Témat: 26
Registrován od: Apr 2010
Psal jsem spravci mejla ohledne nefunkcnosti anteny, asi dve hodky na to mi volal.
Pry se mu jeste nikdo nestezoval, ze by byly jakykoli problemy s antenou. Jsem prej prvni. Nicmene zminoval tri mozny problemy: rozvody, zasuvka a spatna antena, ktera neprijima digital. Kazdopadne prej bude kontaktovat pana Jandu ( snad si to jmeno pamatuju dobre ), ale je ted na dovoleny a vrati se v pondeli, takze v pondeli by mi mel dat vedet.
Ma nekdo nejaky novinky? Vite nekdo neco vic?
Témat: 10
Já mám pocit, že jsme měli špatnou zásuvku.....
Témat: 33
já zas vpohodě... je možné CENCOR nepracuje 100% a taky kdyz u toho nabijim mobil... signal tv mizi... jinak zasuvka je ok
Témat: 10
2Walker: Už ne, nám jí z UPC vyměnili a když teď máme set top box od UPC vypnutý, tak přijímáme pozemní digitální signál....předtím ne, to bylo mrtvý
Tak je zjisteno, kde je problem. Dnes u nas byl typek z UPC a zjistilo se, ze nam zapomeli privezt signal od anteny do bytu. Takze mam kabel ze zasuvky do ty bedynky a tam to konci. No, sem zvedavej, jak mi Prumstav natahne kabel od anteny do bytu...
Kdo jeste nema net a planuje ho, tak se mrknete zdali, tam mate 2x koaxial ( vsechny husi krky obsazeny ).
A to sem si kvuli tomu vzal den dovoleny...
Tak se vec jeste vic komplikuje a pritom mi prislo, ze to vic uz komplikovany nemuze bejt. Z Prumstavu mi volali a bylo mi receno, ze privod STA do bytu si zajistovalo UPC samo... tak to je parada...
Témat: 20
Registrován od: Jul 2010
walkere: mám takový nesmělý dotaz, myslíš, že ten kabel nedali jen tobe, nebo i někomu nad tebou?

páč já nepoznám, zda nejaky káblík chybí či nikoliv a jestli chybí, tak ti s tím pomuzu
No, to ja nevim jak je to reseny. Ani nevim jak je ta STA zapojena a kolik jich na strese mame. Pokud chces, tak se ti do ty skatulky muzu podivat.
Celej problem celkem hrotim do expremu, hned mi volal stavbyvedouci z Prumstavu, ted p. Jelinek a predava to na Project Managera Finepu. Dnes mi maj jeste volat. Kazdopadne me ma kontaktovat jeste nejakej elektrikar od Prumstavu, kterej to ma zkontrolovat.
jéé to bys byl hodnej a kdy tam budes?
No ja na Britsky normalne bydlim, ale uz mi volal nejakej technik z Finepu a sme domluveny, ze v 16-30 to pude radsi jeste zkontrolovat. Takze pokud chces, tak bys mela bejt tak nejak v tu dobu doma, aby se tam moh jit taky podivat.
já mám od 17.h jednání, nemůžu tam přijít, prosim, můžes si vzít na toho technika čísla, ozvala bych se mu
moc moc děkuju
Mas PM.
Btw. Wocki rikal, ze maj FM zastrcku mrtvou. Typek z UPC mi rikal, ze TV a FM se vede ve stejnym kabliku jen je to rozdeleny frekvencne. Ale je zas zvlastni, ze kdyz se clovek podiva do ty zasuvky, kde je FM a TV, tak ke kazdymu konektoru je pripravenej "vstup" pro kabel a ten ja mam pouze u TV, tak nevim jak by se ten signal ze spolecnyho koaxialu dostal do obou zdirek, kdyz k FM nic nevede...
Témat: 33
mě taky to FM nefunguje... ale TV v pohodě.. tak nevím... čímto je
Témat: 9
Registrován od: Jun 2010
Jojo FM výstup nedává stále nic, Walker až je budeš mít u sebe, řekni jim to prosím, Anténa pro TV OK FM výstup KAPUT :lol:
A to máme s Fanošikem stejné takže rádi přivítáme pány Metráče i sebe
A1
Kdyz se zamyslim... pokud to je tak, jak rikal ten typek z UPC, tak by FM a TV melo bejt vedeny v jednom koaxialnu. Tzn. ze bude pouze jeden kabel, jeden vystup a TV i FM chytnete na jedny zdirce. Tj. ze kdyz date rozdvojku na TV, tak na jednom chytnete FM a na druhym TV... pokud teda typek z UPC nekecal..
Témat: 16
můžete mi někdo napsat e-mail na pana jelinka mám jenom telefon ale je tak vytížen že mi ho nebere.
Vim že je to na vchodových dveří ale nejsem teď na BČ a dorazim tam až ve čvrtek děkuji děkuji
karel.jelinek@finep.cz
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 2010-08-03, 13:24 uživatelem
Walker.)
Walker Napsal(a):jelinek@finep.cz 
děkuji mocccccccccccccccccccccccc
muzu vedet co se chystas reklamovat?
2 x zásuvka 1 světlo v obýváku přestalo fungovat nevim čím to je vyzkoušela jsem vše
Takze to dopadlo tak, jak zjistil typek z UPC. Panacek od Finepu potvrdil, ze tam ten kabel neni. Sdelil mi, ze pro UPC to zas delala naka jina firma ( naky tri pismenka a je tam pismeno "A"

). Upozornil me, ze to muze klido trvat tejdne nebo dva. Z cehoz teda nadsenej nejsem - uz skoro mesic poslouchame jenom radio a neni to uplne vono.
Nicmene, dnes v 07-49 mi volal uz primo nejakej technik z ty firmy co to delali pro UPC. Vysvetleno a domluveno, ze prijdou zejtra cca. v 08-30 az 09-00. Prej to jeste jednou radsi prekontrolujou a budou vymejslet jak tam ten kabel dostat, taky budou zjistovat jestli ten kabel je nekde v nakej stoupackach. To nevim kde ma bejt.
Panacek z Finepu mi rek, ze dostal dalsi hlaseni o tom, ze ma nekdo stejnej problem jako ja. Technik od tripismeny firmy chtel vedet, kde ten samej problem jeste je. V kterym presne byte, takze to asi budou celkem zodpovedne resit. Pokud nekdo mate stejnej problem, tak muzete vyuzit toho, ze tam ten technik zejtra bude.
Situace se skutecne "vyborne" vyviji. Dnes dopoledne u me byli chlapici z firmy, ktery tahali kabely a tvrdili mi, ze to tam urcite tahali. Dokonce v garazich ten kabel mam natazen a zapojenej, ale v byte neni videt konec. To znamena, ze nakej delnik o kabel nekde zakopnul a vytahnul ho o par metru.
Nicmene to merili nejakym pristrojem a zjistili, ze konec kabelu neni ani v byte, takze by museli sekat dlazbu v komore, v predsini a ven na chodbu az nekam k rozvodum. Kabely jsou totiz tahany podlahou a ne stenama. To se prej delat teda nebude a budou to tahat skrz moji podlahu do stropu garazi.
Témat: 49
Já myslel že do bytu jsou datové a televizní kabely přivedeny v husích krcích, a dají se tedy znovu protáhnout ... to u tebe nejde? Jinak máš kliku, že jsi nad garážemi :/. I když nemáme TV, tak si ji koukám necháme na test od někoho radši přivézt ...
Jo, mas pravdu. Datove i TV kabely sou tazeny v husich krcich, ale jednak nevedeli to konci, druhak mi ukazovali pres jaky vsechny zatacky to vede a tretak sem to po nich chtel taky, ale rikali mi, ze nekde neco uz sekali a sou prej ty kabely ruzne primacknuty, zdeformovany a proste by to neslo.
Vubec me nenapadlo jak mam stesti, ze sem v prvnim patre

... v zachvatu nastvanosti.
Btw. vono bude stacit pokud se podivas do ty rozvodny skrinky, jestli mas vedle UTP kabelu privedenej koaxial. Mel by si tam mit minimalne 2 koaxialni kabely - jeden do bytu a jeden pro rozvod po byte. Privod by mel bejt ten, kterej kouka zespoda. Staci zmerit impedance na tom koaxialu, melo by tam bejt 75ohmu.