kupní smlouvu. A nebo na srazu.

PS: už snad taky budu mít kupní smlouvu, tak se nechám ověřit Wink
Odpovědět

Nemyslím, že by k ověření byla kupní smlouva nutná, je to pro majitele dost důvěrný dokument, který se týká jen jej a prodejce. Nenahradí to pohled do katastru nemovitostí? Wink

Každopádně díky za všechny názory, zajímají mne i další Smile
Odpovědět

To je pravda, katastr ale taky nemusí být uplně vypovídající - jiný majitel než obyvatel (nemusí být hned nájemce - rodiče - děti apod.) Takže stejně bude podle mě lepší kombinovat víc způsobů.
Odpovědět

No ja bych se primlouval za osobni overeni - potvrzeni nekym z overenych uzivatelu, klidne 2 nebo overeni online na nekterem ze srazu? Asi nepotrebujeme anglicky klub pro doporucene gentlemany jako v anglickem country clubu, ale prijde mi to nejbezpecnejsi a zaroven nejpraktictejsi, pokud se tu chceme i nadale vice poznavat Smile ...teda pokud to chceme, ze Big Grin Big Grin
Odpovědět

Já nevim, ale nemůžete chtít po lidech, aby přišli na sraz, pokud chtějí mít přístup na forum, spousta lidí na to nemá čas ani chuť.
Odpovědět

Navíc na ten sraz vám může přijít kdokoliv a říct že bydlí kdekoliv Tongue
Odpovědět

Mně se líbil ten návrh Nikky s heslem do poštovní schránky....
Odpovědět

Nikka Napsal(a):Já nevim, ale nemůžete chtít po lidech, aby přišli na sraz, pokud chtějí mít přístup na forum, spousta lidí na to nemá čas ani chuť.
myslim, že o přístup na forum nejde, jde pouze o vstup do sekci, které by neměli být veřejné a souhlasim s tim, že by neměla být snadno přístupná každému. BTW: jak hodíte do schárnky někomu dopis, když vám čip nebude reagovat? Nevím, zda každého napadne poprosit ochranku či číhat až nekdo z domu vyjde :lol:
Odpovědět

Díky za všechny názory, uvítám i další Smile Jaké si to uděláme, takové to budeme mít Smile
Odpovědět

Teď asi nerozumim. Dostat se do všech vchodů a dát tam letáčky ohledně tohohle fora, jak už sestalo, problém nebyl, ale udělat to samé s hesly, by už problém byl? Vždyť je to to samé, ne? Hesla se roznosí úpně stejně Wink
A samozřejmě, že mluvim taky o neveřejné sekci, ne o foru jako takovém, to je jen slovíčkaření Wink

Podle mě je nejjednodušší rozházet hesla do označených schránek a basta Big Grin

A mám hodně blbou představivost, tak ani nevim, co jiného než činnosti SVJ se v takové sekci budou řešit.

Pokud by si tu chtěl někdo sdělovat svá rodná čísla, čísla účtu apod :lol: Tongue , tak bych ještě navrhovala, aby každý měl možnost otevřít si privátní téma, do kterého pustí na vyžádání jen ty, které tam chce, nebo do tématu sám pozve Wink Takže když budu chtít řešit něco osobního jen s konkrétními lidmi, tak budu mít kde a jak Wink

Ledni-medvidek Napsal(a):
Nikka Napsal(a):Já nevim, ale nemůžete chtít po lidech, aby přišli na sraz, pokud chtějí mít přístup na forum, spousta lidí na to nemá čas ani chuť.
myslim, že o přístup na forum nejde, jde pouze o vstup do sekci, které by neměli být veřejné a souhlasim s tim, že by neměla být snadno přístupná každému. BTW: jak hodíte do schárnky někomu dopis, když vám čip nebude reagovat? Nevím, zda každého napadne poprosit ochranku či číhat až nekdo z domu vyjde :lol:
Odpovědět

Opět ze zkušenosti z jiné SVJ, výboru každý majitel sdělil mailovou
adresu, na kterou všichni majitele (ne nájemníci) dostali přístupové informace, jméno a heslo bylo jednotné pro všechny, při prvím přístupu na stránky svj si každý změnil heslo. Do dnes to funguje tak, jako na tomto foru, část informaci získám bez přihlášení a část po přihlášení, jako třeba seznam nájemníků, pozvánku, zápis ze schůzí, hlasování atd.
Odpovědět

Já jsem pro co nejjednodušší a přitom funkční řešení.

Nikka: Dostat se do všech vchodů nějaký ten čas zabere, byť se to tak nemusí zdát. Jednorázově to udělat jde, ale dělat to třeba sám co 14 dnů - to už do času poleze Smile

britska: Jojo, hodně podobně to tu již funguje, jde jen o to, že sekce pro ověřené sousedy mohou být jakousi sekcí pro řešení věcí, jejichž veřejné řešení může být kontraproduktivní (v mých očích zejména finance SVJ). Do neveřejné sekce pro všechny zaregistrované uživatele se totiž dostane úplně každý zaregistrovaný uživatel, registrace je vázána jen na funkční e-mail. Co jsem vypozoroval, tak někteří členové volali po větším rozlišení přístupových práv (a já to chápu) - a to může nabídnout sekce pro ověřené sousedy.

Každopádně díky všem za názory, moudřejší budeme asi také i poté, co se jednotlivé výbory SVJ rozhodnou, jak budou webovou otázku řešit.
Odpovědět

Koukám, že u lidí ze srazů je napsáno OVĚŘENÝ SOUSED. Takže opravdu budu ověřená až když dorazim na sraz??? A co když se znám s jiným členem z fora, to nestačí? V mém případě je to Iva a Tony, potkali jsme se jak samozřejmě i na schůzi společenství vlastníků. A jsem tu od začátkůůůů a hlásim tu rušení nočního klidu, to není tím, že bych tu v noci vysedávala, abych mohla dělat, že jsem vaše sousedka :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Také už bych byl rád OVĚŘENÝ SOUSED, ale nevím, jak to udělat. Pár nápadů tady už padlo, ale buď je to strašně jednoduché (ale neprůkazné) a nebo poněkud složité (přes kopii části smlouvy). Kdo vlastně bude ověřovat sousedy? Bude to Dan (to ti Dane tu práci nezávidím) nebo výbor SVJ nebo několik sousedů, kteří potvrdí, že tady soused opravdu bydlí? Nejsme tu sice od začátku, ale 5. sraz (válečnickou poradu) jsme již stihli, takže doufám, že Medvík (možná i Ricky) by mohli potvrdit, že tu s manželkou opravdu bydlíme (snad i Kryton by si podle tváře vzpomněl). Na 5. srazu jsme seděli hned vedle Medvíka, v závěru srazu jsem krátce mluvil i s Danem (přišli s Petrou pozdě a moc mu nechutnalo koleno). Byli jsme samozřejmě i na prvním shromáždění vlastníků, kde se volil výbor SVJ.

Osobně to vidím na ověřování členů výborem SVJ (omlouvám se za přidělání práce). Ale pokud to má být opravdu průkazné, obávám se, že bez té kopie části smlouvy se to neobejde. Vše ostatní se dá vždycky nějak ošálit.

Je také otázka, do jaké míry je neveřejná sekce tak tajná (jak tajné dokumenty se zde budou vyskytovat), abychom tomu přizpůsobili i ověřování při přístupu do této sekce.
Odpovědět

Ahoj,

Vachmajstrovi jsou moc príma sousedi, rozhodně by měli být ověřeni Smile . Stejně tak i Nikka, ta sice nebyla na posledním srazu, ale na fóru je jedna ze služebně nejstarších.
Odpovědět

No, ověřený soused bych také rád byl. Ale s těmi srazy také nevím nevím. Já osobně mám trochu času o víkendu, jinak přes týden jsem od nevidím do nevidím v práci. Ty hesla do schránek se mi zdají fajn, nebo jiné info do schránky, nikdo jiný do ní nepoleze. Leda že by je pak vykradl, až se to tam objeví. :-D
Odpovědět

Ano ano, Vachmajstrovy si pamatujeme z Majáku. Smile
Odpovědět

Ó děkuji Smile Ale zase respektuju, že takových žádostí se může vyrojit spoustu a to není nejlepší způsob. Pak by se někdo mohl ohradit, proč on ne a já jo atd. Takže si klidně počkám co vymyslíte a zkrátka ještě chvíli budu neověřená Tongue Jen je fakt, že jsme tu strašili s Fanosikem, Walkerem, Talestolkerem a dalšími členy staré skvadry od začátku fora a už,, něco pamatujem" :lol: :lol: :lol: Tak mi je až líto, že jsem neověřená Big Grin

Medvik Napsal(a):Ahoj,

Vachmajstrovi jsou moc príma sousedi, rozhodně by měli být ověřeni Smile . Stejně tak i Nikka, ta sice nebyla na posledním srazu, ale na fóru je jedna ze služebně nejstarších.
Odpovědět

Při psaní příspěvku do tématu o rušení nočního klidu mě napadl způsob ověření. Big Grin Napíšu vám tu v kolik a kde budeme dělat oslavu, nebo prostě slezinu s přáteli a až v tu dobu uslyšíte hluk po celé Britské, tak si můžete říct: No jo,Nikka nekecala, bydlí tu!!! :lol: Nebo vystřelim světlici domluvené barvy :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)