Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bezpečnost především...

Právě jsme se registrovali, zdravím všechny. Diskuze jsem si přečetl a je dobré, že se zajímáte o život v našem společném, novém domově. K tomu patří samozřejmě i bezpečnost, abychom se všichni lépe cítili. Bohužel ve vedlejším sídlišti přes ulici (Jeremiášova a nejen tam) je dost lidí, kteří by se chtěli přiživit, a to zrovna ne poctivě, na nás všech. Také se mi nelíbí, když se tu může courat kdokoliv, neboť dveře do vchodů jsou přes den otevřeny. Osobně jsem už nachytal před domem dva týpky, o kterých vím, že se zabývají vykrádáním bytů. Volal jsem městskou policii (linku 156) a docela mě dostalo, že když jsem jim sdělil, o co jde (ti týpci tady chtěli vyvrátit dopravní značku a jeden - řidič, byl zjevně pod vlivem drog), tak mě přepnuli znovu na služebnu ve Stodůlkách, kde jsem jim musel opět vysvětlit situaci. Asi po 10 minutách se přišourali v autě empíci na což ti dva nečekali a odjeli. Tak snad se to příště zlepší Smile Pro mě je to rutina, dívat se kolem sebe, ale kdyby něco, tak se nestyďte volat policii a nebuďte lhostejní (ale radši na 158). Přeju hezké bydlení
Odpovědět

156 je k ničemu jsou to lemry ty nic nezajímá vim to z vlastní zkušenosti státnáci jsou aspoň " trochu " normální a spíš přijedou
Odpovědět

Není nic zoufalejšího, než si pak chytat vlastní "zloděje", jako já před lety, kdy mi vykradli byt. Chytil jsem si je v zastavárně, když prodávali můj počítač ještě s odříznutým kabelem...Také doporučuji počkat na zavření dveří v garáži, to bývá velmi častá cesta do domu.
Odpovědět

Ještě by bylo fajn, kdyby fungovaly dveře z garáže do objektu. My je měli v A1 dost dlouho dobu rozbité, že nešly zavřít. Konečně to "opravili" a pro změnu nejdou otvírat....takže z toho máme akorát naražená ramena, boky....atd....bez rozběhu je totiž neotevřete Rolleyes
Odpovědět

A neměli sebou žebřík?

Pocahontas Napsal(a):Právě jsme se registrovali, zdravím všechny. Diskuze jsem si přečetl a je dobré, že se zajímáte o život v našem společném, novém domově. K tomu patří samozřejmě i bezpečnost, abychom se všichni lépe cítili. Bohužel ve vedlejším sídlišti přes ulici (Jeremiášova a nejen tam) je dost lidí, kteří by se chtěli přiživit, a to zrovna ne poctivě, na nás všech. Také se mi nelíbí, když se tu může courat kdokoliv, neboť dveře do vchodů jsou přes den otevřeny. Osobně jsem už nachytal před domem dva týpky, o kterých vím, že se zabývají vykrádáním bytů. Volal jsem městskou policii (linku 156) a docela mě dostalo, že když jsem jim sdělil, o co jde (ti týpci tady chtěli vyvrátit dopravní značku a jeden - řidič, byl zjevně pod vlivem drog), tak mě přepnuli znovu na služebnu ve Stodůlkách, kde jsem jim musel opět vysvětlit situaci. Asi po 10 minutách se přišourali v autě empíci na což ti dva nečekali a odjeli. Tak snad se to příště zlepší Smile Pro mě je to rutina, dívat se kolem sebe, ale kdyby něco, tak se nestyďte volat policii a nebuďte lhostejní (ale radši na 158). Přeju hezké bydlení
Odpovědět

a nevite nekdo přímou linku na tu pobočku policie co je ve stodulkach?
Odpovědět

Takže od zítřka máme ve všech bytech nainstalované zabezpečovací zařízení s automatickým hlášením vloupání na centrálu bezpečnostní služby je Vám to jasné? Smile
Odpovědět

žebřík neměli, ale jednalo se o šedý opel Caravan s pražskou značkou, starší ročník. Je to sice karavan, ale jen název, jinak je to obyčejný kombík. v espézetce má tuším kombinaci podsledních čísel 4440
Odpovědět

Ledni-medvidek Napsal(a):a nevite nekdo přímou linku na tu pobočku policie co je ve stodulkach?
radší volejte 158...
Odpovědět

Btw. vsimli jste si, ze uz mame jinou firmu, ktera zajistuje ostrahu?
Odpovědět

Jj všimli, páč jak se zaučovali, tak věčně spouštěli poplachy... Rolleyes
Odpovědět

Pocahontas Napsal(a):Také doporučuji počkat na zavření dveří v garáži, to bývá velmi častá cesta do domu.
Počkat na zavření vrat do garáží by mělo být pravidlem. Na předchozím bydlišti takto několikrát vykradli sklepy a i auto (vždy vnikli do objektu po odjezdu auta, vyřadili z provozu zavírací zařízení a "konali". Třeba v objektu B je přímo naproti vjezdu kamera, snad dostatečně výkonná Smile Ochranka by snad také měla odradit.
Odpovědět

doufám, že nejsem off topic. Jak se Vám daří nepustit nikoho do garáží, když vjíždíte. Vždy čekám aby nikdo nemohl vběhnout nebo projet. Je sice hloupé, když někdo stojí za Vámi ho blokovat, ale pokud to budeme dodržovat všichni, tak omezíme cizí osoby v garážích. Stalo se Vám že Vám někdo vynadal, že bloukujete vjezd? Jaké máte zkušennosti. v .-)) Big Grin Big Grin
Odpovědět

Proto jsem chtěl zavést nějaké nálepky nebo "nějakou identifikaci aut obyvatel britské". Než se vrata otevřou, auto před tebou vjede, dveře se zavřou, otevřou. Uteče strašně moc času. :o
Odpovědět

fanosik Napsal(a):doufám, že nejsem off topic. Jak se Vám daří nepustit nikoho do garáží, když vjíždíte. Vždy čekám aby nikdo nemohl vběhnout nebo projet. Je sice hloupé, když někdo stojí za Vámi ho blokovat, ale pokud to budeme dodržovat všichni, tak omezíme cizí osoby v garážích. Stalo se Vám že Vám někdo vynadal, že bloukujete vjezd? Jaké máte zkušennosti. v .-)) Big Grin Big Grin

zrovna včera jsem popojížděla tak pomalu, aby to bylo jasné, stálo za mnou nějaké stříbrné auto, které jelo do -2. Jela jsem dost pomalu na to, aby pochopil proc, blikala jsem a najížděla jsem strašně pomalu, ještě hned zastavila u svého vjezdu a víte co udělal on, hned za zadkem projel a jel dolu, zatroubila jsem na něj, ale vubec nevím, zda to pochopil, to mě fakt naštvalo! A nadávala jsem na celou garáž Big Grin

Také jsem videla, jak jedno černý autko - kombi, parkovalo před barakem, pak vjel někdo do garáže a on rychle za ním. Jestli si zapomněl čipa..?! Každopádně vjel do garáže bez přístupu.

Ricky, nemáš tušení kolik by nás stála jedna kamera přímo na vrata?

A jsem zvědavá na koho ta značka nad garáží spadne, již je to nahlášené, ale včera stále nebyla přidělaná! :/
Odpovědět

Ledni-medvidek Napsal(a):
fanosik Napsal(a):doufám, že nejsem off topic. Jak se Vám daří nepustit nikoho do garáží, když vjíždíte. Vždy čekám aby nikdo nemohl vběhnout nebo projet. Je sice hloupé, když někdo stojí za Vámi ho blokovat, ale pokud to budeme dodržovat všichni, tak omezíme cizí osoby v garážích. Stalo se Vám že Vám někdo vynadal, že bloukujete vjezd? Jaké máte zkušennosti. v .-)) Big Grin Big Grin

zrovna včera jsem popojížděla tak pomalu, aby to bylo jasné, stálo za mnou nějaké stříbrné auto, které jelo do -2. Jela jsem dost pomalu na to, aby pochopil proc, blikala jsem a najížděla jsem strašně pomalu, ještě hned zastavila u svého vjezdu a víte co udělal on, hned za zadkem projel a jel dolu, zatroubila jsem na něj, ale vubec nevím, zda to pochopil, to mě fakt naštvalo! A nadávala jsem na celou garáž Big Grin

Také jsem videla, jak jedno černý autko - kombi, parkovalo před barakem, pak vjel někdo do garáže a on rychle za ním. Jestli si zapomněl čipa..?! Každopádně vjel do garáže bez přístupu.

Ricky, nemáš tušení kolik by nás stála jedna kamera přímo na vrata?

A jsem zvědavá na koho ta značka nad garáží spadne, již je to nahlášené, ale včera stále nebyla přidělaná! :/

Já jsem pro zavedení systému tak, že pokud jedu dovnitř, zastavím za vraty, počkám, až se zavřou a ať si ten za mnou znovu otevře. Takové zdržení to není, já bych tohle pochopil. Je to bezpečnost nás všech. Také se mi nelíbí, když za mnou vjede auto a v něm dva frajírci.....všichni se tu neznáme....
Odpovědět

Bylo by možné zkrátit časový interval na zavření vjezdových vrat do garáží? Zdá se mi, že ten čas je dost dlouhý na to aby řidič vjel nebo vyjel. Pak by se zkrátila i doba čekání na zavření vrat.
Odpovědět

já mam pocit, že nájemce, který proste nechce nepočkat, tak nepočká, i kdyby tam bylo cokoliv, ale zkrácená doba je dobrý nápad Wink
Odpovědět

jj taky jsem přemýšlel o zkrácené době .. dobrý nápad
Odpovědět

Obraťte se s tímto dotazem emailem přímo na p. správce Šimečka. Cool
Odpovědět

Dan Napsal(a):
Pocahontas Napsal(a):Také doporučuji počkat na zavření dveří v garáži, to bývá velmi častá cesta do domu.
Počkat na zavření vrat do garáží by mělo být pravidlem. Na předchozím bydlišti takto několikrát vykradli sklepy a i auto (vždy vnikli do objektu po odjezdu auta, vyřadili z provozu zavírací zařízení a "konali". Třeba v objektu B je přímo naproti vjezdu kamera, snad dostatečně výkonná Smile Ochranka by snad také měla odradit.

Výkonná je, prý vidí výborně Big Grin Doufám, že i auto přímo pod ní Big Grin
Odpovědět

Ricky Napsal(a):Obraťte se s tímto dotazem emailem přímo na p. správce Šimečka. Cool

Ricky, asi neni problem se na nej obratit - klidne to udelam, protoze zkraceni doby mi prijde jako velmi snadne a pomerne ucinne reseni. Druhy napad je ona kamera nad vraty, protoze ta co tam je nezabira vjezd (u A5), takze jeji presun nebo doplneni o jednu dalsi bych videl taky jako ucinne.

Jde mi ale o to, ze pokud se na spravce budeme obracet jednotlive a kazdy s necim - a to vubec neresim pripad, ze pokyny spravci budou vzajemne v rozporu, bude v tom akorat chaos.

Takze navrhuji, jestli by takoveto podnety neprebiral vybor a po nejakem jejich vyhodnoceni, pripadne "ucesani" to spravci nezadaval jako pokud mozno jediny kontakt? Samozrejme se tim nezabrani (ani to neni cilem) tomu, ze se na spravce nebudou obracet ostatni, ale jednak tu zajimave podnety nezustanou lezet a jednak je dle meho pozadavek vyboru bran vazneji nez nas ostatnich ...

Jak to vidite ostatni resp. clenove vyboru?
Odpovědět

Na Vaše podněty se budeme těšit a určitě je budeme se správcem řešit. Kameru nad vjezdovými vraty i možnost vstupu z domu do garáže pouze na čip už jsem u správce sondovala před vánoci. Slíbil mi, že se tím bude zabývat a přijde s návrhy. Poptám se, jak je daleko.
Odpovědět

Říká se: slibem neurazíš. Většina dnes prodávaných systémů nemá problém přidat další čidla, kamery atd..., stačí se podívat třeba na Jablotron. Tak jestli nám tu nenamontovali nějaký archaický systém, tak přidat kameru by neměl být žádný problém. Myslím že tohle je záležitost výboru aby se staral. Jinak rada pro ty co se jim zdá že se vrata zavírají dlouho, když ráno jedete do práce, tak si vezměte odpadky a místo sezení v autě si dojděte 10m k popelnicím na A5. To by snad nikdo proklouznout neměl. Smile
Odpovědět

Ve spolupráci s ostrahou bych si pohlídal jeden týden, kdo nečeká. Po předchozím upozornění bych mu zdvojnásobil platby za ostrahu a to byste koukali jak by každý zastavil.......... :mad: :mad:
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)