Otevírám tady nové téma, kde potřebujeme poradit. Máme digestoř s odtahem do komína a řešíme, jak do odtahu dodat nějaké klapky, které by zabraňovaly i tomu, aby nebyla slyšet mírná meluzína v době vichřic, i tomu kdy sousedi nad námi pustí digestoř a je to slyšet i u nás. Ale v minulém bytě jsem zase klapku měla a taky její klapání vydávalo pekný randál. takže jsem trochu v koncích. Máte někdo zkušenost s nějakým dobrým vzduchotechnikem, který by si s tímhle poradil?
Témat: 59
Registrován od: Apr 2010
Vypadá to takto, uvítáme jakékoliv rady na řešení výše uvedeného.
Témat: 59
Registrován od: Apr 2010
Tak jsme pokročili dál a potřebovali bychom poradit od někoho kdo to již má hotové. Do trubky má přijít nově zpětná klapka s pružinou. Poraďte nám prosím kde ji sehnat.
Témat: 3
Registrován od: Sep 2010
Taky to řeším. Prvně jsem namontoval jednu, ta stačí na odhlučnění meluzíny a takového toho běžného provozního šumu. Když ale soused pustí digestoř, tak to byl hučák, že bych v kuchyni nevydržel. Dal jsem tedy na potrubí cca 0,5m od první ještě jednu a čekám, kdy soused bude zase vařit

. Zatím sem se nedočkal, ale po osazení té druhé klapky neslyším sebemenší náznaky zvuku, tak snad to bude stačit. Ještě jsem také nevyzkoušel, jak si s tím poradí moje digestoř, snad nebude mít problém otevřít obě klapky, nepředpoklám to. Klapky se prodávají normálně v Baumaxu a Hornbachu. Já mám průměr 125mm. Zasunují se přímo do trubky, takže není potřeba kupovat další spojky. v Baumaxu mají klasické pozinkované cca 250kč?, v Hornbachu mají nerezové cca 300kč? (ceny si už přesně nepamatuji). Instalace je doopravdy jednoduchá, není se tedy čeho bát. Ivo