Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zabouchnutí balkónových dveří

Včera se mi podařilo zabouchnout si dveře na lodžii. Byl jsem sám a neměl jsem ani mobil ani klíče, ale naštěstí jsem zrovna větral obývák, takže jsem ve svém 2.NP přelezl dovnitř po římse a nemusel prosit Dana o hození lana Wink.

Po ohledání jsem zjistil, že kování balkónových dveří je zřejmě tak pitomě seřízené, že při otevření křídla lze kliku mírně (o cca 10°) vytočit směrem nahoru. Po přibouchnutí takto "otevřených dveří" se v horní části rámu zaklapne zámek a dveře, ač jsou v poloze "otevřené" zvenku bez manipulace s klikou neotevřete. Chystám se to nahlásit jako závadu a ostatním doporučuji maximální obezřetnost, aby své sousedy ušetřili veselé podívané Wink.
Odpovědět

si nejsem jistá jestli tuhle reklamaci uznaj, řeknou že máš manuál do jaké polohy mají být kliky umístěny ( příručka ) a jestli se ti podaří dát kliku jen o trochu jinak bude nespíš tvůj problém, ale kdo ví ??
mě se něco podobného stalo na dovolené tam ale místo klik měli něco jako je na veřejnejch záchodcích takové to otečné a přesně špatně jsem s tim pootočila snad jen o milimetr šla na terasu zabouchla dveře a už je neotevřela až za 30 minut co jsem stim lomcovala se to uvolnilo, neni to nic příjemného Big Grin od té doby si na takovéhle věci dávám bacha Tongue
Odpovědět

Jeste ze bydlim v prvnim patre Smile Ale souhlasim, ze snad jediny balkonovy dvere sou nejak divne serizeny. A co mi prislo zvlastni je to, ze mi pri predavani bytu doporucovali nepouzivat vetracku u balkonovejch dveri....
Odpovědět

Walker Napsal(a):Jeste ze bydlim v prvnim patre Smile Ale souhlasim, ze snad jediny balkonovy dvere sou nejak divne serizeny. A co mi prislo zvlastni je to, ze mi pri predavani bytu doporucovali nepouzivat vetracku u balkonovejch dveri....

tak to mě nic takového neřekli mám tu ventylačku u dveří furt otevřenou Big Grin
proč by jsi jí jako neměl používat od čeho tam asi je? třeba to mysleli že když nejsi doma aby tě nevykradli Cool
Odpovědět

To ne, komentaval to nejak jako ze to moc nevydrzi. Asi kvuli velikosti otevrivany plochy - vetsi vaha - vetsi zahul pro panty.
Odpovědět

to se mi nezdá mi v baráku u prarodičů máme úplně stejně velké dveře u terasy a taky je to furt na větračku a ty dveře tam máme tak 3 roky a žádný problém zatim neni to bych nesměla mít ani okno na větrák mám ho velké ( tím že je to garsonka tak je hodně velké a zdá se mi stejně těžké jako dveře) a po celou dobu co tam ty okna a dveře jsou to bylo všechno na větračku aby tam nevznikla plseň.
http://picasaweb.google.cz/1045943936793...4325603250
Odpovědět

waw tohle stát mě asi bych musel volat o pomoc ale tak ty kliky jdou tak z tuha že zatím nemám obavy ..spíš bych řekl že je výkon ty dveře vůbec správně zavřít Big Grin Big Grin Big Grin
Odpovědět

no mě i přes seřízení... to jde z tuha... jako by tam něco nesedělo... :mad: :mad:
Odpovědět

Taky mám pocit, že se to (zvlášť balkonové dveře) při manipulaci co nejdřív vylomí z rámu, zkříží, zasekne nebo něco takového. Zavírat a otvírat to jde těžko a když už je to otevřené, jako by to drželo jen silou vůle. V práci máme taky okna Vekra, úplně obyčejná, ale není s nimi problém - jak jinak. Rolleyes
Odpovědět

Problém se zabouchávajícími se dveřmi na lodžii jsem pro nepochopení servisního technika, který mi tvrdil, že je vše v pořádku, nakonec vyřešil sám posunem západky kování o cca 10 mm dolů. Viz následující foto:

[Obrázek: P1010028.JPG]

Kování po úpravě funguje zcela spolehlivě.
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)