Témat: 43
Registrován od: Oct 2010
Akorat me opet probudili bezdomovci rochnajici se v popelnici a to doslova. Rano tam bude zase neporadek a tak me napada, co takhle kontejery zamykat. Je na to nejaky retizek, ktery se jednoduchym otocenim vytahne a pak zase zamkne. Treba to vadi jen me?? Nebo jeste nekomu?
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2012-09-09, 01:28 uživatelem
Danny.)
Co na to výbory? Lze toto nějakým způsobem řešit?
Témat: 16
Registrován od: Apr 2010
Již na začátku když vzniklo SVJ možná i před tím se zde na fóru řešilo spoustu mezi nimi bylo i to že by se měli popelnice nechat dát uzamknout.....není to nic ojedinělého jen by popeláři museli mít klíče což není problém .....a stejně tak není problém ke kovové konstrukci navrtat něco jako branku s petlicí .....
No a když se to tu řešilo ....tak oponenti zde psali to je zbytečné bla bla ...i já tenkrát psala že nám sem budou cizí házet odpad atd ....ale většina byla většina
Témat: 10
Registrován od: Aug 2010
Jsem taky pro.
V mém předchozím bydlišti jsme kontejnery zamykali a nebyl s tím problém.
Témat: 59
Psát zde na fóru nestačí, je potřeba se obrátit oficiálně na emaily Vašich výborů. V diskuzi je více zástupců z B a C než z A...
Oficialne se obratim tento tyden s tematy, ktere budu chtit resit. Spise me zajimalo, jaka bude reakce.
Témat: 15
Já jsem to už navrhla jako téma k projednání na naší schůzi výboru, která bude zanedlouho
Nikka Napsal(a):Já jsem to už navrhla jako téma k projednání na naší schůzi výboru, která bude zanedlouho
A ať každý vyfasuje klíč jen ke svým popelnicím, ať C-čka nechodí do popelnic A-čka a B-čka, ale do svých, které jsou věčně prázdné
Tak pochybuju, že by z Béček a z C1 chodili k Áčkům, když to máme dál, ne? Jediné C2 to má k A blízko. Ale jo, to už je detail, když tak nadhodim.
Jsem to myslela tak, že z C1 chodí k popelnicím B (a jednu tam máme i my z A) a z C2 chodí k popelnicím A.
Pochybuju, že toto projde na schůzi C
Prostě efekt je ten, že popelnice u B a A jsou věčně přeplněné a popelnice u C úplně prázdné, je to neefektivní. Nakonec tam jdu já z A1, protože to jinde přetéká.....takže já vlastně k vašim popelnicim chodím taky :lol: :lol: , ale věř, že mě to netěší
jo ahá, my máme vlastně popelnice vlevo u garáží, no je fakt, že já chodim automaticky k těm nejbližším, což jsou asi ty Béčka. No ale to jsem nějak netušila, že naše jsou ty vlevo. No nic, no :-S Ony jsou ty u C2 fakt na blbým místě, protože je ani jedno z C nemá blízko
Témat: 59
Tak tohle už se řešilo, prázdný kontejner může náš údržbář odtlačit na místo plného a plný na místo prázdného... V případě potřeby to zavolejte správci.
Témat: 0
Registrován od: Oct 2012
Klíče na popelnicích přináší kromě několika málo výhod (hlavní je pocit některých, že jim nikdo nic nehází do JEJICH popelnice), hlavně zvýšení nepořádku. Lidé co nemají od daného kontejneru klíče vyhazují odpadky vedle popelnice. Ostatně se můžete projít, v nedalekých novostavbách od Central Groupu mají také kontejnery zámky (ty s řetízkem). Je tedy možné se podívat jak to v jejich okolí vypadá.
A ještě jedna věc, světe div se, ale stejným klíčem odemknete klíč v Praze ve Stodůlkách, v Letňanech ale třeba i v Břeclavi, dělají totiž jen několik typů a s ohledem na výše zmiňované popeláře je v oběhu nekontrolovatelné množství uni klíčů, které mají v nemalé míře právě také bezdomovci.
Toť moje zkušenost, nikoli domněnka nebo odhad. Také jsem totiž dlouho bydlel v novostavbě, ke které patřili uzamykatelné popelnice. ...
Tak nebudeme delat asi radsi nic :-)))
jedno zlaté české přísloví říká, kdo nic nedělá, nic nezkazí...
Témat: 16
ono je to těžké když se tu lidi perou o popelnice
já bych je zamkla kromě tříděného asi ne ...takže to jsou 3 klece 3 zámky jeden klíč a když tak at ty popelnice někdo přehodí když budou plné ......ale počkejte až se bude kolaudovat nová část u nás také trvalo než tam dali všechny popelnice na začátku pamatujete...takže vše bude u nás
dělejte jak umíte, rád budu pokračovat v diskuzi po zavedení zámků
Jen taková drobná otázka, co udělají např. první obyvatelé Britské II-IV, když bude nedostatek jejich popelnic a Vaše budou nejbližší... Nahází to do nich. A co se stane, když budou popelnice zamčené? Pošlou odpadky na Mars, protože přeci shoří již v atmosféře, že
Pokud jejich budou plne a nase zamcene, tezko to ponesou k nasim zamcenym. Ale je mi to fuk, za zkousku krome par penez nic nedam.
jak jsem psal výše, já už jsem velice podobnou situaci řešil/zažil.
Zkusit se má všechno, ale to vyzkoušené netřeba zkoušet znovu, že. Lidstvo už má vyzkoušené, že Muchomůrka tygrovaná je smrtelně jedovatá, není třeba aby to ostatní houbaři zkoušeli jestli je to pravda. Ale jak říkám, dělejte jak umíte a rozhodněte se dle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Ostatně nechtěl jsem Vás odrazovat od Vašeho rozhodnutí, nýbrž Vám poskytnou své nedávné zkušenosti....
Ono jde o to, že když uvidíme někoho, jak pokládá věci na zem u zamčených popelnic a odchází, můžeme se do něj pustit, protože je zřejmé, že není od nás. Když přijde a naplní otevřené popelnice, kde ani není cedule (Danny? :lol: ) , že to tam nesmí házet nikdo cizí, tak víme prd, odkud ten člověk je a hůř se mu dává co proto, když není nikde dáno, že to tam frkat nesmí.
Asi by bylo fajn, kdyby ostraha trochu víc korzovala dole ve Svitákově, když se budou stěhovat první obyvatele a nebudou mít ještě popelnice
A hnát je od nás klackem
Webert Napsal(a):dělejte jak umíte, rád budu pokračovat v diskuzi po zavedení zámků
Jen taková drobná otázka, co udělají např. první obyvatelé Britské II-IV, když bude nedostatek jejich popelnic a Vaše budou nejbližší... Nahází to do nich. A co se stane, když budou popelnice zamčené? Pošlou odpadky na Mars, protože přeci shoří již v atmosféře, že
Nemůžu souhlasit, nelze všechno zevšeobecňovat. Stačí si povšimnout jednání některých lidí žijících v Áčkách, kde je častý rušení nočníku klidu, výkaly na chodbě, nejsou schopní se sejít na schůzi a kdo ví co ještě a třeba v Béčkách a Céčkách takový exoty nemáme, protože je tu minimum, nebo možná žádní podnájemníci. A díky tomu si svého okolí a majetku vážíme víc. Záleží na projektu, záleží na lidech a okolnostech.
Znám domy, kde je nádherně čisto, všichni zamykají, znají se, mají moc dobré vztahy, znám domy, kde se lidi neznají, kde je většině jedno, co kdo dělá, jak vypadá jejich majetek, nezamykají, pomalu se ani nepozdraví. Nelze prostě říct, že v minulém bydlišti to bylo tak a tak to bude i tady. Jasně, může to tak být, ale fakt když to nezkusíme, tak to nezjistíme.
Webert Napsal(a):jak jsem psal výše, já už jsem velice podobnou situaci řešil/zažil.
Zkusit se má všechno, ale to vyzkoušené netřeba zkoušet znovu, že. Lidstvo už má vyzkoušené, že Muchomůrka tygrovaná je smrtelně jedovatá, není třeba aby to ostatní houbaři zkoušeli jestli je to pravda. Ale jak říkám, dělejte jak umíte a rozhodněte se dle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Ostatně nechtěl jsem Vás odrazovat od Vašeho rozhodnutí, nýbrž Vám poskytnou své nedávné zkušenosti....
Ja to dam na schuzi jako podnet. Chci je mit zamceny, ti zevlaci me budi :-))
Témat: 34
Webert Napsal(a):Klíče na popelnicích přináší kromě několika málo výhod (hlavní je pocit některých, že jim nikdo nic nehází do JEJICH popelnice), hlavně zvýšení nepořádku. Lidé co nemají od daného kontejneru klíče vyhazují odpadky vedle popelnice. Ostatně se můžete projít, v nedalekých novostavbách od Central Groupu mají také kontejnery zámky (ty s řetízkem). Je tedy možné se podívat jak to v jejich okolí vypadá.
A ještě jedna věc, světe div se, ale stejným klíčem odemknete klíč v Praze ve Stodůlkách, v Letňanech ale třeba i v Břeclavi, dělají totiž jen několik typů a s ohledem na výše zmiňované popeláře je v oběhu nekontrolovatelné množství uni klíčů, které mají v nemalé míře právě také bezdomovci.
Toť moje zkušenost, nikoli domněnka nebo odhad. Také jsem totiž dlouho bydlel v novostavbě, ke které patřili uzamykatelné popelnice. ...
Pokud by se měly popelnice uzavřít, obával bych se toho samého, co zde píše Webert ...
Nikka Napsal(a):Nemůžu souhlasit, nelze všechno zevšeobecňovat. ...
Webert Napsal(a):jak jsem psal výše, já už jsem velice podobnou situaci řešil/zažil.
Zevšeobecňovat všechno určitě nejde, stejně tak nejde zevšeobecnit názor, že zámky ten problém vyřeší, že nevytvoří problémy nové.
Tak nic no. Ono tu budou ted jezdit vozidla stavby pod domem, naproti u stavby popelnice pretekaji stale. Fakt super prostredi k bydleni :-((. Tak at to v noci klidne zapalej, me je to fuk.
Témat: 34
Danny Napsal(a):Tak nic no. Ono tu budou ted jezdit vozidla stavby pod domem, naproti u stavby popelnice pretekaji stale. Fakt super prostredi k bydleni :-((. Tak at to v noci klidne zapalej, me je to fuk.
Nikdo neříká, že se nemá nic dělat.
Kolem popelnic B a C chodím každý den a nepřipadne mi, že by okolo nich byl výrazný nepořádek. Stejně tak mám popelnice pod okny a nepřipadne mi, že v nich přehrabující se bezdomovci dělají v noci výrazný hluk (což neznamená, že se mi to líbí). To za - v uvozovkách - nepříjemněší problém jsou lidé, co si jdou házet sklo do recyklovaného odpadu po desété večer (a že jich je) nebo hluk ze stavby - obsáhlé téma, které jsi smazal.
Navíc, zvětšené množství odpadu tu velmi
pravděpodobně okolo popelnic bude ať už jsou uzamčené nebo ne - a to s nastěhováváním se do další etapy (i pokud tu pro ni bude velkokapacitní kontejner - vždyť to tak bylo, i když jsme se nastěhovávali my, že popelnice výrazně přetékaly ...)
Ale jsou tu mnohem závažnější problémy k řešení.